2024. április 26. péntek

2018. január 23., kedd 15:48

A LEGO® Education új "Maker" tevékenységeket kínál az iskolák számára
    Billund, Dánia, 2018. január 23., kedd (Business Wire/OTS) - Az oktatók kipróbálhatják az új, ingyenes LEGO® Education "Maker" tevékenységeket, ötleket kapnak a "Maker" tevékenységek végzésére alkalmas iskolai feltételek kialakításához, sőt, ha versenybe szállnak a LEGO Education Globális Oktatói Díjáért (Global Teacher Award), megoszthatják másokkal is, hogyan használják a LEGO építőelemeket az osztályteremben. - A LEGO® Education "Maker" (Készítő) elnevezésű, óvódák és általános iskolák számára kidolgozott tevékenységsorokat magába foglaló foglalkoztató csomagja mától szerte a világon elérhető az oktatási intézmények számára. A tevékenységek az ikonikus LEGO építőkockák használatán alapulnak, és a szabadon szárnyaló, kötöttségektől mentes, teremtő képzeletet kívánják erősíteni és fejleszteni játékos, kreatív módon. Az új, ingyenesen igénybe vehető LEGO Education Maker tevékenységek végzése során a diákok korosztályuknak megfelelő, elmélyült gondolkodásra ösztönző kihívásokkal találkoznak. A tevékenységekhez a következő LEGO Education termékek használhatók fel: LEGO Education STEAM Park, LEGO Education Simple Machines, LEGO Education WeDo 2.0, LEGO® MINDSTORMS® Education EV3 és LEGO Education Simple and Powered Machines.

Az új, rendkívül sokoldalú LEGO Education Maker tevékenységek korlátoktól mentes tanulási élményt kínálnak minden korosztály számára

Az új LEGO Education Maker tevékenységeket hasznosító oktatók támogató, iránymutató szerepet töltenek be tanulóik mellett, miközben segítik őket egy sor többféle helyes megoldást lehetővé tévő, problémamegoldáson alapuló, a valós életben felmerülő kihívásokhoz kapcsolódó feladat megoldásában. A diákoknak csapatokat alkotva először meg kell határozniuk a probléma mibenlétét, megoldási ötletekkel kell előállniuk, meg kell tervezniük a megoldást jelentő tárgyat, és alkalmazniuk kell az eközben tanultakat új és innovatív megoldások kidolgozása érdekében. A LEGO Education Maker tevékenységek egy része egyszerűen programozható motorok és érzékelők megtervezését/megépítését célozza, melynek során a diákok a 21. században alapvető készségeket sajátítanak el, és közben megtanulnak csapatban dolgozni, gyakorolják a kritikus gondolkodást, a kreatív problémamegoldást és a hatékony kommunikációt.

Fedezze fel Ön is az új LEGO Education Maker tevékenységeket és az ezt támogató iskolai könyezet kialakítására vonatkozó ötleteket! Látogasson el még ma a következő internetes címre: www.LEGOeducation.com/maker.

Évente odaítélt LEGO Education nemzetközi Oktatói Díj az innovatív tanítás és foglalkoztatás elismerésére

Felhívjuk az oktatókat szerte a világon, hogy nyújtsák be nevezésüket a LEGO Education Oktatói Díjra. A program célja a tudományos, műszaki, mérnöki és matematikai ismeretek (azaz az angol "science", "technology", "engineering" és "math" szavak kezdőbetűiből álló mozaikszóval, STEM) hatékony elsajátítását elősegítő innovatív oktatási módszerek elismerése. Az idei LEGO Education Oktatói Díjjal arra szeretnénk bátorítani az általános és középiskolai tanárokat, hogy osszák meg kollégáikkal, hogyan hasznosítják a LEGO építőelemeket az osztálytermekben.

A tavalyi LEGO Education Oktatói Díjért folyó versengés sikerét látva, melynek nyertesei szerte a világról elutaztak a dániai Billund városába, és a LEGO Education 2017. évi Szimpóziumán bemutatták és megosztották módszereiket a modern oktatási módszerek iránt érdeklődő kollégáikkal, a LEGO Education ez évben is várja a tehetséges és elkötelezett oktatók nevezését a díjra.

Az idei év nyertesei lehetőséget kapnak, hogy bemutassák munkájukat a LEGO Education Amerikai Egyesült Államokban, Boston városában, 2018. június 5-e és 7-e közt a Tufts University-vel együttműködésben megrendezésre kerülő 2018.évi Szimpóziumán.

A LEGO Education Oktatói Díjra az oktatók szerte a világon ide kattintva jelentkezhetnek.

Amit a LEGO Educationről tudni kell…

A LEGO Education a LEGO építőelemekre alapozva játékos tanulási élményt és oktatási megoldásokat, kiegészítő tantervi anyagokat, továbbá fizikai és digitális oktatási eszközöket kínál ügyfeleinek. Megoldásaink minden diák számára lehetővé teszik, hogy aktív, együttműködésre képes tanulóvá válva a jövő kihívásainak legyőzésére alkalmas készségeket és a tanuláshoz való pozitív hozzáállást sajátítson el.

A LEGO és a LEGO logó a LEGO Group védjegye. ©2018 The LEGO Group.

Kapcsolat:
LEGO Education Global Communications
Kari Sherrodd, +1 860-835-6510
kari.sherrodd@LEGO.com

Forrás: LEGO Education

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

© Copyright MTI Zrt.