2021. október 20., szerda 09:30

Víztechnológiai alap vásárolt részesedést az Inwatech Kft-ben
    Budapest, 2021. október 20., szerda (OTS) - A Susterra Capital Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt Water Impact Alap kisebbségi tulajdonrészt vásárolt a magyar szennyvíz- és biogázpiacon meghatározó szereplőnek számító Inwatech Környezetvédelmi Kft.-ben

A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:

A szennyvíztisztítás területén meghatározó vállalatban, az Inwatech Környezetvédelmi Kft-ben szerzett kisebbségi, 48 százalékos részesedést a Susterra Capital Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt Water Impact Alap: a tranzakciót a cégbíróság is bejegyezte - jelentették be az érintett felek.

A 2001-ben a környezeti technológia területén aktív szakemberek, valamint a terület iránt elkötelezett magánszemélyek által alapított Inwatech Kft. a magyar szennyvíz- és biogázpiac egyik meghatározó szereplője, számtalan referenciamunkával a háta mögött. A hozzávetőleg 40 főt - döntő többségében mérnököket - foglalkoztató cég 2020-ban 3,2 milliárd forint árbevételt ért el 274 millió forint üzemi eredmény mellett. A kommunális vagy vegyes szennyvizek tisztítása mellett a vállalat jelentős tevékenységet fejt ki az élelmiszeripar, gyógyszeripar, vegyipar, gépipar ipari szennyvizeinek tisztítása terén. Az elmúlt évtizedekben az Inwatech Kft. szakemberei több tucat szennyvíztisztító és biogázüzem tervezésében és megvalósításában játszottak kulcsszerepet Magyarország területén és külföldön is.

A Susterra Capital Partners 2020-ban indította el - első európai víztechnológiai alapként - a Water Impact Alapot: a magántőkealap elsősorban olyan, jelentős növekedési potenciállal és értékteremtő képességgel rendelkező, innovatív vállalkozásokba fektet, amelyek hozzájárulnak az olyan globális vízügyi problémák megoldásához, mint a tiszta ivóvízhez és a szennyvízhálózathoz való hozzáférés, valamint a hatékonyabb ipari vízfelhasználás. Az alap célja, hogy a portfólió-társaságain keresztül a pénzügyi megtérülés mellett mérhető és fenntartható pozitív környezeti hatást fejtsen ki.

"Az elmúlt hónapokban lefolytatott műszaki, pénzügyi és jogi átvilágítások, valamint a vállalat két korábbi tulajdonostársával történt tárgyalásaink alapján ilyen cégként tekintünk az Inwatech Kft.-re is, ezért szereztünk abban 48 százalékos részesedést" - mondta a tranzakció kapcsán Tóth Bence, a Susterra Capital Partners igazgatóságának elnöke. Hozzátette, kockázati tőkebefektetőként hosszú távú befektetésként tekintenek a most megszerzett részesedésükre. Korintus Balázs, az alapkezelő igazgatósági tagja elmondta: az Inwatech Kft-ben a folytonosságot az alapító társtulajdonos Eszes Zsolt, az ágazatvezetők Stock Sándor és Mészáros László is biztosítják, akik a tranzakcióval egyidejűleg szintén kisebbségi társtulajdonosok lettek a vállalatban.

Eszes Zsolt, az Inwatech Kft. ügyvezető igazgatója a tranzakció kapcsán elmondta, a Water Impact Alap tulajdonszerzésével lehetőség nyílik arra, hogy a vállalat tovább erősítse pozícióit a magyar és a nemzetközi települési szennyvíztisztítási, biogáz-termelési és -hasznosítási piacokon, miközben hozzájárul új, innovatív termékek, technológiák meghonosításhoz is.

Bővebb információ:
Csallóné Reigl Beatrix
reigl.beatrix@3eintl.hu

Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.