OTS Üzleti Sajtószolgálat
2019. március 23. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
2018. április 13., péntek 09:35

Új kiállítás Fraknó Várában
    Forchtenstein, 2018. április 13., péntek (OTS) - "Kincsek és megóvásuk - az erényövkulcstól a koporsókulcsig"

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20180413_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20180413_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20180413_003.jpg

Dr. Florian T. Bayer, az Esterházy Magánalapítvány gyűjteményének vezetője, és a kiállítás kurátorai Martina Pall (a Schell Collection múzeumigazgatója) és Margit Kopp (Esterházy Magánalapítvány) Hanns Schell műgyűjtővel közösen nyitották meg április 12-én Fraknó Várában az új kiállítást.

Ami nagyban a vár, kicsiben a kincstárak és a kincses ládák. A kastély esetében a behatolást ellehetetlenítő, durva, leküzdhetetlen akadályt képező kőfalak, a várárok és a felvonóhíd, valamint a hatalmas várfalak jelentik a védelmet. Az Esterházy hercegek nemcsak a bevehetetlen várban bíztak, hanem kincstárat is létesítettek, amely csupán egy titkos járaton keresztül volt megközelíthető.

A fraknói várban izgalmas időszaki kiállítás járja körül a védelem és a kincs összefüggését. Az Esterházy Magánalapítvány a vár második emeletén, a grazi Schell gyűjteménnyel közösen több mint 150 kiállított tárgy alapján mutatja be, milyen rafinériával védték magukat a kincsek birtokosai. Minden korszakból láthatók olyan különleges kiállítási tárgyak, mint az ereklyetartók, a trubadúrládák, a kincses ládák és mindenekelőtt a kincstári tárgyak. Kifinomult rejtekhelyek, rafinált zárszerkezetek és láthatatlan zsanérok tartják távol a betolakodókat a kincsek megőrzésére szolgáló eszközök különféle formáinál.

Tehát a "Kincsek és megóvásuk" időszaki kiállítás beszédes módon azt mutatja be, hogy a kincsek birtoklóinak bizony használniuk kell a képzelőerejüket, hogy megóvják azokat. Hanns Schell, extrém hegymászó és gyűjtő több ezer tárgyat hozott magával expedícióiból, közülük a legérdekesebbek láthatók Fraknó Várában.

esterhazy.at
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.