OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. június 22., csütörtök 09:40

Fiatal tudósok dolgoznak a multimédia felhasználók jövőbeli igényeinek minél jobb feltérképezésén
    Budapest, 2017. június 22., csütörtök (OTS) - A Holografika Kft. munkatársai is részt vesznek abban a nemzetközi csapatban, mely 3,1 millió EUR-t kapott arra a célra, hogy a felhasználói élményeket elemezze a legújabb multimédia szolgáltatások - mobil játékok,  webes videók, 3DTV, közösségi média és a jövőbeli internet területén.

    A technológiai kérdéseken túl a projekt a felhasználói visszajelzések környezeti, üzleti, esztétikai, társadalmi, sőt etikai vonatkozásait is kutatja.

Az EU Horizon2020 Marie Curie Initial Training Network (ITN) által finanszírozott QoE-Net hálózat http://www.qoenet-itn.eu/ 12 fiatal doktoranduszt jelent a világ minden részéről, akik a Cagliari Egyetem koordinálásával különböző európai felsőoktatási intézmények és kutató- ipari cégek, mint például a Disney Research, Deutsche Telekom vagy a Holografika ösztöndíjasai 3 éven keresztül.

A projekt még alig van túl a félidőn, de már 42 tudományos publikáció született, melyek közül 7 a jövőbeli szabványokkal foglalkozik, továbbá 8 nemzetközi kutatói szemináriumot is szerveztek a témakörben, melyek közül az egyik legjelentősebbnek Budapest adott otthont 2016 novemberében a Holografika rendezésében. A hálózat több nemzetközi konferenciát is szponzorált az elmúlt 2 és fél évben, köztük a QoMEX éves rendezvényeit Görögországban, Portugáliában és Németországban, melyek a multimédia minőséggel és az ezzel kapcsolatos felhasználói élménnyel foglalkoztak.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.