2024. május 8. szerda

2015. július 2., csütörtök 10:15

Az ELMŰ-ÉMÁSZ a magyar földgázpiac új szereplője
    Budapest, 2015. július 2., csütörtök (OTS) - A társaságcsoport az ágazatot alapjaiban érintő átrendeződési folyamatokra reagálva július elejétől új terméket kínál ügyfeleinek. Az aktív földgáz értékesítés elindításával az ELMŰ-ÉMÁSZ középtávon 10-15 százalékos részesedés elérését tűzte ki célul a magyar kis- és nagyipari földgáz fogyasztók piacán.

A német RWE EnBW többségi tulajdonában lévő ELMŰ-ÉMÁSZ ez év július elején kezdi meg földgáz értékesítési tevékenységét. A társaságcsoport ezzel a lépéssel azokra a rohamos változásokra kíván reagálni, amelyek az elmúlt időszakban gyakorlatilag teljesen átrajzolták a magyar földgázpiac térképét.

Cégfilozófiájával és üzleti stratégiájával összhangban az ELMŰ-ÉMÁSZ aktívan próbál alkalmazkodni a változó körülményekhez. A piac átrendeződése és néhány piaci szereplő távozása a társaságcsoport vezetése szerint olyan helyzetet teremtett, amelyben az új termék vonzó lehet a potenciális ügyfelek számára.

A döntés mellett szólt az a több évtizedes tapasztalat és szaktudás, amelyet az RWE a kelet-közép-európai régió egyik legnagyobb gázszolgáltatójaként felhalmozott. Ezen felül komoly versenyelőnynek számít az is, hogy az ELMŰ ÉMÁSZ áramszolgáltatóként eleve kapcsolatban áll az új gázüzletág célcsoportjába tartozó a kis- és nagyipari fogyasztókkal.

A társaságcsoport szervezetileg és a földgáz ellátás oldaláról is felkészült arra, hogy ügyfeleinek - legyenek azok új gázfogyasztók vagy a villamos-energia ellátáshoz kapcsolódó korábbi ügyfelek - kiemelt, értékarányos szolgáltatást nyújtson. Ezt a tervek szerint rövidesen egyéb kiegészítő termékek és szolgáltatások bevezetésével teszi még vonzóbbá.

Koncz László, az ELMŰ-ÉMÁSZ értékesítésért felelős igazgatósági tagja, a FŐGÁZ korábbi vezérigazgatója szerint idén még korlátozottak az ügyfélszerzési lehetőségek az új üzletág tekintetében.

"Az Európai Unió szabályozásának megfelelően a gázév az eddigi július 1-től június 30-ig tartó időszak helyett 2015-től október 1. és szeptember 30. közé esik. Az ügyfelek jelentős része a változást követve 15 hónapra szerződött gázszolgáltatójával, így idén csak szűk mozgástér áll rendelkezésünkre. Ennek ellenére felkészültünk arra, hogy a még nyitott pályázatokon nyerési eséllyel induljunk. Ha sikerül kihasználnunk a szervezetben rejlő adottságainkat, lehetőségeinket, akkor néhány éven belül 10-15 százalékos piaci részesedést érhetünk el" - mondta Koncz László.

További információ:
Dr. Boross Norbert