2022. augusztus 5., péntek 12:40

A megvalósíthatósági és fenntarthatósági kritériumok mentén moderálja a balatonvilágosi fejlesztési koncepcióját a PRO-MOT HUNGÁRIA Kft.
    Balatonvilágos, 2022. augusztus 5., péntek (OTS) - A PRO-MOT HUNGÁRIA Kft. és Hellnarik Hospitality Kft. megvásárlását magába foglaló akvizíciós folyamatok 2022. július 29-én lezárultak. A társaságok Balatonvilágos Községben, a Club Aliga területén tervezett fejlesztési dokumentáció felülvizsgálatának befejeztével, az új tulajdonosok az eredeti ingatlanfejlesztési- és üzleti koncepciót új preferenciák mentén kívánják megvalósítani.

    Az új tulajdonosok részéről megvalósíthatósági és fenntarthatósági kritériumok figyelembevételével az a végleges döntés született, hogy az adásvételben érintett területeken az eredeti tervek nem valósulnak meg.
A beruházók figyelembe véve a megváltozott gazdasági környezetet, a beépítési és fejlesztői változások szükségességének áttekintésével, a fentarthatóság szem előtt tartásával hozzák meg döntéseiket.
Mindazonáltal a beruházó elkötelezett a fejlesztés mellett, melyben a kikötőkorszerűsítés és bővítés a korábbi ütemezés és tervek szerint 2022 őszén megkezdődhet.

Az "Aligaliget" komplex településrész fejlesztési beruházást, amely többek között magában foglalta az Aliga2 területrészek beépítését, továbbá egy szállodakomplexumot, egy "Agora" közösségi területet, a strand és a kikötő felújítását, átépítését, valamint ezen létesítményekhez kapcsolódó közmű- és úthálózati fejlesztéseket az új tulajdonosok együttműködő döntésének eredményeként - a korábbi hatósági eljárásban engedélyezetekhez képest - jelentősen eltérő műszaki tartalommal, moderált beépítési mértékkel és egyes létesítmények célterületen belüli átpozícionálásával kívánják megvalósítani.

A fejlesztők a területet érintő korábbi együttes elképzelések módosításával, folyamatos együttműködésben a hatóságokkal, az önkormányzattal és a lakossággal, az érvényes jogszabályok betartásával tervezik a fejlesztési elképzelések véglegesítését.

Az Aligaligetre vonatkozó jövőbeni fejlesztési elképzeléseiket az elkövetkező 60 napban dolgozzák ki, az önkormányzattal egyeztetett formában erről a helyi lakosságot és a közvéleményt tájékoztatni kívánják.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.