2024. április 26. péntek

2015. május 5., kedd 10:50

HORTI AUSTRIA - az első alkalommal Tullnban
    Tulln, 2015. május 5., kedd (APA/OTS) - A tullni vásárváros, a Messe Tulln ad otthont a 2015. június 10-e és 12-e között első ízben megrendezésre kerülő exkluzív kertészeti, gyümölcs- és zöldségtermesztési szakvásárnak, a HORTI AUSTRIA-nak. A HORTI AUSTRIA-t a Messe Tulln az Osztrák Mezőgazdasági Kamarával, a Bécsi Mezőgazdasági Kamarával, az Osztrák Szövetségi Kertészeti Társasággal (Bundesverband der Österreichischen Gärtner) az Osztrák Szövetségi Gyümölcstermesztési Szervezettel (BundesObstbauverband Österreich) és az Osztrák Szövetségi Zöldségtermesztési Szervezettel (BundesGemüsebauVerband Österreich) együttműködve szervezi meg.

A HORTI AUSTRIA kizárólag szakmai látogatóknak szól, és Ausztria és az EGK országok kertészeti ágazata számára fontos platform, ahol bemutatásra kerülnek a legújabb nemesítésű növények, technológiai újítások és a divatos virágkötészeti trendek. A szakvásár egyedülálló lehetőséget kínál a kertészek, a zöldség- és gyümölcstermesztők és a virágkötők/virágkereskedők számára a piacon megjelenő újítások megismerésére és a technológiai fejlődésre vonatkozó legfrissebb információk beszerzésére.

A legfontosabb adatok és tények a tullni HORTI AUSTRIA szakvásárról:
    - 221 kiállító 19 országból
    - Tökéletes helyszín Ausztria és Közép- és Kelet-Európa középpontjában
    - Ideális helyszíne a sikeres mezőgazdasági technikai és kertészeti kiállításoknak (Austro Agrar Tulln, tullni Nemzetközi Kertészeti Vásár)
    - Nemzetközi szakközönség
    - Vezető osztrák és európai únióbeli szakértők előadásai
    - Első alkalommal együttműködve az osztrák szakértői csoporttal:
Technik im Obst- und Weinbau
    - Egyedülálló platform az ausztriai "zöld" ágazatok összes kiválósági központja számára

A HORTI AUSTRIA-ra a következő területekről érkeznek kiállítók: növények, virághagymák, palánták, magok, növényvédőszerek és trágyák, permetező öntözés, klímabefolyásolás, üvegházak, virágkötészeti anyagok, földek, tőzegek és táptalajok, termelési, feldolgozási technológiák és marketing a következő területeken: zöldség, gyümölcs, kert- és tájépítés, valamint kiskereskedelem és szolgáltatások.

Új, lendületes kísérő program
A szakvásárnak részét képezi egy vonzó és számos értékes információval szolgáló kísérőprogram is, amely minden bizonnyal ösztönző hatású lesz, és versenyelőnyt biztosít a résztvevők számára. Részlet a kísérő rendezvény programfüzetéből: "A virágok és növények értékének növelése és az én hozzájárulásom ehhez", "Technikák és trendek az erőforrás-takarékos kertészeti termesztésben" vagy "Mobil öntözőegységek". A programot az osztrák tervezők, Gerhard Glatz és Harald Lehner virágkötészeti bemutatója színesíti. További információk a kísérő programról a következő internetes címen állnak rendelkezésre: www.horti-austria.at.

Nyitva tartás:
2015. június 10-12.