OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 8. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2015. július 2., csütörtök 10:15

Az ELMŰ-ÉMÁSZ a magyar földgázpiac új szereplője
    Budapest, 2015. július 2., csütörtök (OTS) - A társaságcsoport az ágazatot alapjaiban érintő átrendeződési folyamatokra reagálva július elejétől új terméket kínál ügyfeleinek. Az aktív földgáz értékesítés elindításával az ELMŰ-ÉMÁSZ középtávon 10-15 százalékos részesedés elérését tűzte ki célul a magyar kis- és nagyipari földgáz fogyasztók piacán.

    A német RWE EnBW többségi tulajdonában lévő ELMŰ-ÉMÁSZ ez év július elején kezdi meg földgáz értékesítési tevékenységét. A társaságcsoport ezzel a lépéssel azokra a rohamos változásokra kíván reagálni, amelyek az elmúlt időszakban gyakorlatilag teljesen átrajzolták a magyar földgázpiac térképét.

Cégfilozófiájával és üzleti stratégiájával összhangban az ELMŰ-ÉMÁSZ aktívan próbál alkalmazkodni a változó körülményekhez. A piac átrendeződése és néhány piaci szereplő távozása a társaságcsoport vezetése szerint olyan helyzetet teremtett, amelyben az új termék vonzó lehet a potenciális ügyfelek számára.

A döntés mellett szólt az a több évtizedes tapasztalat és szaktudás, amelyet az RWE a kelet-közép-európai régió egyik legnagyobb gázszolgáltatójaként felhalmozott. Ezen felül komoly versenyelőnynek számít az is, hogy az ELMŰ ÉMÁSZ áramszolgáltatóként eleve kapcsolatban áll az új gázüzletág célcsoportjába tartozó a kis- és nagyipari fogyasztókkal.

A társaságcsoport szervezetileg és a földgáz ellátás oldaláról is felkészült arra, hogy ügyfeleinek - legyenek azok új gázfogyasztók vagy a villamos-energia ellátáshoz kapcsolódó korábbi ügyfelek - kiemelt, értékarányos szolgáltatást nyújtson. Ezt a tervek szerint rövidesen egyéb kiegészítő termékek és szolgáltatások bevezetésével teszi még vonzóbbá.

Koncz László, az ELMŰ-ÉMÁSZ értékesítésért felelős igazgatósági tagja, a FŐGÁZ korábbi vezérigazgatója szerint idén még korlátozottak az ügyfélszerzési lehetőségek az új üzletág tekintetében.

"Az Európai Unió szabályozásának megfelelően a gázév az eddigi július 1-től június 30-ig tartó időszak helyett 2015-től október 1. és szeptember 30. közé esik. Az ügyfelek jelentős része a változást követve 15 hónapra szerződött gázszolgáltatójával, így idén csak szűk mozgástér áll rendelkezésünkre. Ennek ellenére felkészültünk arra, hogy a még nyitott pályázatokon nyerési eséllyel induljunk. Ha sikerül kihasználnunk a szervezetben rejlő adottságainkat, lehetőségeinket, akkor néhány éven belül 10-15 százalékos piaci részesedést érhetünk el" - mondta Koncz László.

További információ:
Dr. Boross Norbert
Kommunikációs és szabályozásmenedzsment igazgató
+36-1-238-1225
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.