2022. február 3., csütörtök 09:23

Először indul hazánkban nemzetközi erdőfürdő-vezető képzés
    Budapest, 2022. február 3., csütörtök (OTS) - 2022 tavaszán Európa egyik elismert erdőterápiával foglalkozó intézete indít erdőfürdő-vezető képzést hazánkban. A Nádúr Centre for Integrative Forest Therapy képzésének a módszer egyik első képviselői hazánkban.

    Magyarországon 2019 óta élvezheti a lakosság a nemzetközi képesítéssel rendelkező vezetők által indított erdőfürdő-séták jótékony hatásait. A gyakran játékos és mindfulness elemekkel is átszőtt, természetben végzett vezetett relaxációs séták módszertani alapjait japánban és az Egyesült Államokban fektették le a '80-as évektől kezdődően. Azóta számos, a természet alapú terápiás módszerekkel foglalkozó tudományos kutatás született a világon, amelyek eredményei szerint ez a technika nem csupán a stressz és a stressz eredetű testi és mentális megbetegedések, a civilizációs ártalmak esetében lehet jótékony hatású, hanem az immunrendszert is erősíti és az ökotudatos viselkedést is előmozdíthatja.

"Első kézből ismerem a természet gyógyító erejét, és szeretném eljuttatni a természet szépségét, csodáját és fontosságát az embereknek. Ezért képzek erdőfürdő-vezetőket" - írja a képzés vezető trénere, Shirley Gleeson, aki elsőként szerzett hivatalosan akkreditált erdőterápiás szakemberi minősítést Európában. Tudományos körökben nemzetközileg elismert szakembereként a természet és a jóllét kapcsolatát kutatja.

Az erdőfürdő-vezető képzés hazai szervezői Sztankó Katalin mentálhigiénés segítő és Györffy Éva (korábban Bach Éva) alternatív mozgásterapeuta, akik maguk is a Nádúr által képzett erdőfürdő-vezetők és erdőterápiás szakemberek. A képzéssel az erdőfürdőzés meghonosítását kívánják előmozdítani. Céljuk, hogy olyan széles látókörű, kiváló magyar szakembereket képezzenek, akik képesek a módszer által közvetített értékeket is képviselni.

Forrás: erdofurdokepzes.hu

További részletek:

Emailben: info@erdofurdokepzes.hu

Telefonon:    
     +36 (30) 317-5190 - Sztankó Katalin
     +36 (20) 920-3364 - Györffy Éva
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.