2011. november 17., csütörtök 09:00

Önálló lépések a tudomány területén
    Budapest, 2011. november 16., szerda (OTS) - Az Eötvös Loránd Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt és munkatársait  ÖNÁLLÓ LÉPÉSEK A TUDOMÁNY TERÜLETÉN  (TÁMOP - 4.2.2/B-10/1-2010-0030) PROJEKTJÉNEK ünnepélyes nyitórendezvényére 2011. november 23-ára 10 órára az ELTE Bölcsészettudományi Karának Tanácstermébe (Budapest VIII., Múzeum krt. 4/A. fsz.)

    A nagy múltú felsőoktatási intézmény tavaly, fennállása 375. évében  kutatóegyetem  címet kapott, 2011-ben pedig 611 millió Ft Európai Uniós támogatást nyert el az  Önálló lépések a tudomány területén  című pályázatával.
    Az összegyetemi szintű projekt futamideje 22 hónap (2011.09.01. - 2013.06.30.), résztvevői az ELTE 6 karának 17 doktori iskolája, 5 szakkollégiuma, valamint szakterületi tudományos diákkörei.
    A program fő stratégiai iránya a doktori iskolákban, szakkollégiumokban, tudományos diákkörökben folyó szakmai munka színvonalának növelése, vonzásuk és mintaadó szerepük erősítése. Mindemellett célkitűzése, hogy lehetőséggé formálja a kutatási elképzeléseket, valamint növelje a tudományos élet versenyképességét, s ezáltal nagyban hozzájáruljon hazánk szellemi termékeinek gyarapodásához.

    A nyitórendezvény két programelemből áll. Dr. Mezey Barna, az ELTE rektorának és Dr. Dezső Tamás, az ELTE BTK dékánjának köszöntője után bemutatkoznak az egyes alprojektek a témavezetők prezentációival. A zárórészben lehetőség nyílik kérdések feltevésére is.

További információ:
dr. Nemes Iringó projekt asszisztens
+36 1 485 52 00/4233
nemes.iringo@btk.elte.hu
Honlap: http://tamop422.elte.hu
    

------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.


Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.