2021. október 5., kedd 10:03

A Mary Kay Inc. összefog az Equal Rights Trusttal a nemek közt az algoritmusok és mesterséges intelligencia terén megnyilvánuló egyenlőtlenségek feltárását célzó, úttörő kutatások lefolytatása céljából (1. rész)
    Dallas, 2021. október 5., kedd (Business Wire/OTS) - A nők felemelkedésének egyik globális szószólója, a Mary Kay Inc. október 4-én bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötött az Equal Rights Trusttal (ERT). Az ERT küldetése a diszkrimináció összes formájának felszámolása, és annak biztosítása, hogy mindenki egyenlőként vehessen részt a társadalom életében. A 2007-ben alapított szervezet számos partnerrel működik együtt az egyenlőségnek a jog kínálta eszközökkel való érvényesítésében szerte a világon. A Mary Kay Inc. az együttműködés keretében segíteni fogja az ERT-t a mesterséges intelligencia és algoritmusok terén megnyilvánuló nemi alapú megkülönböztetések felfedésére irányuló, innovatív kutatások gyors elindításában.

        Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20211004005308/en/

"Olyan vállalatként, melynek az alapításakor meghatározott küldetése a nők életének gazdagítása a világ minden táján, a Mary Kay folyamatosan keresi azokat a szervezeteket, amelyekkel együttműködhetünk a nemek közti egyenlőség globális szintű előrevitelében" - magyarázta Julia Simon, a Mary Kay Inc. vezető jogásza és diverzitásért felelős vezető tisztviselője. "Nagy örömünkre szolgál, hogy támogathatjuk az Equal Rights Trustot az egyenlőség minden területen alapvető elvként való bevezetését célzó munkájában és a magánszektorral való együttműködési lehetőségek feltárásában. Az ERT-vel közösen végzett munkánk kifejezetten egy új keretrendszer kialakítását célozza a nemek közti egyenlőségnek a mesterséges intelligencia terén való biztosítása érdekében, mivel a mai digitális korban ez egyre nagyobb aggodalomra okot adó kérdéskör."

A Mary Kay ERT-nek biztosított támogatása révén egy úttörő jellegű, az algoritmusrendszerek diszkriminatív hatásait feltáró, új kutatás valósulhat meg. Az ERT igyekszik megismertetni a nagyközönséggel az egyenlőségi hatásértékelés céljára kidolgozott modelljeit, szószólóként népszerűsítve az "egyenlőség már a tervezés szintjén is" megközelítést az állami és magánszektorbeli döntéshozásban annak érdekében, hogy biztosítható legyen a diszkriminációmentesség és az egyenlő részvétel. Az együttműködés egyik prioritásként kezelt célja egy olyan kezdeményezés elindítása, amely feltárja és kezeli az algoritmusalapú döntéshozás egyre nyilvánvalóbb diszkriminatív, különösképpen a nemek közti megkülönböztetésként érvényesülő hatásait.

"Az algoritmusok és a mesterséges intelligencia alkalmazása egyre elterjedtebb" - magyarázta Ariane Adam, az Equal Rights Trust igazgatóhelyettese. "Ezek a technológiák igen gyorsan alapvető részeivé fognak válni társadalmaink analitikai, kommunikációs, sőt még a jogi infrastruktúrájának is. Bár ezek a rendszerek globális szinten már meglehetősen elterjedtek, még csak most kezdjük megérteni az algoritmusalapú döntéshozás hiányosságait, korlátait és határait, különösen ami a diszkriminációt illeti. Nagyon örülünk, hogy együttműködhetünk a Mary Kay-jel, és fényt vethetünk e technológiák potenciális diszkriminatív, illetve különösen a nőkkel szembeni megkülönböztetést elősegítő hatására."

A kezdeményezés három szakaszban kerül megvalósításra:
     -    1. szakasz: az algoritmusalapú döntéshozás egyre erőteljesebb diszkriminatív hatásainak feltárására irányuló kutatás a foglalkoztatás, a helyi hitelekhez való hozzáférés és a lakhatáshoz való hozzáférés terén, különös tekintettel a nőkre, mint az e területeken a diszkriminációnak leginkább kitett csoportra gyakorolt hatásokra.
     -    2. szakasz: számos szereplő bevonása olyan érdekképviseleti stratégiák kidolgozásába, melyek célja egy, az egyenlőséget már a tervezés szintjén megvalósító megközelítés megvalósításának elérése az AI-t (mesterséges intelligenciát) hasznosító technológiák tervezése, terjesztése és figyelemmel kísérése során.
     -    3. szakasz: nemzetközi, regionális és helyi szereplők bevonása az "egyenlőség már a tervezés szintjén" megközelítést biztosító szabványok meghatározása céljából.

Az Equal Rights Trusttal való együttműködés a legutóbbi a Mary Kay által 2021-ben támogatott, a nemek közti egyenlőség minden területen való biztosításáért való fellépést célzó kezdeményezések közt. A Mary Kay már mintegy 60 éve elkötelezett a nők és családjuk felemelkedésének támogatása mellett, mely elkötelezettsége jegyében számos szervezettel működik együtt szerte a világon. (folyt.)



2021. október 5., kedd 10:03

A Mary Kay Inc. összefog az Equal Rights Trusttal a nemek közt az algoritmusok és mesterséges intelligencia terén megnyilvánuló egyenlőtlenségek feltárását célzó, úttörő kutatások lefolytatása céljából (2. rész)
    Dallas, 2021. október 5., kedd (Business Wire/OTS) -

    
AMIT AZ EQUAL RIGHTS TRUSTRÓL TUDNI KELL...

Az Equal Rights Trust független, nemzetközi, nem kormányzati szervezet, melynek célja a diszkrimináció felszámolása és annak biztosítása, hogy mindenki egyenlőként vehessen részt a társadalom életében. E küldetésének teljesítése érdekében az ERT együttműködik az egyenlőségért harcoló szervezetekkel - polgári társadalmi szervezetekkel (civil society organizations [CSO-k]), jogászokkal, kormányképviselőkkel és egyéb olyan szereplőkkel, akik elkötelezettek a jog egyenlő világ létrehozása érdekében való alkalmazása iránt, és biztosítja számukra az átfogó egyenlőségi jogszabályok elfogadtatása és érvénybe léptetése érdekében végzett munkájukhoz szükséges technikai, stratégiai és gyakorlati támogatást. 2007-ben való alapítása óta az ERT mintegy 50 országban támogatta az egyenlőséget védelmezőket, miközben igyekezett nemzetközi szintű egyetértést elérni az átfogó egyenlőségi jogszabályok szükségességét és tartalmát illetően. További információkért látogasson el honlapunkra: equalrightstrust.org!

AMIT A MARY KAY-RŐL TUDNI KELL…

58 évvel ezelőtt Mary Kay Ash, egyikeként azoknak a nőknek, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor "láthatatlan" korlátokat, három cél teljesítését tűzte ki az általa létrehozott szépségápolási cég elé: biztosítson ígéretes lehetőségeket a nők számára, gyártson ellenállhatatlan termékeket és tegye jobbá a világot. Ez az álom szolgált alapul annak a ma már több milliárd dolláros bevételt elérő vállalatnak a felépítéséhez, amely mintegy 40 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatásokba való befektetések és innovatív bőrápolási, dekorkozmetikai termékek, táplálékkiegészítők és illatszerek előállítása iránt. A Mary Kay elkötelezett a nők és családjuk szerepvállalásának támogatása iránt, és ennek érdekében szerte a világon együttműködik különféle szervezetekkel, főként olyan területekre összpontosítva erőfeszítéseit, mint a rákkutatás, valamint a családon belüli erőszak áldozatainak védelme, a közösségi életterek szépítése és a gyermekek támogatása álmaik elérésében. Mary Kay Ash eredeti elképzelése továbbra is fényesen ragyogó vezércsillag számunkra - és ennek az elképzelésnek a megvalósításához minden egyes eladott rúzs egy lépéssel közelebb juttatja cégünket. További információkért kérjük, látogasson el honlapunkra: marykayglobal.com

Tekintse meg az eredeti sajtóközleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20211004005308/en/

Kapcsolat:
Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 or media@mkcorp.com


Forrás: Mary Kay Inc.


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.