2021. szeptember 28., kedd 10:00

Újra lakossági nyílt napot tart a Fővárosi Csatornázási Művek
    Budapest, 2021. szeptember 28., kedd (OTS) - Újra szennyvíztisztító-telepi nyílt napot tart a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) a dél-pesti telepén. Az október 2-án, szombaton tartandó eseményre előzetesen kell regisztrálni a www.fcsm.hu honlapon keresztül: http://www.fcsm.hu/rendezvenyek/lakossagi_nyilt_nap/.

    A környezettudatos csatornahasználatot ismertető és a tisztítás folyamatát bemutató látogatás ingyenes.
                 A nyílt nap helyszíne:
                 Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep
                 1238 Budapest, Meddőhányó u. 1.

Az FCSM szeretne lehetőséget adni az érdeklődőknek arra, hogy közvetlen közelről szemléljék meg a modern szennyvíztisztítás folyamatát. A társadalmi szemléletformáló kampány keretében tartandó nyílt nap nem csupán ismeretterjesztő jellegű, hanem azt is igyekszik tudatosítani a látogatókban, hogy a csatornarendszer tisztán tartása közös érdek.
Az utóbbi években egyre jobban elterjedő, egyáltalán nem, vagy csak nagyon sokára lebomló törlőkendők a csatornába kerülő zsiradékokkal találkozva, rekordméretű és rekord gyorsasággal kialakuló zsírdugókat képeznek. Míg évekkel ezelőtt alig néhány esetben fordult elő emiatt dugulás, most már rendszeresek az üzemzavarok. A Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) munkatársai nap mint nap küzdenek a zsíros törlőkendők okozta ún. kócok felszámolásáért, annak érdekében, hogy a naponta keletkező kb. 500 ezer m3 szennyvizet folyamatosan és zavartalanul elvezessék.

     Fővárosi Csatornázási Művek Zrt.
     PR-iroda

További információ és képek:
Bátori Marianna kommunikációs vezető, tel.: 459-1697, elektronikus levél: pr@fcsm.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.