2024. április 26. péntek

2015. október 29., csütörtök 10:00

Az American Express elérhetővé teszi kártyatulajdonosai számára az Apple Pay szolgáltatást a legfontosabb globális piacokon (1. rész)
    New York, 2015. október 29., csütörtök (Business Wire/OTS) - Várhatóan az American Express kártyatulajdonosok lesznek az elsők, akik használhatják majd az Apple Pay szolgáltatást Kanadában és Ausztráliában már idén, Spanyolországban, Szingapúrban és Hongkongban pedig 2016-tól

Az American Express  (NYSE:AXP) ma bejelentette, hogy a legfontosabb globális piacokon elérhetővé teszi az Apple Pay™ szolgáltatást, amelynek igénybevételével az American Express® kártyatulajdonosok bárhol fizethetnek iPhone telefonjuk, Apple okosórájuk vagy iPad tabletjük segítségével. Kanadában és Ausztráliában az Apple Pay várhatóan már idén elérhető lesz a kártyatulajdonosok számára, Spanyolországban, Szingapúrban és Hongkongban pedig 2016-ban indul el a szolgáltatás. Ezekben az országokban az Apple Pay szolgáltatásra igényt tartó kártyatulajdonosok könnyedén hozzákapcsolhatják a szolgáltatást az erre alkalmas lakossági, kisvállalkozói és vállalati American Express® kártyát biztosító bankszámláikhoz(i), és fizethetnek iPhone telefonjukkal vagy Apple okosórájukkal azokban az üzletekben, ahol lehetőség van érintésmentes fizetésre, és elfogadják az American Express kártyákat. A kártyatulajdonosok a programban részt vevő, erre alkalmas appal rendelkező kereskedőknél iPhone-jukkal vagy iPad-jükkel is fizethetnek.

Az Apple Pay-t igénybe vevő kártyatulajdonosok számára továbbra is biztosított lesz az American Express-től megszokott adatbiztonság és ügyfélszolgálat.

"Nemzetközi hálózatunknak köszönhetően ezekben a fontos országokban igen gyorsan elérhetővé tudjuk tenni az Apple Pay-t kártyatulajdonosaink számára" - mondta el Tony Prentice, az American Express mobil termékekért és fizetésekért felelős alelnöke. "Az innováció terén élen járó cégként rendkívül fontosnak tartjuk, hogy kártyatulajdonosaink számára mindenkor biztosítsuk a legkönnyebben használható és legújabb fizetési megoldásokat, így nagy örömünkre szolgál, hogy az Apple Pay bevezetésével egy igazán modern szolgáltatást kínálhatunk."

"Ügyfeleinktől rendkívül pozitív visszajelzéseket kapunk az Apple Pay-ről, ezért szeretnénk világszerte minél több felhasználónk számára biztosítani ezt a szolgáltatást" - fejtette ki Jennifer Bailey, az Apple Pay alelnöke. "Nagy izgalommal várjuk, hogy egy olyan globális kártyakibocsátó céggel együttműködve, mint amilyen az American Express, az eddiginél is több ügyfél számára tehessük hozzáférhetővé ezt a könnyen használható, biztonságos és a személyes adatok védelmét a legmesszebbmenőkig biztosító fizetési módot szerte a világon."

Hasonlóan a többi országhoz, ahol az Apple Pay szolgáltatás elérhető, a szolgáltatás igénybevételére alkalmas kártyájukat használó kártyatulajdonosok élvezhetik az alábbi funkciók kínálta előnyöket:
     - Valós idejű értesítések és a vásárlásra vonatkozó részletes információk
     - Zökkenőmentes kapcsolat az Amex® Mobile alkalmazással, amely kiterjesztett számlamozgás-ellenőrzést és szélesebb körű szolgáltatásokat biztosít, valamint különféle ösztönzőket és exkluzív ajánlatokat tesz elérhetővé

Megbízhatóság és biztonság

Függetlenül attól, hogy a fizetéskor a kártyatulajdonos lehúzza a kártyát, kattint vagy koppint, az American Express-szel adatait mindig biztonságban tudhatja. Kártyatulajdonosai adatainak védelme kulcsfontosságú szempont az American Express számára, és mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szintű csalás elleni védelmet és online műveleti biztonságot biztosíthassa ügyfeleinek.

A biztonság és a személyes adatok védelme alapkövetelmény az American Express és az Apple Pay számára egyaránt. Amikor egy kártyatulajdonos hozzáad egy kártyát az Apple Pay szolgáltatáshoz, az adott kártya száma nem kerül tárolásra magán a fizetésre használt eszközön, hanem egy egyedi eszközszámlaszámot (Device Account Number) rendelnek hozzá, amely kódolt formában az eszköz "Secure Element" elnevezésű chipjén kerül tárolásra. Minden egyes tranzakció egy egyszer használatos, egyedi, dinamikus biztonsági kóddal hagyható jóvá/azonosítható.

További információkért az Apple Pay-ről kérjük, látogasson el a következő internetes oldalra: www.amex.co/applepay. (folyt.)

2015. október 29., csütörtök 10:00

Az American Express elérhetővé teszi kártyatulajdonosai számára az Apple Pay szolgáltatást a legfontosabb globális piacokon (2. rész)
    New York, 2015. október 29., csütörtök (Business Wire/OTS) -

Amit az American Express-ről tudni kell…

Az American Express globális szolgáltató cég, amely termékei, szakmai tapasztalatai és felkészültsége révén megkönnyíti ügyfelei életét és hozzájárul üzleti sikereik eléréséhez. Tudjon meg többet a vállalatról az americanexpress.com internetes oldalon, és lépjen kapcsolatba velünk a következő közösségi oldalakon:
facebook.com/americanexpress, foursquare.com/americanexpress, linkedin.com/company/american-express, twitter.com/americanexpress és youtube.com/americanexpress.

A termékekre és szolgáltatásokra vonatkozó információk a következő címeken érhetők el: charge and credit cards, business credit cards, Plenti rewards program, travel services, gift cards, prepaid cards, merchant services, corporate card andbusiness travel.

[i] Az "Apple Pay szolgáltatás igénybevételére alkalmas American Express kártya" olyan American Express lakossági, kisvállalkozói vagy vállalati hitelkártya (credit card) vagy terhelési kártya (charge card), amely nem került visszavonásra, és amelyet az American Express egy leányvállalata bocsátott ki ügyfél számára. Az előre fizetett (prepaid) kártyák és termékek nem tartoznak az Apple Pay szolgáltatás igénybevételére alkalmas American Express kártyák körébe. Az American Express logót viselő, más pénzintézetek által kibocsátott kártyák alkalmasságát illetően kérjük, lépjen érintkezésbe a kártya kibocsátójával, hogy megtudhassa, szerepel-e az adott pénzintézet az Apple Pay szolgáltatók közt.

Tekintse meg a forrásnyelvi verziót a következő internetes címen: businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20151027007064/en/

Kapcsolat:
American Express
Bradley Minor, 212-640-2274
bradley.r.minor@aexp.com

Forrás: American Express

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

© Copyright MTI Zrt.