OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. november 3., péntek 11:44

Négy nap - Kádár János árulása: nemzeti gyásznap a közmédia hétvégi műsorán
    Budapest, 2017. november 3., péntek (OTS) - A nemzeti gyásznapról - az 1956-os forradalom leveréséről emlékezik meg a közmédia november 4-én, szombaton. Az emlékezés mellett számos kulturális, ismeretterjesztő és szórakoztató műsor várja a fiatalokat és az időseket egyaránt a közmédia csatornáin ezen a hétvégén.

        Szeged környéki zöldségmustrával várja a Duna a Gasztroangyal nézőit szombaton 17 órától. A Négy nap - Kádár János árulása című magyar dokumentumfilmet pedig 21.45-től láthatják a Duna nézői. A film az 1956. november 1. és 5. közötti időszakra fókuszál és mutatja be, hogy Kádár hogyan változtatta meg álláspontját és hogyan szólította fel a magyarokat a szocialista rend megvédésére. A magyar identitás megőrzéséről és a magyar kultúra népszerűsítéséről szóló Öt kontinens című magazinműsort 10.30-tól tűzi műsorára a Duna World.
     A csengő-bongó fácska című német mesefilmmel 15.40-től várja a legkisebbeket az M2 gyerekcsatorna a képernyők elé. A Tanárok gyöngye német vígjáték sorozat 20.15-től látható az M2 Petőfi TV-n. A sorozatban továbbra is a karaktere szerint a szabályokat nem igen kedvelő Stefan Vollmer tanár úr szórakoztatja a nézőket. Idegen utcában címmel 19.10-től vetít 1959-ben készült magyar tévéjátékot az M3 retro csatorna. A film négy fiatal útját mutatja be, akik 1956-ban elhagyták Magyarországot. Aztán egyikükben feltámad a honvágy.
     A nemzeti gyásznapon emlékkoncertet közvetít az M5 a Bazilikából, amely 19.30-kor kezdődik. 20.45-től pedig folytatódik a nagysikerű Solti Nemzetközi Karmesterverseny a kulturális, ismeretterjesztő csatornán.
     Vasárnap a Magyarország, szeretlek! című vetélkedőben Baranya és Vas megye összecsapását 19.35-től láthatják a Duna nézői. Világhírű magyar hordó címmel pedig a szőlőtermő vidékekről szóló ismeretterjesztő filmet vetít Duna World 14.55-től. A legkisebbeket vasárnap is az M2 gyerekcsatorna várja. Történetek Lármafalváról címmel 18.15-től láthatják Lármafalva lakóinak halászó, vadászó, csibészkedő történetét. A Tétova félrelépők című szerelemről és az érzelmek hullámzásáról szóló francia-belga-angol vígjátékot William Hurt és Isabella Rossellini főszereplésével 21.10-től láthatják az M2 Petőfi TV filmklubjában.
     Kézről kézre címmel 15.50-től az M3-on számos neves színművészt felvonultató tévéfilmet láthatnak 1977-ből. A teljesség igénye nélkül: Halász Judit, Hernádi Judit, Körmendi János, Tahi Tóth László, Balázs Péter, Huszti Péter, Szombathy Gyula, Tordy Géza, Gálffi László és Miklósy György is szerepel a filmben. A Régimódi történet című - Szabó Magda könyve nyomán készült - tévéjáték ötödik részét Gubás Gabi és Nagy Ervin főszereplésével pedig vasárnap 20.10-től tűzi műsorára az M5.

     MTVA Sajtóosztály

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.