2023. november 14., kedd 14:02

Robotizált raktárat nyit a Magyar Posta
    Fót, 2023. november 14., kedd (OTS) - Magyarországon egyedülálló, de világviszonylatban is kiemelkedő szolgáltatást indított el a Magyar Posta Zrt., amely mostantól teljesen új, robotizált és automatizált logisztikai központjában üzemelteti teljes körű raktárlogisztikai szolgáltatását. A SMART by MPL márkanévre keresztelt fulfillment szolgáltatással a Társaság célja, hogy a hazai piac meghatározó szereplőjévé váljon, olyan digitális és automatizált megoldásokon keresztül, amelyek később a nemzetközi szereplést is megalapozzák.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20231114_001.jpg

dr. Balczó Barnabás elnök-vezérigazgató a Központ átadásán kiemelte: "A Magyar Posta  mint nemzeti szolgáltató szerepe kettős: egyrészt mindenki számára hozzáférhetővé kell tennie a postai szolgáltatásokat, ugyanakkor piaci szereplőként is meg kell állnia  a helyét, és  a 21. századi ügyféligényekhez igazodó szolgáltatás portfóliót kell nyújtania a lakossági és vállalati ügyfeleknek egyaránt. A Posta komplex fulfillment és csomaglogisztikai szolgáltatása egy újabb mérföldköve a Társaság 21.századi szolgáltatóvá válásának."

Kiszámíthatóbb, biztonságosabb, egyszerűbb -így összegezhető a Magyar Posta Zrt. legújabb szolgáltatása, amelynek előkészítéseként nagyszabású beruházást hajtott végre a Társaság. A Vállalat SMART by MPL néven elindította saját fulfillment szolgáltatását, amely egyedülálló, innovatív raktárlogisztikai megoldást biztosít üzleti partnerei számára. A szolgáltatás a rendelés összekészítése, a csomagolás és a visszáru kezelése mellett a kiszervezett raktározást is tartalmazza.

A SMART by MPL fulfillment és az MPL csomaglogisztikai szolgáltatások együttesen olyan szolgáltatást nyújtanak az ügyfeleknek, amelynek köszönhetően online nyomon követhető a teljes folyamat a termék beszállításától, a megrendeléseken át, egészen a csomag kézbesítéséig. Ehhez a Magyar Posta teljesen egyedi szoftverfejlesztéssel létrehozott egy új felhasználóbarát ügyfélportált.

A Társaság fóti központjában végrehajtott beruházás során létrejött egy 800 négyzetméteres automatizált tároló, és egy ehhez kapcsolódó 1200 négyzetméteres külső tárolórész, a robotok a nap 24 órájában, 3000 automatizált ládahely és a 240 raklaphely között teljesítenek szolgálatot, amelyek együttesen 240 tonna terméket képesek befogadni. Ennek köszönhetően a Központ képes lesz már induláskor naponta akár ezer üzleti csomag kezelésére is.

"A fulfillment és a hozzá kapcsolódó csomaglogisztikai szolgáltatás kombinációja úttörő a hazai CEP piacon, a Magyar Posta az első olyan jelentős részesedéssel bíró szereplő, amely saját országos lefedettséggel és flottával látja el ezt a feladatkört." - fogalmazott az eseményen dr. Láng Géza, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára.

Az automatizálásnak köszönhetően felgyorsul a bevételezés, az árucikkek ellenőrzése, betárolása, címkézése és leltározása is. Mindez rövidebb átfutási időt jelent, hiszen a kiszervezett raktározás és a kézbesítés is egy kézben összpontosul. Ennek megfelelően, a csomagban értékesített szolgáltatásokra kedvezőbb díjazás határozható meg, a digitális platformon pedig végig transzparens módon követhető a küldemények helyzete. Az átvevőpontok országosan elérhetőek, a visszárukezelés pedig már akár a csomagautomaták segítségével is megtörténhet. A SMART by MPL-en keresztül ráadásul lehetőség van külföldi utánvétre, vámügyintézésre, de akár speciális alakú, nagyméretű csomagok kezelésére is.

A SMART by MPL elsősorban a kis és normál dobozos termékekkel foglalkozó webáruházak, de akár bankok, biztosítók és telekommunikációs vállalatok számára is olyan raktárlogisztikai megoldást nyújt, amely lehetővé teszi, hogy az ügyfelek az árucikkeik logisztikája helyett az erőforrásaikat saját üzleti növekedésükre fordítsák.

A szolgáltatásról bővebben itt tájékozódhat: https://youtu.be/PrHMlkZW-cc
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.