OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2015. június 29., hétfő 21:00

Mintegy kétéves működés után bezár Magyarország egyetlen multibrand divatpalotája, az Andrássy úton található il Bacio di Stile áruház! A csoportos létszámleépítésről a cég tájékoztatta a munkaügyi hivatalt!
    Budapest, 2015. június 29., hétfő (OTS) - Nem finanszírozza tovább az áruház többségi tulajdonosa, Gattyán György a veszteségesen üzemelő áruházat, ezért a divatpalota július 31-én bezár. A bezárás hátterében egyebek mellett az Andrássy út elmúlt években igen megcsappant turistaforgalma, valamint az igen költséges üzemeltetés áll. Az il Bacio Kft. a mintegy 100 alkalmazott többségét csoportos létszámleépítés keretében elbocsájtja, tucatnyi dolgozót ugyanakkor a Docler csoport más cégei tovább foglalkoztatnak.

    A két éve működő áruház a nyitás óta mintegy 250 embernek adott munkát, az eredeti pompájában felújított palota jelentősen fellendítette a hazai építőipart. A világörökségként számon tartott Andrássy úton megépült műemlékvédelmi oltalom alatt álló épület továbbra is Budapest egyik látványos ingatlanberuházása marad. Az egyedi és modern építészeti, technológiai megoldásoknak köszönhetően Gattyán György az elmúlt hét évben 18 milliárd forintot költött a beruházásra, ezzel segítve a hazai kis- és középvállalkozásokat, beszállítókat. Az épületet építészeti különdíjjal is jutalmazták, valljuk, hogy Budapest egy impozáns épülettel lett gazdagabb. Az áruház egyszerre volt a divat és a kultúra központja, hiszen a divatbemutatókon túl, mindenki által látogatható, egyedi műtárgyakból álló tárlattal is rendelkezett.

A többségi tulajdonos és az áruház ügyvezetése az épület jövőjéről, hasznosításáról még nem döntött, így augusztustól nem fogad vásárlókat az il Bacio di Stile. Az áruházat építtető és fenntartó Docler csoport kommunikációs vezetője Nemes Tamás leszögezi: a divatpalota kizárólag back office részlegét érintő három héttel korábbi adóhatósági vizsgálatnak és a bejelentett hírnek nincs egymásra hatása, a kettő között nincs összefüggés. A vizsgálatban érintett Kft továbbra is működik és ahogy eddig, ezentúl is segíti a NAV vizsgálattal kapcsolatos munkáját.

Az il Bacio di Stile áruház a bezárásig, azaz a hátralévő egy hónapban kiárusítja készleteit, így mostantól a világ 60 vezető divatmárkájának legjobbjai akár 80% százalékos leértékeléssel is megvásárolhatóak! Gattyán György régi vágya, hogy a nemzetközi divatot, az elérhetetlennek tűnő luxust közelebb hozza mindenkihez, most sokak számára valóban megvalósulhat!

Kapcsolat:

Nemes Tamás
Kommunikációs és CSR vezető
Docler csoport
Tel: +36-30-573-9642
e-mail: nemes.tamas@doclerholding.hu
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.