2023. november 21., kedd 15:40

Jószolgálattal ünnepelnek - 100 milliós Béres Csepp adomány a 30 éves Béres Alapítványtól
    Budapest, 2023. november 21., kedd (OTS) - 100 milliós Béres Csepp termékadománnyal ünnepelte 30. évfordulóját a Béres Alapítvány. A jubileum alkalmából a napokban megrendezett ünnepségen emlékeztek a három évtized alatt végzett munkásságukra, elért eredményekre, majd Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke és dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke 100 millió forint értékű Béres Cseppet adományozott a velük hosszú évek óta együttműködő 12 országos karitatív és egyházi szervezet részére.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20231121_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20231121_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20231121_003.jpg

A segítőszándék, id. dr. Béres József feltaláló életszemléletéből, példájából adódóan, a Béres vállalati kultúrájának a kezdetektől része. A karitatív munka koordinálására 30 éve, 1993-ban jött létre a Béres Alapítvány a Teljes Életért, melynek feladata az élet teljességének, a testi, a lelki és a mentális egészség a szolgálata.

A jubileumi eseményen, Béres Klára, az Alapítvány elnöke ünnepi beszédben összegezte az elmúlt 30 év eseményeit, kiemelte eredményeit és köszönetet mondott a szervezeteknek, akiknek támogató együttműködésével az évek során emberek millióinak nyújthattak támaszt, adhattak segítséget. "A világban ma zajló háborúk, a gazdasági nehézségekkel, lelki vívódásokkal terhelt súlyos jelen, melyben élünk, arra int mindannyiunkat, hogy még odafigyelőbben, még odaadóbban forduljunk egymás felé. Szükség van az összefogásra, az odafigyelő, hatékony, példamutató segítségre, melyben a Béres immár három évtizede az élen jár. -- mondta Béres Klára, és hozzátette - Ennyi évvel magunk mögött, talán azt is kijelenthetjük: csak így érdemes. Ma úgy ünneplünk, hogy ünnepünk egyúttal segítségnyújtás is legyen."

A jubileumi eseményen a rászorulók segítése érdekében 100 millió forint értékű Béres Csepp adomány került átadásra. Az egészséget támogató termékeket, az ünnepségen jelenlévő 12 országos karitatív és egyházi szervezet vezetői vették át, akik sok éve szövetségesei a Béresnek a készítmények betegekhez, idősekhez, rászorulókhoz való közvetlen és célzott eljuttatásában.

A BÉRES ALAPÍTVÁNYRÓL

     "Örökül kapni egy tiszta és szilárd értékrendet nagy ajándék és komoly felelősség is egyszerre.
Amellett, hogy erőforrás és iránytű, megtartani és továbbadni is kötelesség." (Béres Klára)

     "Fiam, ha segítséget kérnek tőled és te tudsz segíteni, akkor azt megtenni kötelességed"
(Id. Dr. Béres József édesanyjának tanítása)

1993-ban, a töretlen segíteni akarás szellemében alapította id. dr. Béres József és a Béres Gyógyszergyár a Béres Alapítvány a Teljes Életért közhasznú szervezetet, amely a vállalat elkötelezett jószolgálati tevékenységét szervezett formában, intézményes keretek között végzi. A Béres Alapítvány elnöke megalakulása óta Béres Klára. A három évtizede folyamatosan működő Béres Alapítvány célja az emberi élet teljességének, testi, lelki és mentális egészségének szolgálata. Munkájukkal igyekeznek hatékonyan hozzájárulni az emberek egészségéhez, segítik a rászorulókat, támogatják az oktatást, részt vállalnak a tehetséggondozásban, kultúránk őrzésében, továbbadásában és munkálkodnak az egyetemes értékek védelmében határainkon innen és túl.

A Béres Alapítvány alapítása óta
     -    több mint 3 millió üveg Béres Cseppet,
     -    több mint félmillió darab egyéb Béres terméket adományozott világszerte,
     -    11 jótékonysági koncertet rendezett a daganatos betegek javára,
     -    több mint 200 egészségügyi intézményt támogatott,
     -    több mint 2600 civil szervezettel működtünk együtt,
     -    több mint 300 fiatal tanulmányait támogatta,
     -    több mint 250 kulturális kiadvány megjelenését segítette,
     -    több mint 350 kulturális esemény létrejöttéhez járult hozzá.

Termék- és anyagi támogatásainak összértéke meghaladja a 8 milliárd forintot.

A Béres Alapítvány tevékenységeiről és az elmúlt 30 év eredményeiről a linken látható összeállításból tudhat meg többet:
30 éves a Béres Alapítvány - Béres (beres.hu) - https://www.beres.hu/30-eves-a-beres-alapitvany/
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.