2011. április 18., hétfő 15:35

Formaldehidmentes lett a Poli-Farbe Platinum
    Budapest, 2011. április 18., hétfő (OTS) - 2011 tavaszától a Poli-Farbe gyártósoráról a hazai festékpiacon egyedülálló formaldehidmentes falfestékek gördülnek le. A Poli-Farbe Platinum mostantól nem tartalmaz hozzáadott formaldehidet és olyan kémiai vegyületet, ami formaldehid tárolására és folyamatos felszabadítására fejlesztettek ki, ezáltal válik biztonságosabbá a vásárlók számára.

    Az élhetőbb környezet védelmében és az innováció jegyében a Poli-Farbe Vegyipari Kft. 2011 tavaszán piacra vezette a Poli-Farbe Platinum falfestékek legújabb generációját, amely már nem tartalmaz hozzáadott formaldehidet és olyan kémiai vegyületet, ami formaldehid tárolására és folyamatos felszabadítására fejlesztettek ki. A festéktartósítók közül leggyakrabban a formaldehiddel találkozunk a termékek között, holott a formaldehid nagy mennyiségben való belélegzése patkányoknál rákot okoz, a vegyületet az Egészségügyi Világszervezet rákkutatással foglalkozó ügynöksége az emberen bizonyítottan rákkeltő anyagok között tartja számon. A kutatók azt feltételezik, hogy a szúrós szagú gáz növelheti a daganatos megbetegedések kockázatát, ezért érdemes minimalizálni a kockázatokat és mellékhatásokat otthonszépítés közben.

Bár a felhasznált formaldehid mennyiségét a különböző iparágak az elmúlt 15 évben jelentősen csökkentették, még mindig aggasztó, hogy milyen sok helyen fordulhat elő. A formaldehid megtalálható sok festékben, egyes padlóburkolatokban és szőnyegragasztókban is. A Poli-Farbe Magyar Termék Nagydíjjal kitüntetett Platinum festékcsaládja az elmúlt évek során kategóriát teremtett a festékpiacon és népszerű lett a kereskedők, vásárlók körében. A jól ismert minőség és megbízhatóság mellé immár egy olyan termékelőny is társult, amely egyedivé és különlegessé teszi a Platinumot.

A Poli-Farbe tapasztalatai szerint egyre szélesedik a tudatos vásárlók köre és az igény a minőségi, magyar festékek, illetve megoldások iránt, ezért a Poli-Farbe továbbra is elkötelezetten fejleszti és tökéletesíti termékeit a jövőben is, hogy a legmagasabb szintű elvárásoknak is meg tudjon felelni.

www.polifarbe.hu
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.


Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.