2024. március 28., csütörtök 08:50

Áttörés az otthoni autótöltésben - átadták Magyarország legnagyobb autótöltő állomását
    Budapest, 2024. március 28., csütörtök (OTS) - A Metrodom, a Smart Digital és a KIA  közös Metrodom IN/Charge esemény keretében adta át Magyarország eddigi legnagyobb autótöltő állomását, amely összesen 336 EV autó töltésére lesz képes.

    Autótöltés a jövő városában

A Metrodom River mélygarázsában 336 autó számára építenek ki korszerű töltőpontot, ami példa nélkül álló fejlesztés. A Metrodom a hazai ingatlanfejlesztők közül elsőként felismerte, hogy korunk kihívásaira csak okos és fenntartható ingatlanok nyújtanak megoldást. A jövő okosotthon-tulajdonosai számára különösen fontos, hogy fenntartható lakóotthonaikban tudják tölteni elektromos autóikat. A megfelelő töltési infrastruktúra kiépítése és folyamatos rendelkezésre állása ezért nélkülözhetetlen.

"A jövő városát fejlesztjük Budapest XI. kerületében, ahol alapfelszerelés az elektromobilitást kiszolgáló infrastruktúra. A telepített rendszer - ahogy az okoslakásaink is - ma és 10 év múlva is tökéletesen kiszolgálja a lakók és a kor igényeit. A 32A-es, és maximum 7,4 kWh-s teljesítménynek köszönhetően egy ma kapható elektromos autó akkumulátora egyetlen éjszaka, 8-10 óra alatt teljesen feltölthető. Az integrált mérőórának és az egyedi kódos indításnak köszönhetően az áramfogyasztás havi elszámolása, illetve az illegális áramvételezés megakadályozása is megoldott"- ismertette a beruházás technológiai paramétereit Pongrácz Tamás, a Metrodom fejlesztési igazgatója.

Céges e-autókhoz is az otthoni töltőinfrastruktúra a megoldás

Az elekromobilitás terjedése már Magyarországon sem kérdés, de a megfelelő töltési megoldások még tovább segíthetik ezt. Iparági becslések szerint ma az EV autók 80-85%-a céges autó Magyarországon. A most átadott EMSP (töltő üzemeltető szolgáltatás) megoldás lehet a céges autók töltésének problémájára is a könnyű elszámolhatóság biztosításával.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.