2023. szeptember 27., szerda 11:20

Tesla helyett a meddőségkezelésről
    Budapest, 2023. szeptember 27., szerda (OTS) - Kaáli professzor szívesen beszélgetne Novák Katalinnal

    Novák Katalin köztársasági elnök meghívta Elon Musk dollármilliárdos amerikai üzletembert a közelmúltban rendezett IV. Budapesti Demográfiai Csúcs találkozóra. Musk a meghívást lemondta. Ha már nem jött össze a budapesti találkozás, a köztársasági elnök asszony úgy döntött, hogy mostani amerikai útja alkalmával elmegy Texasba, és meglátogatja a legújabb Tesla gyárat. Mintegy két órán keresztül beszélgetett Muskkal a demográfiai kihívásokról és a klímaváltozásról.

- Új szövetségesünk lett a családok szabadságharcában, aki ismeri és elismeri Magyarország családközpontú programját - értékelte Novák a Muskkal közös találkozót.

Hogy bolygónk leggazdagabb embere ismeri és elismeri Magyarország családközpontú programját, nem igazán meglepő, hiszen közismert, hogy a világon GDP-arányosan Magyarország költi a legtöbbet családtámogatásra. Más kérdés, hogy ennek ellenére miért csökken drasztikusan a megszületett gyermekek száma hazánkban.
Nyilván a magyarok közül is sokan kaptak meghívót a Budapesti Demográfiai Csúcsra, akik azon fáradoznak, hogy hazánkban minél több gyermek szülessen. Érdekes módon a meghívottak listájából az idén is kimaradt Kaáli Nagy Géza professzor, akinek elévülhetetlen érdemei vannak a hazai demográfiai mutatók javítása terén: intézetei három évtized alatt 30 ezer gyermekkel gazdagították a nemzetet.

A történtekkel kapcsolatban megkerestük Kaáli professzort, aki a következőket nyilatkozta:
- Szívesen részt vettem volna ezen a Csúcson, hiszen mindig szívemen viseltem a magyar demográfia sorsát - majd hozzátette -, de ha már nem kaptam meghívást a rendezvényre, örömmel találkoznék én is a köztársasági elnök asszonnyal a dörgicsei Kaáli Autó Motor Múzeumomban. Itt ugyan Teslák nincsenek kiállítva, de sok más világritkaság megtekintése mellett beszélgethetnénk a hazai meddőségkezelésről, és annak demográfiai jelentőségéről. Ebben a témában régi szövetségese vagyok Magyarországnak, amelynek elismeréseként egy korábbi államfő Elnöki Aranyérem kitüntetésben részesített.

További információ:
Árpási Zoltán újságíró
30/945-8756

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.