2023. január 18., szerda 14:00

Nyolcvanéves lett harmincezer gyermek "Apukája" - Kaáli Nagy Géza
    Budapest, 2023. január 18., szerda (OTS) - Nem telik el egy nap sem úgy a dörgicsei Autó-Motor Múzeumban, hogy a látogatók közül valaki ne fedné fel féltve őrzött titkát Kaáli Nagy Gézának: "Professzor úr, a mi gyermekük is Önnek köszönheti életét, örökké hálásak vagyunk érte." Bár a Kaáli Intézetek három éve állami tulajdonba kerültek, a dörgicsei múzeumban adódik a lehetőség személyes találkozásra, tartalmas beszélgetésekre.

A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:

Kaáli Nagy Géza professzor közel fél évszázadon keresztül az Egyesült Államokban élt. Klinikai munkát végzett, kutatott és tanított. Szabadalmai, és az ambuláns körülmények között végzett lombikbébi kezelések amerikai bevezetése, nemzetközileg is ismertté tette. Az Albert Einstein Egyetemen lett a szülészet-nőgyógyászat professzora. Mindhárom gyermeke New York-ban született, felesége szintén szülész-nőgyógyász.

Az utóbbi években életvitel szerűen Magyarországon tartózkodik. Mérhetetlen lelkesedésének és energiájának köszönhetően talán élete egyik legtermékenyebb szakaszában van. És itt most nem a lombikbébik tízezreire gondolok. Felépítette az ország legnagyobb, legváltozatosabb autó-motor múzeumát, mely rövid idő alatt a környező országok veterán rajongói számára is vágyott turisztikai célpont lett. Egykori alma materében az orosházi Táncsics Mihály Gimnáziumban egy olyan regionális tehetséggondozó műhelyt hozott létre, amely a következő generációk biológusainak, orvosainak és kutatóinak biztosít továbbtanulási lehetőségeket. Vitorlás csapata a TEAM KAÁLI katamarán - az egyetlen női kormányossal a mezőnyben - a tavalyi balatoni versenyszezonban kiemelkedően a legjobb teljesítményt nyújtotta.

Prof. Dr. Kaáli Nagy Géza egy élő legenda és szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy munkatársai lehetünk. Családja, barátai és ismerősei nevében is szívből gratulálunk 80. születésnapja alkalmából, további munkájához erőt és egészséget kívánunk.

Nagy R. Attila
Ügyvezető igazgató
Kaáli Autó-Motor Múzeum

Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.