2022. december 30., péntek 10:37

Sikeresen zárult a "Cloud-native SaaS keretrendszer, infrastruktúra és IaC fejlesztés közepes méretű cégek részére" projekt!
    Budapest, 2022. december 30., péntek (OTS) - A Plensys Kft. vezette konzorcium 226.155.200 Ft állami támogatással, 333.459.800 Ft összköltséggel sikeresen megvalósította "Cloud-native SaaS keretrendszer, infrastruktúra és IaC fejlesztés közepes méretű cégek részére" elnevezésű projektjét. A fejlesztés a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap "Piacvezérelt Kutatás-Fejlesztési és Innovációs Projektek Támogatása" című 2019-1.1.1-PIACI KFI kódszámú pályázati forrásából nyert támogatást.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20221230_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20221230_002.jpg

A projekt végeredménye olyan felhő alapú megoldás, keretrendszer kialakítása lett, mely a kis- és közepes méretű fejlesztő cégek számára új piaci lehetőségeket teremt, illetve a nagyvállalati körben már jelenleg is alkalmazott felhős megoldásokat elérhetővé és gazdaságosan üzemeltethetővé teszi középvállalati szinten is.

A projekt végeredményeképpen előállt egy natív felhő alapú (ügyviteli) rendszerek fejlesztését és üzemeltetését lehetővé tevő integrált keretrendszer, mely támogatja mesterséges intelligencia algoritmusok futtatását is. Ezen keretrendszer képes egynél több, nagy felhős szolgáltató software infrastruktúra szolgáltatásaival is együttműködni, lehetővé téve a natív felhő alapú fejlesztések esetében a feladathoz illeszkedő, költséghatékony alapszolgáltatás környezet választást és arra alapozott fejlesztést.

A projekt eredményét képező keretrendszer szolgáltató-függetlensége feloldja azt a problémát, hogy egy fejlesztő cég el kell kötelezze magát az egyik nagy felhős infrastruktúra szolgáltató felé és ezáltal az általa vállalt fejlesztési projektek kialakításakor a projekt költséghatékonysága egy szolgáltató alapszolgáltatás árazási modelljétől jelentős mértékben függjön, akár ellehetetlenítse azokat. A felhős rendszerek bevezetése mellett döntő cégek esetében azt a megnövelt üzemeltetési biztonságot kínálja a keretrendszer, hogy az alapszolgáltatások szolgáltatás színvonalával vagy költségszintjével kapcsolatos problémák esetén a kész, működő rendszer által igénybevett szolgáltatások kiválthatóak alternatív szolgáltató kínálatával.

A projekt megvalósítása három évet vett igénybe, amely három mérföldkövet foglal magába.

A Projekt első mérföldkövében az informatikai piacon fellelhető felhő alapú megoldások felmérése folyt, amely keretében felmérésre került azok célja, rendeltetése és alkalmazhatósága.

A második mérföldkő keretén belül az első mérföldkő során megvalósított Pragmatic Cloudware SE felhős keretrendszer továbbfejlesztése történt annak érdekében, hogy ellenállóbb (robosztusabb) és megbízhatóbb (biztonságosabb) legyen különböző körülmények között.

A projekt harmadik mérföld kövének célja a magasabb költség hatékonysággal történő szolgáltatás lehetőségeinek vizsgálata volt a már létrehozott termékek esetén.

A 2022. december 31-én záruló projektben előállt fejlesztéseket a konzorcium saját szolgáltatásába beillesztve kívánja értékesíteni.

Pályázati azonosító: 2019-1.1.1-PIACI-KFI-2019-00451

Támogatási összeg: 226.155.200,- Ft

Konzorcium vezető: Plensys Kft. (1054 Budapest, Alkotmány út 4.)

Konzorciumi tag: Rufftech Kft. (1114 Budapest, Orlay u. 2/B.)

Információ kérhető:

Hudák Viktor
+36 70 380 4445
info@plensys.com

    
-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.