OTS Üzleti Sajtószolgálat
2021. december 6. hétfő
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. október 17., kedd 13:08

Csőrekonstrukció: a tét Buda biztonságos ivóvízellátása - Tervezett élettartamát meghaladó korú vezeték újulhatna meg a Római-parton
    Budapest, 2017. október 17., kedd (OTS) - Budapest Főváros Önkormányzata rendkívüli közgyűlés keretében tűzte napirendre október 18-ára a Római-parti gát kérdését. Felhívjuk a döntéshozók figyelmét, hogy amikor a gát megépítéséről és annak nyomvonaláról döntenek, vegyék tekintetbe, hogy a Fővárosi Vízművek által üzemeltetett, a Római-parton húzódó főnyomóvezeték felújítása az üzemeltetés és ivóvíz-ellátás biztonságának fenntartása szempontjából nem tűr halasztást.

    A vasbeton SENTAB-vezeték kulcsszerepet tölt be a Fővárosi Vízművek északi üzemeltetési területének ivóvízellátásában. A főnyomóvezeték felújítása  az üzemeltetés biztonsága, a csőtörések kockázatának elkerülése érdekében indokolt. Kiváltásával nagymértékben nő az ivóvízellátó rendszer biztonsága.

A Fővárosi Vízművek Zrt. hosszú távú felújítási és pótlási keretprogramjában (GFT - Gördülő fejlesztési terv) kiemelt helyen szerepel a nagyátmérőjű SENTAB-nyomócsövek rehabilitációja. Ennek keretében valósult meg például 2015-ben a XI. kerületi Orlay utcában az 1000 mm átmérőjű SENTAB-vezeték, 2016-ban pedig a XI. kerületi Tétényi úton az 1200 mm átmérőjű, ugyancsak SENTAB-vezeték egy szakaszának rekonstrukciója.

A 40 éve még korszerűnek számító SENTAB-vezetékek üzemeltetése során fény derült a csőanyag hiányosságaira, és az ezzel együtt járó kockázatokra. Erre világított rá a 2012-ben a Gellért tér közeli Orlay utcában történt csőtörés, valamint a közelmúltban a XI. kerületi Töhötöm utcában megsérült főnyomóvezeték is. Ma már a műszakilag elhasználódott vezetékeket sokkal korszerűbb és üzemeltetési biztonság szempontjából megbízhatóbb, megerősített bevonatos gömbgrafitos öntöttvas csövekkel váltjuk ki.

A Római-parton, a Fővárosi Vízművek Zrt. Békásmegyeri gépháza és a Kossuth II. árvízkapu között húzódó Budai III. főnyomóvezeték tervezett rekonstrukciója során a földbe kerülő új vezeték anyagában korszerűbb, nagyobb üzemletetési biztonságot ad. Emellett illeszkedik a társaság lecsökkent vízfelhasználás miatt indított átmérő-optimalizálási programjába is, mivel a jelenleginél kisebb átmérőjű főnyomócső gazdaságosabb, hatékonyabb üzemeltetést tesz lehetővé.  

Fővárosi Vízművek Zrt.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.