2022. július 20., szerda 14:10

Megvalósult az előretöltött, formaöntött hidrofób prémium szemlencsék gyártástechnológiájának fejlesztése a Medicontur Kft.-nél
    Budapest, 2022. július 20., szerda (OTS) - A Medicontur Orvostechnikai Kft. 2018 januárjában indult projektjében az előretöltött, formaöntött hidrofób prémium szemlencsék gyártástechnológiájának fejlesztését tűzte ki célul, mely projekt a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból biztosított támogatással, a Hazai vállalkozások exportorientációjú K+F tevékenységének támogatása pályázati program finanszírozásában valósult meg és zárult le 2022 júniusában.

    Az előretöltött, formaöntött hidrofób prémium szemlencsék gyártástechnológiájának fejlesztésére fókuszáló projekt fő célkitűzése hatékonyabb, biztonságosabb és jobb optikai tulajdonságokkal rendelkező szemészeti implantátumok fejlesztése és gyártása teljes egészében hazai kialakítású technológia segítségével. A projekt célja volt továbbá a műlencsék implantációja során fellépő kockázatok és a műtéti idő csökkentése is, melyeket az öntött lencse plazmakezelésével és az injektorok tapadáscsökkentését és síkosítását célzó bevonatolással sikerül megvalósítani.

A projekt eredményeként a Medicontur Kft. hamarosan olyan hidrofób anyagból készült diffraktív struktúrájú műlencsével képes megjelenni a piacon, mely kiemelkedő optikai tulajdonságokkal rendelkezik és világszerte is egyedi fejlesztésnek minősül. A cég célja, hogy termékeivel minél jobb minőségű látást tudjon nyújtani a szürkehályog betegségben és/vagy bármilyen fénytörési zavarban (úgymint rövidlátás, távollátás, asztigmia, öregszeműség) szenvedő pácienseknek Magyarországon, továbbá jelentős exportpiacának köszönhetőn a világ több mint 75 országában.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.