OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2015. július 1., szerda 09:00

Hulladékból érték: középpontban az újrahasznosítás
    Budapest, 2015. július 1., szerda (OTS) - A környezetvédelem és a fenntartható fejlődés támogatása egyre népszerűbb hazánkban is. Ennek pedig elengedhetetlen, központi eleme a modern hulladékhasznosítás. A Biofilter Környezetvédelmi Zrt. 25 éve piacvezetőként biztosítja, hogy itthon garantáltan ellenőrzött körülmények között történjen a használt sütőolaj és az ételhulladék kezelése, egészen a begyűjtéstől az újrafelhasználásig. A lakosság körében azonban az intézkedések ellenére még mindig várat magára a jó gyakorlatok rutinná válása.

    A hulladék-kérdés egy központi probléma, így fontos, hogy ha már hulladékot termelünk, közben ne okozzunk kárt a természetben - jelen esetben a használt sütőolajat ne engedjük a csatornába, ne öntsük a kukába. Egy négytagú család átlagosan évi 7-8 liter használt sütőolajat halmoz fel. Ez nem tűnik nagy mennyiségnek, ennek ellenére viszont több ezer tonna kerül a csatornarendszerbe évente.

A magyar családi tulajdonban lévő Biofilter az első volt a hazai piacon 1990-ben, aki elkezdte begyűjteni az éttermektől a használt étolajat, majd ezt szakszerűen feldolgozta. Az idén 25 éves cég mára már országos szinten végez begyűjtést a gasztronómiai ágazatból, főként éttermekből és egyéb vendéglátóipari egységekből. "Közel 150 munkatárs és további 7000 partner évente több ezer tonna hulladék újrahasznosításáról gondoskodik."- mondta el Deák György vezérigazgató.

A Biofilter a begyűjtött használt sütőolaj csaknem 100 százalékából biodízel-alapanyagot állít elő. "Jelenleg az összes begyűjtés közel 5%-a érkezik a lakossági szektorból - ez viszonylag alacsonynak mondható, ezért igyekszünk minél kézenfekvőbb begyűjtési alternatívákat kidolgozni a leadási arány növelésének érdekében." - tette hozzá Deák György.

A cég a használt étolaj begyűjtés mellett 2003 óta ételhulladék elszállítással is foglalkozik, melyből biogáz előállításhoz szükséges alapanyagot állít elő.

"25 éve figyeljük a piaci, illetve a lakossági trendeket és megállapítható, hogy egyre nagyobb igény van a felelős megoldások kialakítására."- emelte ki Deák György. A vállalkozás célkitűzése, hogy a 100 százalékos újrahasznosítás népszerűsítésével elősegítse a vendéglátó egységek és a lakosság tudatosabb gondolkodását. A zöld szemlélet és a fenntarthatóság kezdetektől stabil alapja a Biofilter filozófiájának. 2014-ben a cég csatlakozott az Action 2020-hoz, melynek a felelős vállalatirányítás egyre szélesebb körű elterjesztése a célja. Szintén 2014-ben a cég életre hívta a fenntartható fejlődés elterjedését segítő Környezetért.hu "zöld" oldalt, hogy a szakma és a lakosság figyelmét egyaránt ráirányítsa az éttermi, irodai és otthoni fenntarthatósági trendekre és jó gyakorlatokra.

A lakossági használt sütőzsiradék leadása jelenleg a Biofilter telephelyein, a hulladékudvarokban és a kijelölt MOL-kutakon lehetséges.

Begyűjtéssel kapcsolatos további információ: www.biofilter.hu; www.facebook.com/biofilterzrt
Jubileumi oldalunk: www.biofilter.hu/bio-25

Kapcsolat:
Mester Dóra
PR munkatárs
E-mail: marketing@biofilter.hu
Tel: +36 23 511 502
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.