2024. február 2., péntek 13:19

Szívből vállalt szolgálat - A Béres Alapítvány 5000 üveg Béres Cseppel támogatja a daganatos betegeket
    Budapest, 2024. február 2., péntek (OTS) - Február 4-e a rákellenes küzdelem világnapja, melynek alkalmából a Béres Alapítvány 5000 üveg Béres Cseppet adományozott a daganatos betegek részére. A 12 millió Ft értékű termékadományból a daganatos betegeket segítő szervezetek - "A rák ellen, az emberért, a holnapért!" Társadalmi Alapítvány, a Magyar Rákellenes Liga, a Rákbetegek Országos Szervezete, a Magyar ILCO Szövetség és a Magyar Hospice Alapítvány - részesülnek. A készítményeket Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke Rozványi Balázsnak, a Magyar Rákellenes Liga elnökének adta át.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20240202_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20240202_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20240202_003.jpg

A rákellenes küzdelem világnapját 2000-ben hirdették meg a betegek testi és lelki támogatására, ugyanakkor fontos feladata, hogy ráirányítsa a figyelmet a betegségre, és kiemelje a megelőzés, valamint a megfelelő kezelés fontosságát és lehetőségeit. Id. dr. Béres József, a Béres Csepp megalkotójának munkássága szorosan kötődött a daganatos megbetegedések elleni küzdelemhez, melyben nagy jelentőségű volt azon felismerése, hogy bizonyos nyomelemek nélkülözhetetlen élettani fontossággal bírnak a szervezetben zajló anyagcsere folyamatokban, illetve az immunrendszer megfelelő működésében.

"Alapítványunk megalakulásától kezdve, id. dr. Béres József kutatási eredményeire támaszkodva, kiemelt figyelmet fordít a daganatos betegségben szenvedő embertársaink támogatására. 2000 óta pedig, mióta a világ deklarált nappal figyelmezteti az emberiséget a rákos megbetegedések ellen való bátor küzdelemre, természetes, hogy mi is ott vagyunk az élharcosok között. A karitatív szervezetekkel való együttműködésünk során szerzett tapasztalatokból tudjuk, hogy a betegek számára nagyon sokat jelent a Béres Alapítvány segítsége. Ezért teszünk jószívvel erőfeszítéseket és vállaljuk fel a betegek szolgálatát most is, amikor a bizonytalan gazdasági környezet súlyos nehézségekkel terheli a vállalatokat." - mondta Béres Klára az adomány átadásakor.

"A Magyar Rákellenes Liga legfontosabb célja, hogy folyamatosan segítsünk a rákbetegeken. Ezért nagyon örülünk annak, hogy a Béres Alapítvánnyal már több, mint harminc éve fennálló, jó kapcsolatnak köszönhetően sok tízezer adag adományként kapott Béres Cseppel támogathattuk a daganatos betegeinket. Ők nagyon várják, és örülnek, amikor megkapják, hiszen tudják, hogy ezzel erősíthetik a szervezetüket. Az ő nevükben is köszönöm a Béres Alapítvány nagyvonalú támogatását" - köszönte meg az adományt Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke.

A Béres Alapítvány széleskörű társadalmi tevékenységének egyik alappillére az egészség védelme érdekében való munkálkodás, az egészségtudatosság fejlesztése, az egészségmegőrzés és betegségmegelőzés lehetőségeinek feltárása, a betegek gyógyulásának elősegítése. Fennállása óta 8 milliárd forintot meghaladó értékben nyújtott termék és anyagi segítséget sok százezer embernek. Az Alapítvány több mint 30 éve tartó jószolgálati munkájában kiemelkedő fontosságú a daganatos betegek támogatása.

    
-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.