OTS Üzleti Sajtószolgálat
2019. augusztus 20. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2016. március 29., kedd 09:12

Többen szülnének, ha engednék
    Budapest, 2016. március 29., kedd (OTS) - Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal több, mint egy éve tiltotta meg a meddőségi központoknak, hogy  spermabankokból származó donor-hímivarsejteket használjanak fel a meddőségi kezelésekhez. A hatósági intézkedések eredménye katasztrofális: szakmai vélemény szerint országosan eddig több mint 1.000 kezelést nem végeztek el, ami közel 300 gyermek-életet rabolt el a leendő szülőktől és az országtól.

    A gyermekre vágyó meddő párok és az egyedül álló nők helyzete továbbra is kilátástalan. Bár a spermabankok bezárása után a Kaáli Intézet - hazai spermadonorok toborzásával - megpróbált gondoskodni arról, hogy megfelelő számú hímivarsejt minta álljon rendelkezésre, de ezek felhasználását  most az állami finanszírozás nem teszi lehetővé.

Mint ismeretes, a donorspermával végzett lombikbébi kezeléseket - hasonlóan az összes többi ilyen beavatkozáshoz-  csak korlátozott számban finanszírozza az Egészségbiztosító. Több mint egy éve - donorsperma hiányában - pedig egyáltalán nem. A várakozó betegek száma azonban megduplázódott, ami változatlan finanszírozás mellett lehetetlenné teszi ellátásukat. A Kormány százmilliárdos nagyságrendű támogatással próbálja elősegíteni, hogy minél több gyermek szülessen hazánkban.  Vajon kinek áll érdekében - a kormányzati stratégiával szemben - mesterséges korlátokat, ugynevezett "teljesítmény volumen korlátot" szabni, csak azért, hogy minél kevesebb gyermek szülessen? Közismert, hogy a meddőségi kezelések kiadásai eltörpülnek minden más gyermekvállalást ösztönző intézkedés mellett. A meddő betegek gyermekhez juttatása tehát nem pénz kérdése. Betegeink nagy örömmel szülnének, ha engednék.

Prof. Dr. Kaáli Géza

Kaáli Intézet
30 251 1360
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.