2023. július 10., hétfő 09:35

A Magyar Országos Horgász Szövetség közleménye - Négy év után újra a világ tetején/Szenzációs magyar siker Szerbiában, a Feeder Horgász Világbajnokságon
    Budapest, 2023. július 10., hétfő (OTS) - 2023. július 08-09. között Szerbiában, Bela Crkva (Fehértemplom) melletti Kajtasovo-csatornán került megrendezésre a XII. Feeder Horgász Világbajnokság. A világ egyik legnépszerűbb horgászmódszerének versenyén ezúttal 27 nemzet mérette meg magát. A világranglista második helyén álló magyar nemzeti válogatott a bravúros második napi horgászatának is köszönhetően, hatalmas küzdelemben újra megszerezte a világbajnoki címet.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20230710_001.jpg

A magyar csapat 32 ponttal lett ismét világbajnok, a második helyen Hollandia csapata végzett 36 ponttal, míg a bronzérem az angol válogatott (38 pont) tagjainak nyakába került. Nemzeti válogatottunk összetétele: Szénási Béla szövetségi kapitány, Kocsis László másodkapitány, Bakó Péter, Erdei Attila, Sipos Gábor, Sivák Mátyás, Szabó Bence, Walter Tamás versenyzők; Balog Áron, Barna Szilárd, Borda Zsolt, Simon Zoltán, Varsányi Miklós segítők, Polyák Csaba csapatvezető. Ezen szakágban 2019-ben Dél-Afrikában, a világjátékokon nyertük az első aranyat, majd a COVID miatt két év kényszerű kihagyás, végül tavaly egy belgiumi bronzérem következett. A nemzeti válogatott erejét és stabilitását jól mutatja, hogy a versenyzők közül Erdei Attila, Sipos Gábor, Sivák Mátyás és a magyar horgászsport egyik legendája, Walter Tamás a legutóbbi világbajnoki címnek is a részese volt. Egyéniben a belga Frederick Wouters diadalmaskodott 2 ponttal, második a lett Krisjanis Lisovskis szintén 2 ponttal, bronzérmes a német Felix Scheuermann 3 ponttal. A magyar válogatott tagjai közül Bakó Péter az 5. lett 3 ponttal, Erdei Attila a 8. 4 ponttal, míg Sivák Mátyás a 9. helyezett lett 5 ponttal.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen José Vicente, Jan Van Schendel és Dragan Boskovic, a Nemzetközi Édesvízi Sporthorgász Szövetség (FIPSed) technikai bizottságának tagjai adták át a díjakat a versenyzőknek. Külön öröm, hogy ezzel az emlékezetes eredménnyel a magyar horgászsport megerősítette a második helyét a feeder horgászat világranglistáján.

A MOHOSZ ezúton is megköszöni a nemzeti-, valamint a "Magyar Csapat" szakszövetségi sporttámogatási rendszer partner minisztériumainak (AM, HM), szervezeteinek és cégeinek a támogatását, továbbá a sikeres lebonyolításban és a nemzeti válogatott felkészülésében közreműködő valamennyi munkatárs, önkéntes segítségét. Minden magyar versenyzőnek és sportvezetőnek szívből gratulálunk az újabb kiemelkedő eredményhez!


     MOHOSZ Elnöksége

Budapest, 2023. július 09.

MOHOSZ - A vizek, a halak, a horgászok érdekében és védelmében!
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.