2022. augusztus 29., hétfő 14:45

Technológiai és infrastrukturális fejlesztés az Eu-Fire Kft. mátészalkai gyárában
    Mátészalka, 2022. augusztus 29., hétfő (OTS) - Kiserőmű a tetőn, öregítő kemencékben tesztelt kesztyűk, járványvédelmi és - felügyelő rendszer - csak pár tétel (a teljesség igénye nélkül) azokból az innovatív megoldásokból, melyeket az EU-Fire Ingatlanfejlesztő és Tanácsadó Kft. valósított meg mátészalkai, egészségügyi eszközöket gyártó üzemében, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg a 196 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

    A fejlesztés célja: Az itt készülő termékeket a járványok elleni védekezés első vonalában vetik be: ilyen például a fecskenő - mely készülhet üresen és töltve is -, vagy épp a nitril vizsgáló- és védőkesztyű. (Utóbbit eddig senki nem gyártotta Magyarországon.) Éppen ezért kiemelten fontos, hogy hatékony minőségellenőrző-eljárások működjenek, de legalább ilyen hangsúlyos, hogy a mátészalkai üzem a legkevésbé terhelje a környezetet.

Felhívás megnevezése: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21 A mikró-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása.

A kedvezményezett neve: EU-Fire Ingatlanfejlesztő és Tanácsadó Kft. sikerrel pályázott. A 196 millió forint összeget a Pénzügyminisztérium ítélte oda feltételesen visszatérítendő támogatásként. Ebből a forrásból a cég számos fejlesztést valósított meg.

A projekt elemei: az üzem tetőszerkezetének jelentős részét napelemekkel borította, így hozva létre egy 400 kWh teljesítményű, hálózatra csatlakozó kisüzemet; a gyár termékeinek minőségét számos paraméter alapján vizsgáló laboreszközöket szerzett be; az üzemben járványvédelmi és -felügyelő rendszert épített ki; korszerű csomagolási eszközöket vásárolt. És nem utolsósorban: a beruházásoknak köszönhetően a vállalat további 4 darab új munkahelyet teremt.

A kedvezményezett tevékenységéhez: a projekt keretében megvalósuló fejlesztések
biztosítják, hogy az üzem energiatakarékosabban, biztonságosabban, kiváló higiénés
körülmények között üzemelhessen.

A megvalósulás helyszíne: 4700 Mátészalka Ipari Park

A beruházás 2022 október 31.-re készül el.

A projektről bővebb információkat a https://eu-fire.hu oldalon talál


További információ kérhető:
Nagy György, sajtóreferens
Elérhetőség: +3670364 9885, e-mail: gyorgy.nagy@eu-fire.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.