2023. január 7., szombat 09:00

Optimista kilátások egy nehéz gazdasági évben?
    Budapest, 2023. január 7., szombat (OTS) - A 2022-es gazdasági növekedés után hazánknak is alkalmazkodnia kellett az egyre dráguló nyersanyagárakhoz, valamint a szigorúbb finanszírozási feltételekhez, ami végül inflációt hozott. A gazdasági lassulás tovább fokozódhat, főként a nem energetikai jellegű termékek esetén. Egyes prognózisok szerint az üzemanyagárak 2023 elején csúcsosodhatnak ki, az ellátási lánc zavarai pedig továbbra is fennállhatnak.

    2023. július 1-jétől az MNB 0,5 százalékra emeli az anticiklikus tőkepufferráta értékét, amely csökkentheti a magyar gazdaságot veszélyeztető pénzügyi kockázatokat, például a lakáspiac túlértékeltségét. A bizonytalan helyzet rekord szinten tarthatja a lakásárakat, így nem meglepő, hogy az MNB várakozásai a hitelfelvételi kedv csökkenő tendenciáját vetítik előre.

A további cikk megtalálható itt:
https://creditline.hu/gazdasag/optimista-kilatasok-egy-nehez-gazdasagi-evben/

A cikk a link elhelyezésével felhasználható:
https://cutt.ly/E2bSBC7

Név: Szász Tünde
E-mail: info@creditline.hu
Tel.: 20/481-0481
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.