2023. február 7., kedd 08:10

Az AI által generált képeket az emberek 3 százaléka azonosította hiba nélkül egy kvízen
    Budapest, 2023. február 7., kedd (OTS) - Több mint kétezren töltötték ki egy budapesti marketingcég kvízét az elmúlt napokban, amelyben mesterséges intelligencia (AI) alkalmazásokkal készített képeket kellett kiszűrni. Az online teszten mindössze a kitöltők 3 százaléka teljesített hibátlanul.

    A játék célja az volt, hogy felhívják a figyelmet arra, milyen területeken jelentek meg az elmúlt hónapokban képgenerátorokkal gyártott tartalmak.

A kvízzel kapcsolatban beérkező észrevételek azt mutatják, hogy akik jól ismerik a képgeneráló AI-alkalmazásokat, rendre alábecsülték a várható eredményeket, és túlságosan könnyűnek találtak a feladatokat.

További háttérinformációk és érdekességek az eredményekről itt: https://drive.google.com/drive/folders/1pimOulkrI3yx9DWh8SePGw7ih1krQcjA?usp=share_link

Holics Szilvia
+36 20 529 2323
szilvia.holics@precess.hu
Precess Business Solutions Bt.
precess.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.