OTS Üzleti Sajtószolgálat
2021. december 6. hétfő
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. március 29., szerda 11:16

Sardzsa lesz a 2018. évi Párizsi Könyvszalon különleges díszvendége - A francia köztársasági elnök, François Hollande személyesen hívta meg Sardzsa uralkodóját
    Párizs, 2017. március 29., szerda (Business Wire/OTS) - Nemrég bejelentették, hogy Sardzsa, az Egyesült Arab Emírségek (EAE) harmadik legnagyobb emírsége lesz a 2018-as Párizsi Könyvvásár, a Salon Livre Paris' különleges díszvendége. A bejelentés tükrözi azt az elismerést, amellyel Franciaország a Sardzsa által az arab világ művészeti és kulturális fejlődésért tett erőfeszítések iránt adózik. Az emírség központi szerepet fog játszani a jövő évi könyvvásáron, árnyalt képet adva a gazdag arab kulturális és irodalmi életről.

    
     Ez a közlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: http://www.businesswire.com/news/home/20170328005845/en/

A francia köztársasági elnök, François Hollande személyesen hívta meg Dr. Sultan bin Muhammad Al Qasimi sejk őfelségét, az EAE Legfelsőbb Tanácsának tagját, Sardzsa uralkodóját a nemrégiben véget ért Párizsi Könyvvásáron a Sharjah Book Authority (Sardzsai Könyvkiadási Hatóság [SBA]) standján tett látogatása alkalmával.

A meghívás része azoknak a folyamatban lévő kezdeményezéseknek, amelyek a kulturális értékek terjesztése iránt egyaránt elkötelezett Franciaország és az EAE kétoldalú kapcsolatának megerősítését célozzák.

A Sous le Drapeau de l'occupant című könyvének megjelenését bejelentő párizsi ünnepség alkalmával őfelsége, Sheikh Dr Sultan Al Qasimi a következő nyilatkozatot tette: "A francia kultúra mindig is megihletett könyveim írása során. Egész könyvtárnyi francia kiadvány van a birtokomban, melyek közül a kedvenceim az egyiptomi régészeti kincsekkel, az ország gazdag történelmével, tájaival és kiemelkedő egyéniségeivel foglalkozó kötetek. Ezek a könyvek amellett, hogy remekművek, tökéletesen illusztrálják a francia emberek más kultúrák felderítése és megismerése iránt érzett szenvedélyét."

Ez évben az EAE és Franciaország már lebonyolított egy közösen szervezett kulturális programot az Emírségekben, amelynek keretében számos különböző eseményre került sor, ideértve egy díjlovas bemutatót is, amelyet a Louvre Abu Dhabi múzeum közeljövőbeli megnyitásának tiszteletére rendeztek.

A sardzsai emírség különleges helyet tölt be az emírségek kulturális életében, amelyet az ország gazdag iszlám örökségének elkötelezett ápolása és a világ más kultúráinak nyitott és tiszteletteljes elfogadása révén ért el. 1998-ban Sardzsát az UNESCO az "Arab világ kulturális fővárosának" nyilvánította, 2014-ben pedig az Islamic Organization for Education, Science and Culture (Iszlám Oktatási, Tudományos és Kulturális Szervezet [ISESCO]) Sardzsának ítélte az "Iszlám kultúra fővárosa" címet.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20170328005845/en/

Kapcsolat:
National Network Communications
Fadia Daouk, T: +971 52 617 2111
E: f.daouk@nncpr.com

Forrás: Sharjah

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.