2013. szeptember 16., hétfő 09:52

Az Intelsat, a BT és az Ericsson élő adásban, valódi 4K ultramagas felbontásban közvetít rögbimérkőzést az IBC 2013 Kiállításon (1. rész)
    Luxembourg, 2013. szeptember 16., hétfő (Business Wire/OTS) - Az adás az első olyan élő, üvegszálas kábelen és műholdon keresztül érkező sportközvetítés lesz, amelyet valódi 4K UHDTV formátumban sugároznak.

    Az Intelsat S.A. (NYSE: I), a világ vezető műholdas szolgáltatója partnereivel, aBT Group Plc-vel, az Ericssonnal (NASDAQ: ERIC), a Sony-val és a Newtec-kel együttműködve az amszterdami IBC2013 Kiállításon a RAI Konferenciaközpontban műholdon keresztül továbbított end-to-end videoközvetítéssel valódi 4K ultramagas felbontású televíziós (4K UHDTV) adást mutat be. Ez a történelmi jelentőségű bemutató lesz az első alkalom, amikor egy sportesemény teljes többkamerás felvételét 4K UHDTV formátumban rögzítik és élő adásként továbbítják nemzetközi célpontokba műholdon és üvegszálas kábelen keresztül. A bemutatóra szeptember 15.-én, (közép-európai nyári idő szerint) du. 3 órától 5 óráig kerül sor az Intelsat standján (1.C71).

A közvetítés lehetővé tétele érdekében a BT három darab 4K UHDTV Sony kamerával és keverőkkel rögzít egy angol élvonalbeli (Premier League) rögbimérkőzést Londonban. Az Ericsson 4K UHDTV működésre és a standard valamint HD-rögzítésre egyaránt alkalmas AVP 2000 típusú újrafeldolgozási képminőséget biztosító kódolói és RX8200-as csúcstechnológiájú, moduláris felépítésű vevőberendezéseivel történik a négy 3G-SDI jel valós idejű kódolása és dekódolása. A bemutatóhoz a MPEG-4 AVC kompressziós technológiát is felhasználják.

A kódolási folyamatot követően a jelet 100 Mbps videóként a BT külső közvetítő egységén keresztül a BT globális médiahálózatán át juttatják el az Intelsathoz, az Intelsat londoni BT Telehouse West-ben lévő megjelenési pontjához (point of presence, POP). A jelet ezután az IntelsatOne földi hálózat viszi tovább az Intelsat németországi teleportjára, ahol Newtec berendezés segítségével felkerül az Intelsat 1W-re, amely az Intelsat európai vezető kábel- és DTH-videó-elosztórendszere. Az így létrejövő 4:2:2 kódolású, 10-bites pontosságú, 4K UHDTV jel 60 fps sebességgel jelenik meg az Intelsat, Ericsson és Sony standokon az IBC2013 Kiállításon, amely lehetővé teszi az ott lévő nézőknek, hogy élőben élvezhessék a rögbimérkőzést.

"A 4K UHDTV videóprogramozás lehetőséget nyújt programozó ügyfeleinknek arra, hogy lenyűgöző, különleges tartalmat kínáljanak a nézőknek szerte a világon" - mondta el Peter Ostapiuk, az Intelsat médiatermékért felelős elnökhelyettese. "A nagyteljesítményű Intelsat 1W műholdat különlegesen előnyös pozíciója rendkívül alkalmassá teszi arra, hogy ezeket a vonzó tartalmakat eljuttassa a vezető európai videóelosztónk által kiszolgált több millió kábel- és DTH nézőhöz. Az Intelsat bemutatója erről az új technológiáról bizonyítékot ad arra, hogy a műholdak jelenleg és a jövőben is kulcsfontosságú részei lesznek a nemzetközi médiaelosztási infrastruktúrának, és egyben alátámasztja az olyan teljesen integrált földi hálózatok üzemeltetésének fontosságát is, mint az IntelsatOne."

"Nagy örömünkre szolgál, hogy kompressziós technológiánkkal hozzájárulhatunk ehhez a mérföldkőnek számító 4K UHDTV videóprogramozási bemutatóhoz az IBC2013 Kiállításon" - nyilatkozta Dr. Giles Wilson, az Ericsson TV kompressziós egységének vezetője. "A kompressziós megoldások kulcsfontosságú szerepet fognak játszani a 4K UHDTV szolgáltatások elterjedésének lehetővé tételében, segítve a tartalomrögzítési, tartalomcserélési és tartalomelosztási folyamatok egyszerűsítését, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a szolgáltatók a lehehő legjobb képminőséget tudják biztosítani távoli helyszínen zajló, élőben közvetített eseményekről. Az ilyen és ehhez hasonló bemutatók bizonyítják, hogy már ma is képesek vagyunk a mai hatalmas képernyőkön valódi élményt adó TV-adást sugározni, és megfelelni még az olyan követelményeknek is, mint a 60 fps frissítési ráta, és a 4:2:2-es, 10-bites felbontás."

"A BT Media and Broadcast MPLS/IP hálózat forgalomkezelő képességét olyan első osztályú technológiával biztosítjuk, amely képes támogatni a nagy sávszélességű, élő TV közvetítéseket is szerte a világon, és ideális megoldás még a nagy kihívást jelentő 4K UHDTV sportközvetítések esetében is" - fejtette ki Mark Wilson-Dunn, a BT Media and Broadcast értékesítési és marketing elnökhelyettese. "A BT mindig is támogatta a nemzetközi HD és 3D közvetítéseket lehetővé tévő csúcstechnológiák fejlesztését, ezért különösen nagy örömünkre szolgál, hogy részesei lehetünk ennek az úttörő bemutatónak, amelyen valós idejű, élő 4K UHDTV sportközvetítést láthatnak a nézők a képernyőn az IBC2013 Kiállításon."

"Ez a prémium sporttartalmak élő közvetítését demonstráló bemutató is igazolja, hogy a Newtec M6100 Broadcast Satellite Modulator terméke képes megbízhatóan feldolgozni és továbbítani bármilyen tartalmat, kezdve az alacsony bitrátájú szabvány felbontású tartalmaktól egészen a nagyon magas adatrátájú 4K UHDTV tartalmakig" - mondta el Steven Soenens, a Newtec termékelhelyezése elnökhelyettese. "Clean Channel(R) technológiánk, amelyet ezen a bemutatón alkalmazunk, rendkívül nagy átviteli hatékonyságot biztosít - akár 15 százalékkal jobbat, mint a szabvány DVB-S2 -, miközben zökkenőmentes interoperabilitást biztosít a vételi szolgáltatókkal."

"Megtisztelő számunkra a felkérés, hogy a Sony technológiai partnerként vegyen részt ezen a különleges eseményen" - jelentette ki Katsunori Yamanouchi, a Sony Europe Sony Professional Solutions egységének elnökhelyettese. "A Sony mindent megtesz annak érdekében, hogy a 4K lenyűgöző képélményét szerte a világon élvezhessék a nézők. Ez az elkötelezettség és az innováció terén eddig elért számos sikerünk az oka annak, hogy a Sony neve az elsők közt merül fel az ilyen események lehetséges résztvevőinek kiválasztásakor."(folyt.)



2013. szeptember 16., hétfő 09:54

Az Intelsat, a BT és az Ericsson élő adásban, valódi 4K ultramagas felbontásban közvetít rögbimérkőzést az IBC 2013 Kiállításon (2. rész)
    Luxembourg, 2013. szeptember 16., hétfő (Business Wire/OTS) -

    
Amit az Intelsatról tudni kell
Az Intelsat a világ vezető műholdas szolgáltatója. A vállalat több mint 45 éve továbbít információkat és szórakoztató programokat a világ számos vezető média- és hálózati szolgáltató cége, multinacionális vállalata, internetes szolgáltatója, valamint kormányszervek számára. Az Intelsat az ágazatban egyedülálló műhold-, teleport- és üvegszálas infrastruktúrával rendelkezik, melynek köszönhetően mindenhol szolgáltatásai színvonalát tekintik az alapvető szabványnak a videó-, adat- és hangszolgáltatások közvetítése terén. A globális tartalmak, a HD általános alkalmazása, a mobilhálózatok és a szélessávú hozzáférés kiterjesztése révén az Intelsat bárhol a világon mindenki számára elérhetővé teszi a modern kommunikációt.


Kapcsolat
Intelsat
Dianne VanBeber
Vice President, Investor Relations and Communications
+1-703-627-5100
dianne.vanbeber@intelsat.com
vagy
Alex Horwitz
Director, Corporate Communications
+1-202-679-9161
alex.horwitz@intelsat.com


Forrás: Intelsat


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.  

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.