OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. augusztus 24., péntek 12:08

A The Hartford megállapodást írt alá az egyedi biztosításokat kínáló globális biztosítótársaság, a Navigators felvásárlásáról (1. rész)
    Hartford, Connecticut állam, USA, 2018. augusztus 24., péntek (Business Wire/OTS) - A The Hartford végleges megállapodást írt alá az egyedi biztosításokat kínáló globális biztosítótársaság, a The Navigators Group, Inc. (NASDAQ:NAVG) összes forgalomban lévő (kibocsátott) részvényének részvényenként 70 USA dolláros áron való megvásárlásáról, amelyekért összesen 2,1 milliárd USA dollárt fizet készpénzben. Az ügyletet mindkét társaság igazgatótanácsa jóváhagyta; megvalósulásához a Navigators részvényeseinek jóváhagyása és egyéb szokásos ügyletzárási feltételek (ideértve a szabályozó hatósági jóváhagyások kiadását) teljesülése szükséges. A tranzakció zárására várhatóan 2019 első felében kerül sor.

    
Az akvízíció eredményeként
     - bővül és színesedik a The Hartford termékpalettája és nő kockázatvállalási képessége;
     - szélesedik a társaság globális biztosítási tevékenysége, ideértve a Lloyd's tagságot;
     - két olyan biztosítótársaság egyesül, amelyek mindegyike elkötelezett a legtehetségesebb alkalmazottak felvétele és megtartása iránt;
     - a várakozások szerint 2020-ban már nőni fog a The Hartford nettó nyeresége és alaptevékenységeiből származó bevétele*

"Nagy izgalommal jelentjük be a Navigators felvásárlását, mivel biztosak vagyunk abban, hogy az akvizíció elősegíti a The Hartford legfontosabb stratégiai és pénzügyi célkitűzéseinek teljesülését" - nyilatkozta a The Hartford elnök-vezérigazgatója, Christopher Swift. "Az ügylet eredményeként színesedik cégünk termékpalettája, szélesedik tevékenységünk földrajzi területe és csapatunk tapasztalt és sikeres biztosítási és pénzügyi szakemberekkel egészül ki, melynek köszönhetően nagyobb értéket képviselő termékeket és szolgáltatásokat tudunk biztosítani ügynökeink és ügyfeleink számára. Hiszünk abban, hogy az egyesülés elősegíti növekedésünket, és várakozásaink szerint a felvásárlás jelentős megtérülést fog eredményezni."

Az 1974-ben alapított Navigators elismert, vezető szerepet játszó cég a globális tengerhajózási, építő- és energiaipari biztosítások, valamint az amerikai egyesült államokbeli baleseti pótbiztosítások és kiegészítő biztosítások piacán. A Lloyd's keretei közt végzett munkánk mellett a vállalat biztosítási tevékenysége folyamatosan bővül Európában, Ázsiában és Latin-Amerikában egyaránt. A cég jelenleg három fő üzleti divíziót működtet: U.S. Insurance (biztosítások az Amerikai Egyesült Államokban) (a 2017. évi bruttó díjbevétel 58 százaléka), International Insurance (nemzetközi biztosítások) (29 százalék) és Global Reinsurance (globális viszontbiztosítások) (13 százalék). (1)

A The Hartford elnöke, Doug Elliot hozzátette: "Ez az ügylet két olyan szervezetet egyesít, melyek mindegyike körültekintően kidolgozott biztosítási politikával rendelkezik, és melyek egyaránt elkötelezettek az innováció, a kiemelkedő pénzügyi teljesítmény és a tehetséges alkalmazottak felvétele és megtartása iránt. Együtt egy bővebb termék- és szolgáltatási palettát tudunk majd kínálni egy olyan, kategóriájában a legjobb értékesítési hálózat révén, amelyet a két cég tpasztalt biztosítási, kártérítési és kockázatelemzési szakemberekből álló összevont csapatai támogatnak, és amelynek megbízhatóságát a The Hartford erős márkája garantálja."

A Navigators székhelye Stamfordban, Connecticut államban található. 22 irodája működik az Amerikai Egyesült Államokban és nyolc külföldi nagyvárosokban. A vállalat megközelítőleg 820 alkalmazottat foglalkoztat összesen (azaz az USA-ban és az USA-n kívül), akik az ügylet zárásakor átkerülnek a The Hartford állományába. A cégnek mintegy 600 alkalmazottja dolgozik az USA-ban, 150 pedig az Egyesült Királyságban.

"Nagy várakozással tekintünk a Navigators egyedi biztosításainak a The Hartford termékkörébe való integrálása elé" - fejtette ki Stanley A. Galanski, a Navigators elnök-vezérigazgatója. "A The Hartforddal való összeolvadásnak köszönhetően, valamint a cég pénzügyi erejére és kereskedelmi biztosítási alaptermékeinek magas minőségére támaszkodva izgalmas lehetőségeket fogunk tudni kiaknázni, és értéknövelt termékeket és szolgáltatásokat tudunk nyújtani brokereink és a biztosításainkat igénybe vevő ügyfeleink számára."

A The Hartford rendelkezik a körülbelül 2,1 milliárd USA dollár összegű vételár kifizetéséhez szükséges forrásokkal, mindazonáltal az ügyletzárás előtt fel fogja mérni egyéb tőkeforrások igénybevételének lehetőségeit. A The Hartfordnak nem áll szándékában törzsrészvényeket kibocsátani a felvásárlással kapcsolatosan.

A The Hartford várakozásai szerint az akvizíció rövid időn belül vonzó megtérülést hoz. A felvásárlás hatása a The Hartford konszolidált 2019-es és 2020-as pénzügyi eredményére több tényezőtől függ, ideértve az ügyletzárás időpontját, a felvásárlás számviteli hatásainak meghatározását (mint például a cégérték és az egyéb immateriális javak, az integrációs költségek és az akvizícióval kapcsolatos kiadások, ideértve az ügyleti költségeket és a Navigators veszteségtartalékaiban és egyéb mérlegtételeiben bekövetkező változásokat).

A felvásárlás várhatóan elhanyagolható csökkenést eredményez a 2019. évi nettó nyereségben (az akvizícióval kapcsolatos kiadások hatásának figyelembe vétele előtt, amelyeknek összege még nem került meghatározásra). Az akvizícióval kapcsolatos kiadásokat, valamint az integrációs költségeket kizárva* a vállalat várakozásai szerint a felvásárlás már a 2019. évi nettó nyereségre is pozitív hatással lesz.(folyt.)



2018. augusztus 24., péntek 12:09

A The Hartford megállapodást írt alá az egyedi biztosításokat kínáló globális biztosítótársaság, a Navigators felvásárlásáról (2. rész)
    Hartford, Connecticut állam, USA , 2018. augusztus 24., péntek (Business Wire/OTS) -

    A The Hartford várakozásai szerint 2020-ban az akvizíció 30 millió és 75 millió USA dollár közti növekedést eredményez a nettó nyereségben, illetve 60 millió és 95 millió USA dollár közti növekedést az alaptevékenységekből származó bevételben. Ez a következőkből adódik össze: a Navigators részéről 80 millió és 125 millió USA dollár közti növekedés a nettó nyereségben, illetve 110 millió és 145 millió USA dollár közti növekedés az alaptevékenységekből származó bevételben, amellyel szemben a kimutatásokban egy megközelítőleg 50 millió USA dollár összegű csökkenés szerepel majd a The Hartford adózás utáni nettó befektetési jövedelmében az akvizíció finanszírozására fordított készpénzkifizetés miatt. A fenti összegek csak előzetes, becsült adatok, melyek a sajtóközlemény kiadása és az ügyletzárás dátuma közti időszakban érvényesülő piaci feltételek, illetve az üzleti tervek és pénzügyi eredmények változásai és egyéb fejlemények alapján frissítésre kerülnek.

A The Hartford egy, az interneten élőben követhető tájékoztatást biztosít, illetve telefonkonferenciát szervez, mely során áttekintést nyújt a felvásárlásról. A tájékoztatás/telefonkonferencia időpontja 2018. augusztus 22., de. 8:30 (keleti parti idő szerint). A telefonkonferenciára a 877-685-7362 (USA) vagy a 478-219-0241 (nemzetközi) számon lehet betárcsázni (belépési kód: 6087567). Az élő, nem interaktív internetes tájékoztatás a The Hartford honlapjának (https://ir.thehartford.com) Investor Relations (Befektetői kapcsolatok) aloldaláról érhető el. A tájékoztatásról készült felvétel, valamint annak írásban rögzített anyaga legalább 90 napig elérhető lesz a cég honlapján.

A The Hartfordot vezető pénzügyi tanácsadóként a Citigroup Global Markets Inc. támogatta, és a Deutsche Bank Securities Inc. szintén biztosított pénzügyi tanácsadást a vállalat számára. A The Hartford jogi tanácsadója a Mayer Brown volt.

Az ügyletre vonatkozó további információk (ideértve egy beszámolósorozatot, amely összefoglalja a felvásárlás legfontosabb pénzügyi feltételeit és előnyeit) a The Hartford honlapján (a https://www.thehartford.com címen) állnak rendelkezésre, továbbá a mai napon az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyeletéhez (Securities and Exchange Commission [SEC]) a 8-K jelű nyomtatványon a The Hartford és a Navigators által benyújtott Aktuális jelentésekben.

Amit a The Hartfordról tudni kell…

A The Hartford vezető szerepet tölt be a vagyon- és balesetbiztosítások, csoportos egészségbiztosítások és nyílt végű befektetési alapok piacán. A több mint 200 évre visszanyúló szakmai tapasztalattal rendelkező The Hartford szolgáltatási kiválóságáról, kiemelkedő fenntarthatósági politikájáról, megbízhatóságáról és etikus tevékenységéről ismert és elismert társaság. További információk a vállalatról és pénzügyi teljesítményéről a következő internetes címen állnak rendelkezésre: https://www.thehartford.com, illetve kövessen minket a Twitteren: www.twitter.com/TheHartford_PR.

A The Hartford Financial Services Group, Inc., (NYSE:HIG) leányvállalatai a The Hartford márkanév alatt végzik tevékenységüket. A vállalat központja Hartfordban, Connecticut államban található. További részleteket a következő dokumentumban olvashat: The Hartford's legal notice.

HIG-F, C

*Ez a pénzügyi mutatószám nem az általánosan elfogadott számviteli elvek (Generally Accepted Accounting Principles [GAAP]) előírásai szerinti mutató. További információkat (ideértve az Amerikai Egyesült Államokban általánosan elfogadott számviteli elvek szerinti, az adott mutatóhoz leginkább hasonló mutatót) lásd az alábbiakban "A nem az általánosan elfogadott számviteli elvek szerinti mutatószámok ismertetése" cím alatt! (folyt.)



2018. augusztus 24., péntek 12:10

A The Hartford megállapodást írt alá az egyedi biztosításokat kínáló globális biztosítótársaság, a Navigators felvásárlásáról (3. rész)
    Hartford, Connecticut állam, USA, 2018. augusztus 24., péntek (Business Wire/OTS) -

    Előremutató állítások

Az ebben a sajtóközleményben szereplő bizonyos állítások az Amerikai Egyesült Államok Magánértékpapírokra vonatkozó peres eljárások reformjáról szóló 1995. évi törvénye (Private Securities Litigation Reform Act) értelmében ún. "előremutató állításoknak" tekintendők. Ezek közé tartoznak a The Hartford jövőbeli üzemi eredményére vonatkozó állítások, valamint a Navigators felvásárlásának hatásaira vonatkozó előrejelzések. Felhívjuk a befektetők figyelmét, hogy ezek az előremutató állítások nem tekintendők garanciának a vállalat jövőbeli teljesítményére nézve, és a tényleges eredmények jelentős mértékben eltérhetnek az előremutató állításokban körvonalazottaktól.

Azok közé a tényezők közé, amelyek következtében a The Hartford tényleges eredményei akár jelentős mértékben is eltérhetnek az előremutató állításokban felvázolt eredményektől, többek közt (de nem kizárólag) a következő tényezők tartoznak: (i) az ügylet szabályozó hatóságok általi jóváhagyása; (ii) az ügylet tervezett időhatárokon belüli sikeres lezárása; (iii) az ügyletből eredő várt szinergiák megvalósulásának elmaradása, illetve azok kiaknázásnak késedelme; (iv) a felvásárlással kapcsolatos számviteli változások, ideértve a cégértéknek és egyéb immateriális javaknak az ügylet zárása időpontjában érvényes értéke meghatározását; (v) integrációs költségek; (vi) az akvizícióval kapcsolatos kiadások, ideértve a tranzakciós költségeket és a Navigators veszteségtartalékaiban vagy egyéb mérlegtételeiben az ügyletzáráskor szükségesnek ítélt módosításokat; (vii) az iparágban érvényesülő feltételek; valamint (viii) egyéb tényezők, melyeknek ismertetése megtalálható a The Hartford sajtóközleményeiben és a SEC-hez benyújtott dokumentumokban, ideértve a The Hartford által a 2018. július 26-án kiadott sajtóközleményben leírt tényezőket, valamint a The Hartford által a 10-Q jelű nyomtatványon benyújtott Negyedéves jelentéseket, a The Hartford által a 10-K jelű nyomtatványon benyújtott 2017. évre vonatkozó Éves jelentést és egyéb, a cégünk által az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez benyújtott dokumentumokat. A The Hartford nem vállal kötelezettséget e sajtóközlemény tartalmának frissítésére. A sajtóközleményben szereplő állítások a mai napon fennálló helyzetet tükrözik.

További információk és azok elérhetősége

A The Hartford időről időre felhasználja internetes honlapját arra, hogy a vállalatra vonatkozó fontos információkat tegyen közzé. A The Hartfordra vonatkozó pénzügyi és egyéb fontos információk rendszeresen közlésre kerülnek és elérhetők cégünk honlapján (a https://ir.thehartford.com címen). Ezen felül Ön automatikusan kaphat e-mailben értesítéseket és egyéb információkat a The Hartfordról, ha megadja e-mail címét a https://ir.thehartford.com címen elérhető oldal "Email Alerts" címe alatt.

A nem az általánosan elfogadott számviteli elvek szerinti mutatószámok ismertetése

Ebben a sajtóközleményben szerepel az "alaptevékenységekből származó bevétel" elnevezésű pénzügyi mutatószám, amely nem az általánosan elfogadott számviteli elvek ("GAAP") szerinti mutatószám. A vállalat az alaptevékenységekből származó bevétel mutatót arra a célra használja, hogy segítséget nyújtson a befektetőknek az akvízíciónak a vállalat adott időszakokra vonatkozó üzemi teljesítményére gyakorolt előrevetített hatásának elemzésében. A vállalat úgy véli, hogy az "alaptevékenységekből származó bevétel" mutató értékes adat a befektetők számára a vállalat működő egységeinek teljesítményéről, mivel olyan információkkal szolgál cégünk biztosítási és pénzügyi szolgáltatási divíziói teljesítményének alakulásáról (tendenciájáról), amelyeket esetleg elfedhetnek bizonyos, egy felvásárolt vállalkozással kapcsolatos eszközértékesítési nyereségek és veszteségek, átszervezési és egyéb költségek, illetve integrációs és tranzakciós költségek, nyugdíjjuttatások kifizetése, adósságvisszafizetés miatti veszteség, viszontbiztosdítási ügyletek nyeresége vagy vesztesége, a halasztott jövedelemadó értékelési tartalékának csökkenése miatti jövedelemadó-csökkenés, a nettó halasztott adóeszközök adókulcs-változása és a megszűnt tevékenységek eredményének nettó hatása. Bizonyos eszközértékesítési nyereségek és veszteségek elsősorban olyan befektetési döntések és a vállalaton kívüli gazdasági fejlemények nyomán merülnek fel, amelyeknek természete és időzítése nem áll kapcsolatban biztosítási üzleti tevékenységünkkel. Ennek megfelelően az "alaptevékenységekből származó bevétel" mutató nem tartalmazza a realizált nyereségek vagy felmerült veszteségek hatását (kizárva az adókat és a halasztott szerzési költségeket [DAC]), amelyek a tőkepiaci feltételek változásai következtében a különböző számviteli időszakokban nagy mértékben eltérőek lehetnek. A vállalat úgy véli, hogy egyes realizált eszközértékesítési nyereségek és veszteségek azonban kapcsolódnak biztosítási tevékenységünkhöz, ezért az "alaptevékenységekből származó bevétel" mutató tartalmazza az olyan nettó realizált nyereségeket és veszteségeket, mint például a hitelderivatívák időközönkénti teljesítéséből eredő nettó nyereségek és veszteségek. Ezek a nettó realizált nyereségek és veszteségek közvetlen kapcsolatban állnak egy, az eredménykimutatásban szereplő ellentétellel, mint például a befektetésből származó nettó jövedelem.(folyt.)



2018. augusztus 24., péntek 12:11

A The Hartford megállapodást írt alá az egyedi biztosításokat kínáló globális biztosítótársaság, a Navigators felvásárlásáról (4. rész)
    Hartford, Connecticut állam, USA, 2018. augusztus 24., péntek (Business Wire/OTS) -

    Az alaptevékenységekből származó bevétel mutatóhoz leginkább hasonlító amerikai egyesült államokbeli GAAP mutató a nettó nyereség (veszteség). Az alaptevékenységekből származó bevétel nem tekintendő a nettó nyereséggel (veszteséggel) behelyettesíthető mutatónak, és nem tükrözi a vállalat üzleti tevékenységének általános nyereségességét. Ezért a vállalat úgy véli, hogy a befektetők számára hasznos lehet mind a nettó nyereség (veszteség), mind az alaptevékenységekből származó bevétel értékelése, amikor képet alkotnak a vállalat teljesítményéről. A nettó nyereség (veszteség) alaptevékenységekből származó bevétellel való számszerű összevetése nem lehetséges a jövőre vonatkozóan, mivel nem lehetséges megbízhatóan előre jelezni a realizált eszközértékesítési nyereséget és veszteséget, hiszen az jellegéből adódóan nagy mértékben változhat egyik időszakról a másikra.

Mivel előfordulhat, hogy a vállalat által alkalmazott alaptevékenységekből származó bevétel mutató eltér a más vállalatok által használt hasonló mutatóktól, a befektetőket arra intjük, hogy megfelelő körültekintéssel járjanak el a vállalat alaptevékenységekből származó bevételének más vállalatok által alkalmazott nem GAAP szerinti pénzügyi mutatókkal számított összegekkel való összehasonlításakor.

A vállalat a mutatót (az integrációs és az akvizícióval kapcsolatos költségek kizárásával) a jelen sajtóközleményben azzal a céllal alkalmazza, hogy segítse a befektetőket az akvizíciónak a vállalat tárgyidőszakokban elért üzemi teljesítményére gyakorolt prognosztizált hatásának elemzésében. A vállalat úgy hiszi, hogy a nettó nyereség értékes mutató annak az azonnali, aktuális hatásnak az illusztrálására, amelyet a várakozások szerint a felvásárlás gyakorol az eredményre, mivel ezt a hatást elfedhetik az akvizícióval kapcsolatos felmerülő kiadások (ideértve a tranzakciós költségeket és a Navigators veszteségtartalékaiban vagy egyéb mérlegtételeiben bekövetkező, a The Hartford által az ügyletzáráskor eszközölt módosításokat). A nettó nyereség (veszteség) az alaptevékenységekből származó bevétel mutatóval legközvetlenebbül összevethető amerikai egyesült államokbeli GAAP mutató.

(1) Forrás: Az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez a Navigators által a 10-K jelű nyomtatványon a 2017-es évre vonatkozóan benyújtott Éves jelentés, valamint a 10-Q jelű nyomtatványon benyújtott Negyedéves jelentések, továbbá a Navigators által szolgáltatott egyéb információk.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20180822005271/en/

Kapcsolat:
Média:
The Hartford
Michelle Loxton, 860-547-7413
michelle.loxton@thehartford.com
vagy
Befektetők:
The Hartford
Sabra Purtill, 860-547-8691
sabra.purtill@thehartford.com

Forrás: The Hartford


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.