OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 2. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2015. május 6., szerda 09:07

A Frontera Resources Corporation a grúziai gáztermelés megkezdésének egyéves, történelmi jelentőségű évfordulóját ünnepli
    Houston, 2015. május 6., szerda (Business Wire/OTS) - A független, nemzetközi olaj- és gázkutató és -kitermelő vállalat, a Frontera Resources Corporation (AIM: FRR) ma bejelentette, hogy grúziai gázkitermelési projektje mérföldkőnek számító évfordulóhoz érkezett.

    Egy év telt el azóta, hogy 2014 áprilisában a kelet-grúziai Sagarejo körzetben található Mtsare Khevi Gázkitermelő Komplexum a Frontera-nak megadott kitermelési engedély birtokában sikeresen megkezdte a gázkitermelést a 12-es blokk (Block 12) néven ismert területen.

Az elmúlt évben a Frontera által kiépített gázgyűjtő és -feldolgozó létesítmények és egy 14 kilométeres szállítóvezeték-hálózat elkészülte után megkezdődött a gázkitermelés a cég folyamatban lévő fúrásai eredményeként meghatározott helyszíneken. A területről származó, folyamatosan érkező gáz az első olyan, tisztán földgázt tartalmazó lelőhelyről származó gáz (azaz ún. "nem kísérőgáz"), amely folyamatosan értékesítésre kerül Grúzia országos fogyasztói piacán. A Mtsare Khevi Gázkitermelő Komplexummal kapcsolatos széles körű műszaki elemezések elvégzése és a gázkitermelés megkezdése történelmi jelentőségű fejezetet nyitott Grúzia energetikai önállóságot célzó programjában.

Az év további részére tervezett fúrási program, amely során 8 kút fúrására kerül sor, júniusban veszi kezdetét. Ezen felül megkezdődött egy 18 meglévő kútra kiterjedő program is, amelynek célja a további szükséges munkálatok elvégzése révén gázkitermelés céljára hozzáférhetővé tenni a kiterjedt nem perforált/béléscsövön kívüli gáztartalmú rétegekben található gázt. Együttesen ezeknek a munkálatoknak az eredményeként, ideértve a meglévő feldolgozó létesítmények folyamatban lévő bővítését is, a napi gázkitermelés az év végére várhatóan meg fogja haladni a 200000 köbmétert. Ennek köszönhetően nő a területen folytatott kitermelésből származó árbevétel, és ugyanakkor lehetővé válik a Mtsare Khevi Gázkitermelő Komplexummal kapcsolatos technikai vizsgálatok folytatása.

A Frontera a közelmúltban beszámolt egy független hollandiai tanácsadó cég, a Sewell & Associates által készített jelentésről, amely megerősítette, hogy a Mtsare Khevi Gázkitermelő Komplexum és a Taribani mezőn működő komplexum helyszínén várhatóan összesen mintegy 365 milliárd köbméter földgáz termelhető ki a föld alatti rezervoárokból, és a várhatóan kevésbé gazdaságosan kitermelhető földgázkészlet mintegy 266 milliárd köbmétert tesz ki.

Steve C. Nicandros, elnök és vezérigazgató a következő nyilatkozatot tette:
"Grúziai gázkitermelési tevékenységünk egyéves évfordulója üzleti szempontból és az ország független energiaellátását biztosítani hivatott történelmi jelentőségű program szempontjából is fontos mérföldkőnek számít. Az ország keleti részén végzett kutatómunkánk során olyan jelentős gázkészleteket fedeztünk fel, amelyek Grúzia jelenlegi országos gázigényét véve alapul több mint 150 évre elegendő gázt biztosítanak az ország számára. Mi több, mivel Grúzia a kelet-európai gázfelvevő piacok közvetlen közelében helyezkedik el, ezek a jelentős gázkészletek kétségkívül alapul szolgálhatnak az ország nagyobb mérvű gazdasági fejlődésének eléréséhez egy olyan időszakban, amikor Grúzia gazdaságának fejlesztése mellett az Európai Unióval és a közeli regionális piacokkal kialakított fontos kapcsolatait is bővíteni igyekszik."

Kapcsolat:
Érdeklődés:
Frontera Resources Corporation
Liz Williamson
Vice President, Investor Relations and Corporate Communications
(713) 585-3216
lwilliamson@fronteraresources.com
vagy
Kinevezett tanácsadó:
Cairn Financial Advisers LLP
Jo Turner/Avi Robinson
+44 (0) 20 7148 7900
vagy
Pénzügyi PR:
Buchanan
Helen Chan
+44 (0) 20 7466 5000
helenc@buchanan.uk.com


Forrás: Frontera Resources Corporation

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.