2008. november 27., csütörtök 14:44

Cifra Palota - Hetedhét ország
    Budapest, 2008. november 27., csütörtök (OTS-Hírvonal) - A vasárnaponként látogatható, népszerű Cifra Palota 2007 őszétől a Hetedhét ország elnevezésű rendezvénnyel bővült.

    Eger (Heves megye) a Palotában
    Hetedhét ország a Cifra Palotában

    A vasárnaponként látogatható, népszerű Cifra Palota 2007 őszétől a Hetedhét ország elnevezésű rendezvénnyel bővült. Ennek keretében a vendég bebarangolhatja egész Magyarországot, és még utaznia sem kell! Elegendő minden hónap utolsó vasárnapján eljönni a Művészetek Palotájába.
    A Cifra Palota - Hetedhét ország kézműves foglalkozások, színpadi bemutatók, mesejátékok, népi mesterségek, izgalmas kiállítások, interaktív játékok, előadóművészek és mesteremberek segítségével játszva ismerteti meg Magyarország népművészetét, építészetét, történelmét, kultúráját.
    Országjárás közben kiderül, hol született Kodály Zoltán, hol rendezik meg a kolbász fesztivált, mit érdemes megnézni a Pécsre, Szegedre vagy akár Székesfehérvárra utazónak, felelevenednek nagy csatajelenetek, történelmi események.
    A rendezvénysorozat állandó házigazdája: Várkonyi Attila (DJ. Dominque). Társ-műsorvezető az éppen bemutatkozó megyéhez kötődő, országosan ismert művész, sportoló.

A Hetedhét ország következő állomása:
Eger (Heves megye)
November 30. 10.00-15.00

    November utolsó vasárnapján Eger kulturális életének meghatározó alkotóműhelyei, művészei lesznek vendégeink a Művészetek Palotájában.
    Fellép többek között Ágoston Katalin, a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézet végzős hallgatója és Szívós Győző színművész, a Babszemjankó Gyermekszínház, a Tinódi Sebestyén Általános Iskola Zenei Tagozata és Ágostonné Kugler Zsuzsanna zenepedagógus, a Liszt Ferenc  Zeneművészeti Egyetem növendékei, a Harlekin Bábszínház, a Farkas Ferenc Zeneiskola ütősei és Ágoston Ottó zenepedagógus. A legkisebbeket a baba-, és gyermekjátszó, a nagyobbakat rádiós műhely, logikai, készségfejlesztő játékok, valamint a térség mesterembereinek kézműves foglalkozásai várják: lesz tűzzománc-kép, pergődob, ünnepi képeslap, karácsonyi ajtókopogtató, papír mikulásvirág, valamint merített ünnepi gyertya-készítés, nemezelés, mézeskalács-díszítés, gyöngykarperec-fűzés, meseillusztráció hidegtű eljárással, bőrkarkötő- és könyvjelző-készítés. A rendezvény ideje alatt Bulla Márta "Nemez-Nemes Viselet" című kiállítása, valamint Varró Gabi kézi festésű selyemruha-kiállítása látható. Míg a nagyobbak a Varázstorony címmel látványos fizikai kísérleteket próbálhatnak ki, addig Anga Mária egri meseíró-óvodapedagógus a kicsiknek mesél. Pierrot és a gyerekek aktív közreműködésével izgalmas, rejtélyes filmet vetítünk Jumurdzsák gyűrűje címmel. Egon és Dönci címmel pedig, a Cannes-i filmfesztiválon is bemutatott 3D-s animációs mesefilmet vetítjük le.
    A rendezvény házigazdája: Várkonyi Attila, társ-műsorvezető Pierrot, valamint Szívós Győző, az Egri Gárdonyi Géza Színház művésze.

    A programokon a részvétel ingyenes!
    

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az OTS anyagait minden esetben OTS-Hírvonal jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja  az OTS-be beadott közleményeket,  a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett  közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.
    További információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu  elektronikus levelező címen kaphat.


Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.