2024. február 7., szerda 09:45

A TINTA Könyvkiadó 5 millió Ft keretösszeggel kiírta a Lőrincze Lajos 2024. könyv- és könyvtárbővítési pályázatot
    Budapest, 2024. február 7., szerda (OTS) - A TINTA Könyvkiadó, mint a legnagyobb hazai nyelvészeti kiadó, 5 millió Ft-os keretösszeggel könyv- és könyvtárbővítési pályázati alapot hozott létre.

    A Lőrincze Lajosról elnevezett pályázat célja az iskolai és a közkönyvtárak ellátása új, korszerű szótárakkal, nyelvészeti kézikönyvekkel és nyelvi munkafüzetekkel.

Pályázhatnak hazai és határon túli könyvtárak, oktatási intézmények és alapítványok, amelyek így 50%-os pályázati áron juthatnak az anyanyelvi nevelést segítő, a nyelvi kompetenciát fejlesztő kiadványokhoz. Egy intézmény akár 200000 Ft támogatást is elnyerhet. A megpályázható 40 kiadvány közül 22 újdonság, ezek között a legújabb előírások szerinti magyar érettségire felkészítő segédkönyv is helyett kapott. A pályázható könyvek között megtalálható a kötelező olvasmányok nehezen érthető szavainak magyarázatát tartalmazó szótár is. A kínálatban szerepel olyan angol-magyar szótár is, amely elektronikusan, on-line formában is elérhető.

A pályázatok folyamatosan nyújthatók be 2024. március 8-ig, elbírálásuk a beérkezések sorrendjében történik.

A részletes pályázati leírás megtalálható a következő címen:

http://www.tinta.hu/
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.