2022. július 29., péntek 10:15

Együtt folytatja az Eurofins és a WESSLING Hungary - Magyarország egyik vezető szolgáltatója a világ legnagyobb laboratóriumhálózatához csatlakozik
    Budapest, 2022. július 29., péntek (OTS) - A fennállásának 30. évfordulóját ünneplő, élelmiszerbiztonsági, környezet- és egészségvédelmi vizsgálatokat végző, valamint szaktanácsadást nyújtó WESSLING Hungary Kft. mostantól az Eurofins Scientific (EUFI.PA) nemzetközi szinten is piacvezető vállalatcsoporthoz csatlakozik.

    A WESSLING Hungary Kft. - 1992-es alapítása óta - néhány év alatt vált Magyarország egyik vezető laboratóriumi szolgáltatójává: már az első nagy környezetvédelmi projektek során meghatározó szerepet vívott ki magának a hazai vizsgálólaboratóriumok között, portfólióját pedig folyamatosan bővítette élelmiszer-biztonsági és egészségvédelmi akkreditált vizsgálatokkal, valamint szaktanácsadással. A Dr. Zanathy László által vezetett és a nemzetközi WESSLING-csoport által alapított vállalkozás 2021-ben már 15 millió eurós bevételt ért el, jelenleg több, mint 300, kiemelkedően szakképzett alkalmazottat foglalkoztat budapesti tudásközpontjában, amelynek 5000 m2-es alapterületű laboratóriumait a legmodernebb vizsgálóberendezésekkel és technológiával szerelték fel.

Az Eurofins hasonló sikersztorit tudhat magáénak nemzetközi szinten, jelenleg piacvezető a környezeti, kozmetikai, élelmiszer- és gyógyszervizsgálatok, valamint a kutatási farmakológia, a kriminalisztika, a korszerű anyagtudomány és a mezőgazdasági szerződéses kutatási tudományok területén.

A vállalatot Dr. Gilles Martin alapította 1987-ben a franciaországi Nantes városában 3 alkalmazottal. Az évek során a cég nemzetközi terjeszkedésbe kezdett, 1997-ben tőzsdére lépett, napjainkra már a CAC40 tagja. A világ 59 országában, több, mint 940 világszínvonalú laboratóriummal, 58000 alkalmazottal évente több mint 450 millió vizsgálatot végez forgalma éves közel 7 milliárd euro.  A cégcsoport több mint 200 000 analitikai módszerből álló portfóliót kínál a különböző termékek biztonságának, azonosságának, összetételének, eredetének, nyomon követhetőségének és tisztaságának értékelésére, amellyel a Partnerek igényeit a lehető legszélesebb körben ki tudja szolgálni. Az Eurofins 2017-ben lépett a magyar piacra. Az elmúlt 5 évben kiépítette szolgáltatásait az élelmiszer- és környezetanalitika, a mezőgazdaság és állategészségügy területén, valamint felépített egy közel 4000 m2-es diagnosztikai teszt gyárat.

"Nagy örömömmel köszöntöm a WESSLING Hungary Kft-t és az összes dolgozóját a Eurofins berkeiben, meggyőződésem, hogy együttes erővel még professzionálisabb szolgáltatást tudunk nyújtani a Partnereinknek, és hamarosan régiós viszonylatban is meghatározó szerepet töltünk be" - mondta Kishonti Alex, az Eurofins magyarországi vezetője.

"A WESSLING Hungary legfőbb értékei a minőség iránti elkötelezettség, a gyorsaság, az átláthatóság, az ügyfélorientáltság, a megbízhatóság, a szakértelem, valamint a hiteles és pontos kommunikáció. Magyarországon a legerősebb márkák és a legstabilabb cégek közé tartozik, az Eurofins-csoport tagjaként pedig még stabilabb jövő vár rá, és további nagyívű szakmai fejlődésre lesz lehetősége" - hangsúlyozta Dr. Zanathy László, a WESSLING Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Az Eurofins és a WESSLING Hungary Kft. egymást erősítve tovább bővítik szolgáltatási kínálatukat Magyarországon.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.