2024. május 14., kedd 13:03

Az Óbudai Egyetem a legjobb fiatal egyetem Magyarországon a legfrissebb THE-rangsor alapján
    Budapest, 2024. május 14., kedd (OTS) - A Times Higher Education (THE) fiatal egyetemeket rangsoroló listájában a legjobb magyar felsőoktatási intézményként szerepel az Óbudai Egyetem. A május 14-én reggel publikált adatok szerint az újabb siker is jelzi, hogy nemcsak hazai léptékben, de régiós megmérettetésben is az egyik legjelentősebb műszaki felsőoktatási intézmény lett az Óbudai Egyetem, - kommentálta a hírt Prof. Dr. Kovács Levente rektor. A Times Higher Education Young University Rankings a világ legjobb, 50 éves vagy annál fiatalabb egyetemeit sorolja fel.

    
Az Óbudai Egyetem a 301-350. helyen szerepel a Times Higher Education Young University Rankings fiatal egyetemeket soroló 2024-es rangsorában - adta hírül közleményében a világ felsőoktatási intézményeit minősító szervezet. Egyetemünk évek óta kiemelkedően teljesít a nemzetközi színtéren. Műszaki és informatikai területen egyaránt hazánk élenjáró intézményének értékelnek. Ma a világ közel harmincezer egyeteme között a legjobb 4 százalékban foglalunk helyet. Ezt támasztja alá a fiatal egyetemek közötti, mostani minősítésünk is - jelentette ki Prof. Dr. Kovács Levente rektor hozzátéve, hogy a tavalyi listán a 351-400. közötti helyen, most pedig a 301-350. közötti tartományban szerepelünk a fiatal egyetemek között. Az egyetemeket az összes alapvető küldetésük - oktatás, kutatás, tudásátadás és nemzetközi kitekintés - alapján értékelik, hogy a lehető legátfogóbb és legkiegyensúlyozottabb összehasonlítást nyújtsák. A rektor aláhúzta, az eredményt úgy érték el, hogy a korábbi 13 helyett idén 18 indikátor alapján mérték az intézmények teljesítményét. Az előrelépés tehát annak is köszönhető, hogy az oktatás színvonalának emelése mellett nagy hangsúlyt fektetünk a kutatásfejlesztésre és az ipari kapcsolatok erősítésére - emelte ki a rektor.
A Times Higher Education Young University Rankings 2024-es világranglistáján 673 egyetem szerepel, szemben a 2023-as 605-tel. További 499 intézmény "reporter" státuszban szerepel, ami azt jelenti, hogy adatokat szolgáltattak, de nem feleltek meg a rangsoroláshoz szükséges kritériumoknak. A fiatal ragsorolt magyar egyetemek között van a győri Széchenyi István Egyetem is, az 501-600. közötti pozícióban.

    
-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.