2014. február 10., hétfő 12:30

A Docler befektetett a Zinemath Zrt.-be
    Budapest, 2014. február 10., hétfő (OTS) - Újabb céggel, egy digitális mozgóképfeldolgozást forradalmasító vállalkozással bővült a Docler csoport befektetési portfoliója. A tőkeemeléssel a Docler többségi tulajdonrészt szerzett a Zinemath Zrt.-ben, amelyben a Centrál csoporthoz tartozó CenTech Új Magyarország Kockázati Tőkealap az első körös pénzügyi befektető.

    2014 februárjában új portfoliócég érkezett a Docler Expo téri irodaházába.
 
A Zinemath innovatív és diszruptív fejlesztése hatalmas piaci lehetőség előtt áll. A zLense professzionális kamerákkal kompatibilis eszköz, mely speciális szenzorkörnyezete segítségével valós időben képes a kamera által figyelt, vagy rögzített képet mélységi (z) információval kiegészíteni képkockáról képkockára. Ezen információk segítségével 3D modellt képes építeni a felvétel helyszínéről illetve a benne mozgó szereplőkről, továbbá pontos adatot szolgáltat a kamera mozgásáról, orientációjáról, mely minden filmes és televíziós trükk alapja. A zLense egy saját fejlesztésű hardver és szoftver megoldás, mely nem stúdiókötött, nem igényel semmiféle külső, bonyolult és drága szenzortámogatást, kézi kameraként is alkalmazható, segítségével távlati lehetőségek nyílnak a filmkészítés kreatív folyamataiban.

A zLense egyfajta paradigmaváltásnak tekinthető, amely forradalmasíthatja a TV- és filmipart. A piac mérete hatalmas, amelyen belül több szegmensben is robbanhat a Zinemath új technológiája. A zLense platform funkcionalitásában túlmutat a jelenleg használt technológiákon, alkalmazása egyszerűbb, radikálisan meggyorsíthatja a filmkészítési folyamatokat, és az eddigi eredmények alapján jelentős költséghatékonyságot jelent a virtuális effekteket használó produkcióknak. Így a ma még csak nagyobb költségvetéssel gazdálkodó filmekben elterjedt megoldások egy jóval szélesebb felhasználói kör számára válnak elérhetővé a zLense által.

A Docler tőkebefektetése részben a Zinemath már elért eredményeinek köszönhető, másrészt a technológia továbbfejlesztését és a globális piacépítést segíti elő.

"A Docler cégcsoporton belüli filmprodukciós tevékenység során felhalmozott tapasztalat és piacismeret jelentős hozzáadott érték lehet a Zinemath által létrehozott professzionális termékek továbbfejlesztéséhez és piacra lépéséhez. A filmeket és televíziós produkciókat készítő potenciális vevők fejével tudunk gondolkodni a termékről, amelyben véleményünk szerint egy "technológiai Oscar" ígérete is benne rejlik"  - mondta el Somkuti András, a Zinemath Zrt. igazgatósági tagja.



CenTech Új Magyarország Kockázati Tőkealap - Centrál Csoport

A CenTech Új Magyarország Kockázati Tőkealap a JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises) program sikeres résztvevője. Az Alap befektetési politikája szerint nagy növekedési potenciállal rendelkező magyar KKV vállalkozásokba fekteti forrásait.

A tág értelemben vett Centrál Csoport 2004 óta van jelen a magyar pénzügyi piacon és korábbi tevékenységeit kiegészítve 2009 óta foglalkozik professzionális alapkezeléssel. A társaság befektetési portfóliójában jelenleg mintegy 20 vállalkozást menedzsel.

A Docler befektetési tevékenysége
A Docler 2011-től saját szakmai csapattal végez kockázati tőkebefektetéseket és felvásárlásokat. A tevékenység a cégcsoporton belül elkülönült szervezeti keretek között, a legmagasabb szakmai standardoknak megfelelően működik. A társaság tőkével és a teljes cégcsoport tapasztalatával, valamint üzleti és technológiai infrastruktúrájával támogatja az olyan nagy növekedési potenciállal rendelkező cégeket, amelyek nem csak tulajdonosaik, hanem egy szélesebb közösség számára is képesek értéket teremteni és képesek a nemzetközi növekedésre. A befektetési célra létrehozott Docler Investments a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület (HVCA) teljes jogú tagja, tevékenységét a HVCA szakmai és etikai standardjai szerint végzi.

A Zinemath Zrt.-ről
A Zinemath Zrt. a zLense kameratechnológia fejlesztés projektcége. A Zrt. alapítói sikeres szoftverfejlesztési és média/filmes háttérrel bíró szakemberek. Az innovatív technológiai fejlesztés a Colabs egyik magvető programjában tűnt fel a befektetők "radarján". A Colabs által nyújtott seed-forrást, jelentősebb kockázati tőkebefektetőként a CenTech alap befektetése követte. A Docler belépése részben pénzügyi, részben szakmai befektetési körnek tekinthető.


Sajtókapcsolat, illetve további információ:
www.zlense.com

Nemes Tamás
Kommunikációs és CSR vezető
Docler Holding Kft.
Mobil: 06 30 573 9642
nemes.tamas@doclerholding.hu
www.doclerholding.com
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.