OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2014. december 15., hétfő 12:59

Megnyílt a főváros második legnagyobb nyilvános illemhelye - Akadálymentes, zuhanyozós, pelenkázós - Hőszivattyús rendszer és UV-fertőtlenítés a környezet és a tisztaság érdekében
    Budapest, 2014. december 15., hétfő (OTS) - A Fővárosi Csatornázási Művek Budapest második legnagyobb nyilvános illemhelyét nyitotta meg az Újpest-Városkapu metrómegállónál. A főváros egyik legforgalmasabb tömegközlekedési csomópontjánál található, víztakarékos toalett már szinte egészségügyi központ: zuhanyozni is lehet benne, vagy kisgyermekeket pelenkázni, tisztába tenni.  A mozgássérülteket akadálymentesített fülke várja.

    Az Újpest-Városkapu csomópontnál újonnan átadott illemhely a második legnagyobb a fővárosi toalettek sorában. 75 négyzetméterén megtalálhatók a szokásos női és férfi fülkék, a férfi oldalon még gyermekekre méretezett piszoárt is beépítettek. A szokásos szolgáltatásokon felül lehet zuhanyozni, hajat szárítani és gyermeket is pelenkázni. Ezzel négyre emelkedett a tusolókkal ellátott illemhelyek száma Budapesten (a másik három a Műcsarnok mögött, a Déli pályaudvarnál és a Lehel téren található).
A kerekesszékkel érkezők pedig akadálymentesen juthatnak be a számukra kialakított, speciális rozsdamentes szaniterekkel felszerelt külön helyiségbe. Erről a helyszínen hivatalos akadálymentesítési felmérő győződött meg.

A megújuló hálózat újabb egységét Wintermantel Zsolt IV. kerületi polgármester, Helembai Mihály, a XIII. kerületi Közszolgáltató Zrt. közterületi divízióvezetője , Tábiné Hidvégi Csilla, a Mozgássérült Emberek Önálló Élet Egyesületének elnökségi tagja és akadálymentesítési felmérője, Pálffi Brigitta az Egyesület az Inkontinenciáért szervezet elnöke, Vasvári Márton, a Magyarországi Idegenvezetők Szövetségének alelnöke és Palkó György, a Fővárosi Csatornázási Művek vezérigazgatója nyitotta meg.

A Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) számára az illemhelyek felújítása során eddig is kiemelt szempont volt a környezetbarát és energiatakarékos működtetés. A csapok infravezérelt érzékelők segítségével, érintés nélkül, víztakarékosan, a speciális piszoárok vízöblítés nélkül, szagmentesen működnek. A világítótestek egy hazai innovációnak köszönhetően energiatakarékosak. A szokásos megoldásokon túl az is újítás, hogy hőszivattyús rendszerrel üzemeltetik a padló- és falfűtést, továbbá UV-lámpákkal fertőtlenítik a helyiségeket. A megfelelő belső komfort érdekében a szellőzési rendszert ún. hővisszanyerővel működtetik. A nagy igénybevétel kiszolgálására és az esetleges rongálások kivédésére pedig hosszú élettartam-garanciájú berendezéseket és szanitereket építettek be.

A fővárosi illemhelyeket 2010-ben az FCSM vette át üzemeltetésre. Az eltelt négy év alatt a korábbi áldatlan állapotokat felszámolták, több mint 35 illemhelyet újítottak fel és 10 egységet teljesen átépítettek városszerte, valamint további 7 új helyszínen kezdtek illemhely-szolgáltatást.  

Tavaly a Lehel téri aluljáróban, a közelmúltban pedig Újpest központjában, a Városházához közel adtak át egy-egy igényesen felújított illemhelyet. A belvárosban a József nádor és a Honvéd téren egy-egy nagyon modern, önműködő módon takarító és öblítő rendszerrel, továbbá távfelügyelettel ellátott automata toalettet helyeztek ki.

Az FCSM természetesen továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy Budapesten minél több megfelelő színvonalú, kulturált és tiszta illemhely álljon a turisták és a járókelők rendelkezésére.

További információ:
Bátori Marianna kommunikációs vezető, tel.: 459-1696, elektronikus levél: pr@fcsm.hu
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.