2013. január 2., szerda 10:04

Jogalkotói baki miatt jelenleg csak főállású lehet a Katás!
    Budapest, 2013. január 2., szerda (OTS) - A kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló törvény 2.§ 8. pontja határozza meg a főállású kisadózó fogalmát: az a kisadózó, aki a tárgy hónap bármely napján nem felel meg az alábbi feltételek valamelyikének.

    A jelenlegi törvényszöveg ("valamelyikének") azt jelenti, hogy egyetlen Katás (!) sem lehet nem főállású, aki havi 25 ezer forint tételes adót fizet. A felsorolt feltételek valamelyike ugyanis biztosan nem fog teljesülni: egyszerre ugyanis senki sem lehet heti 36 órában biztosított, ezzel egyidejűleg kiegészítő tevékenységet folytató, ezzel egyidejűleg külföldön biztosított, ezzel egyidejűleg más tagállamban biztosított, ezzel egyidejűleg rokkant ellátásban részesülő. Márpedig a törvény szöveg szerint főállású a kisadózó, ha nem felel meg a feltételek valamelyikének.
A törvény helyes szövege a következő lenne: főállású kisadózó: az a kisadózó, aki a tárgy hónap bármely napján nem felel meg az alábbi feltételek egyikének sem.
Ezért sürgős törvénymódosítás szükséges.

Angyal József okleveles adószakértő
www.venusz-szoftver.hu
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.