OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2015. június 30., kedd 15:36

Dekompenzált hepatitis C fertőzés alternatív terápiáját uniós támogatásból fejlesztette egy nemzetközi konzorcium
    Budapest, 2015. június 30., kedd (OTS) - A Corporate Values Kft. és a Vibalogics GmbH alkotta nemzetközi konzorcium az EUROSTARS program keretében a radikálisan új szuperinfekciós terápia klinikai vizsgálatához legszükségesebb laboratóriumi és állatkísérletes vizsgálatokat végezte el. A szuperinfekciós terápia egy forradalmian új módszer, amely a vírusok közt természetben is fellépő versengést használja ki. Ennek során egy emberekre ártalmatlan madárvírust (IBDV) gyógyító célra alkalmaz. A konzorcium a pályázat keretében dolgozta ki a mai engedélyezési elvárások szerint is biztonságos nagyüzemi gyártási technológiát. Így vált lehetővé, hogy a pályázatot követő két éven belül klinikai vizsgálatok kezdődjenek olyan krónikus HCV fertőzésben szenvedő dekompenzált betegeken, akiket ma még csak máj transzplantációval lehetne gyógyítani.

    A hepatitis C vírust világszerte mintegy 170 millió ember hordozza. A hordozók közel 90%-a krónikus beteg lesz, akik jelentős részében sajnos májzsugorodás, illetve májrák alakul ki. Az előrehaladt úgynevezett dekompenzált májzsugorodásban szenvedő betegeket ma még csak máj transzplantációval lehet kezelni. Sok beteg nem éli meg, hogy megfelelő donort találjanak számára. A 90-es években Magyarországon végzett előzetes klinikai vizsgálatok bizonyították, hogy egy forradalmian új, úgynevezett "szuperinfekciós terápia" akut és dekompenzált hepatitises betegekben egyaránt biztonságos és hatékony.

A jelen projektben azokat a laboratóriumi és állatkísérletes vizsgálatokat végeztük el, amelyek a szuperinfekciós terápia ismételt klinikai vizsgálatának engedélyezéséhez szükségesek. Egy olyan, fordított genetikai technológiával előállított gyógyszerjelölt vírussal végeztük el a legfontosabb biztonságossági, hatékonysági és hatásmechanizmus vizsgálatokat, amely már a mai engedélyezési követelményeknek is megfelel. Bizonyítottuk, hogy az új technológiával termelt gyógyszerjelölt vírus biztonságos dekompenzált betegekben történő alkalmazásra.

Német partnerünk kidolgozta a GMP elvárásoknak megfelelő nagyüzemi termelési technológiát, ami lehetővé teszi a kereskedelmi méretű termelést. Reményeink szerint a projekt befejezését követően két éven belül engedélyt kapunk a klinikai vizsgálatok megkezdésére.

A tervezett új klinikai vizsgálatban olyan előrehaladt dekompenzált hepatitises betegeket kívánunk majd kezelni, akik számára már csak a máj transzplantáció adhatna esélyt.

A cégről és a fejlesztésekről bővebb információ a www.corporatevalues.hu oldalon található.

Kapcsolat:
Név/cím:    Németh Gergely
Telefon/fax:    +36 1 787 59 47
Email:      info@corporatevalues.hu
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.