2022. január 11., kedd 13:38

Ősbemutatóra készül a Pesti Magyar Színház - Mérföldkő a Pesti Magyar Színház szakmai életében
    Budapest, 2022. január 11., kedd (OTS) - 2022. február 24-25-én kerül bemutatásra Rojik Tamás Szárazság című nagysikerű ifjúsági regénye alapján készülő TIE(1) előadás a Pesti Magyar Színházban. A komplex színházi nevelési előadással a teátrum elsők között kíván színházi eszközök segítségével a klímaváltozás problémájával foglalkozni.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20220111_001.jpg

A Pesti Magyar Színház kiemelten fontosnak tartja, hogy előadásai ifjú közönségének színházi élményét tovább mélyítve a színházi nevelés eszközeivel hívja fel a figyelmet a globális problémákra, jelenségekre. A teátrum megkezdett munkájának következő állomása egy TIE előadás, mely nemcsak a színház szakmai életében új terület, hanem a fővárosi kőszínházi színházi nevelés terén is úttörőnek számít.

A Szárazság című TIE előadás elsősorban osztálytermi környezetben valósul meg.   A színház célja, hogy színházi nevelési szakemberek közreműködésével az alkotók olyan előadást hozzanak létre, melyben a színművészek  színházi élmény segítségével hívják közös gondolkozásra nézőiket a klímaváltozás problémájának kérdéskörében. A történet 2050-ben, Magyarországon játszódik. A világot a technológia magas szintje, valamint a természeti kincsek veszélyeztetettsége jellemzi. Az élet nagy része robotizált, szigorú szabályokhoz kötött. Főszereplőnk, Dani élete teljesen felfordul, amikor ráébred arra, hogy a világban uralkodó baj sokkal nagyobb annál, mint amit a társadalom láttatott vele. Osztálytársa, Anikó válik a szövetségesévé, s együtt indulnak el egy változásokkal teli úton.

A darab rendezője és írója Szivák-Tóth Viktor. Az előadást játszó színészek Barsi Márton, Horváth Anna, Keresztény Tamás, Lőrincz Nikol és Varga Fekete Kinga lesznek.

További információk: http://pestimagyarszinhaz.hu/szarazsag/


(1)TIE - Theatre in Education - színház a nevelésben. A TIE előadásokban a nevelési és a színházi szempontok egyszerre érvényesülnek. Mondanivalójuk fontos a társadalmi, erkölcsi, emberi problémák köré épülnek. A színház eszközeivel elkészített jelenetek és az interaktív munkafolyamatok révén megvalósuló feldolgozás dramaturgiailag szerves egységet képez.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.