OTS Üzleti Sajtószolgálat
2022. január 19. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2015. április 9., csütörtök 15:48

Egy szegedi konzorcium uniós támogatásból bíztató eredményekkel fejlesztette a májrák vírusterápiáját
    Budapest, 2015. április 9., csütörtök (OTS) - A Corporate Values Kft., az Avidin Kft. és a Szegedi Tudományegyetem alkotta szegedi konzorcium a Gazdaságfejlesztési Operatív Program pályázatán több mint 304 millió forintos támogatást elnyert projekt keretében a hepatocelluláris karcinóma (májrák) vírusterápiájának kifejlesztésében jelentős preklinikai eredményeket ért el, amelyek elérhető közelségbe hozzák a klinikai vizsgálatokat.

    A harmadik leggyakoribb rák a máj karcinóma, amely évente több mint 600000 ember halálát okozza világszerte. A májrák legfontosabb elősegítő tényezője a krónikus májgyulladás, utóbbit főként a hepatitis B és C vírusok (HBV és HCV) okozzák. Elsősorban a HCV fertőzés terjedése miatt a májrákos betegek száma egyre nő. Minél hosszabb ideje áll fenn a májgyulladás, annál inkább nő a májrák kialakulásának kockázata, mert a hosszantartó májgyulladás során májzsugorodás alakul ki. Az előrehaladt hepatitises betegek 80%-ában keletkezik májrák.

A konzorcium a 90-es években Magyarországon klinikailag már kipróbált, de félbehagyott, forradalmian új szuperinfekciós terápia fejlesztését folytatta. Ez a kezelés ugyanis előrehaladt májrákos betegekben is alkalmazható, akiknél már kialakult a májzsugorodás. A szuperinfekciós terápia a természetben jól ismert vírusinterferenciát használja ki úgy, hogy egy emberre ártalmatlan vírussal gyógyítja a hepatitis B illetve C vírus okozta májgyulladást.

A projekt keretében sikerült bizonyítani, hogy a gyógyításra alkalmazandó IBD R903/78-as vírus nagy dózisban, hosszantartó adagolás mellett sem toxikus patkányokban. Továbbá, ez a vírus szájon át is felszívódik és a keletkező antitestek ellenére kimutatható az állatok belső szerveiben. Ezekkel az eredményekkel a konzorcium nagy lépést tett előre a gyógyszerfejlesztési és engedélyeztetési folyamatok mérföldkövének számító úgynevezett preklinikai dosszié összeállításához.

A beruházással a konzorcium 6 új munkahelyet hozott létre, amelyből 3-at fenn is tart.

A cégről és a fejlesztésekről bővebb információt a www.corporatevalues.hu oldalon olvashatnak.

Kapcsolat:
Név/cím: Németh Gergely
Telefon/fax: +36 1 787 59 47
Email: info@corporatevalues.hu
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.