OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. november 22., szerda 10:42

Az Egyesült Arab Emírségek rákbetegek, rákból felgyógyultak, valamint a betegek támogatói és gondozói részvételével rendezte meg első "Globális váltóverseny az életért" elnevezésű sporteseményét - A Friends of Cancer Patients szervezésében
    Sardzsa, Egyesült Arab Emírségek, 2017. november 22., szerda (Business Wire/OTS) - Több mint 2000 'váltógyalogló' vett rész az Egyesült Arab Emírségekben először megrendezett eseményen - Az Egyesült Arab Emírségek (EAE) hét emírsége közül a harmadik legnagyobb emírség, Sardzsa szolgált helyszínéül a MENA régióban (Közel-Kelet és Észak-Afrika) először megrendezésre kerülő "Globális váltóverseny az életért" (RFL) elnevezésű sporteseménynek. A 24 órás walkathon (gyaloglóverseny) a rákbetegek támogatását célzó legjelentősebb forrásgyűjtő rendezvény a világon, amelyet az American Cancer Society-vel (Amerikai Rák Társaság) együttműködve egy rákbetegeket és családjukat támogató non-profit szervezet, a Friends of Cancer Patients (FoCP) szervezett.

    
     Ez a közlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: http://www.businesswire.com/news/home/20171119005048/en/

A Sardzsai Amerikai Egyetem (American University of Sharjah) sportpályáján november 17-18-án megrendezett első egyesült arab emírségekbeli 24 órás RFL-en több mint 2000 "váltógyalogló", magánszemélyek, valamint számos intézmény, köztük 52 iskola, hat egyetem, nyolc partnerintézmény, továbbá az állami és magánszektorban működő 37 intézmény képviselői, és 67 rákból felgyógyult személy vett részt.

A 24 órás programban rengeteg különféle aktivitási lehetőség és esemény szerepelt: a gyermekek számára egy játszóteret állítottak fel, a 'Luminaria' gyertyagyújtás során rákban elhunyt szeretteikre emlékeztek a családtagok és barátok, és a "Túlélők sátrában" több rákból felgyógyult "túlélő" mesélte el az érdeklődőknek, hogyan sikerült legyőznie a betegséget. A résztvevők éhségének csillapításáról számos pavilon gondoskodott, amelyek mindegyike a FoCP-nak adományozta a rendezvényen megjelentek által megvásárolt frissítőkből és ételekből származó bevételét.

Az első egyesült arab emírségekbeli RFL-t az FoCP alapítója és királyi patrónusa, a Nemzetközi Rákellenes Unió (Union for International Cancer Control [UICC]) által a Globális Rákellenes Deklarációban (World Cancer Declaration) megfogalmazott átfogó cél elérését a szervezet nemzetközi nagyköveteként, továbbá az UICC Nemzetközi Gyermekkori Rákellenes Szervezetének (Childhood Cancer International) nemzetközi nagyköveteként támogató Jawaher Al Qasimi sejka nyitotta meg. Őfelsége ezután csatlakozott a walkathon első körében a gyógyult rákbetegekhez, és együtt gyalogolt velük, hogy ezzel is felhívja a figyelmet a betegségnek az emberek széles körével való megismertetésének és a betegségből való felgyógyulás valószínűségét nagy mértékben megnövelő korai diagnózist célzó szűrővizsgálatoknak a fontosságára.

Azzal, hogy az RFL-t 24 órán át tartó eseményként rendezték meg, arra kívánták ráirányítani a figyelmet, hogy a rák olyan betegség, amely nem ismer éjjelt vagy nappalt, és ugyanakkor szolidaritást akartak vállalni a rákbetegekkel, akik a fájdalom miatt gyakran nem tudnak aludni, és a hajnali órákban sokszor nagyon magányosnak érzik magukat.

Az RFL ötlete az USA-ból származik, ahol 1985-ben Dr. Gordon Klatt, egy vastagbél-/végbélműtéteket végző sebész 27000 USA dollárt gyűjtött össze a helyi jótékonysági szervezet számára azzal a kezdeményezéssel, hogy 24 órán át gyalogolt. A walkathlont ma már 29 ország rendezi meg, és az UAE a legutóbb csatlakozott tagja ennek a globális hálózatnak. Ez idáig az RFL rendezvényeknek köszönhetően világszerte több mint 5 milliárd USA dollárnyi adomány gyűlt össze a rákbetegek támogatására.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20171119005048/en/

Kapcsolat:
National Network Communications (NNC)
Maha Abou Rich, +971503417775

Forrás: Friends of Cancer Patients (FoCP)

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.