2021. szeptember 10., péntek 10:56

Az AD Ports Group és a CMA CGM Group bejelentették, hogy megállapodást kötöttek 570 millió EAE dirham befektetéséről egy, a Khalifa kikötőben létrehozandó új terminál megépítésébe (1. rész)
    Abu Dzabi, Egyesült Arab Emírségek, 2021. szeptember 10., péntek (Business Wire/OTS) - A 35 évre szóló koncessziós megállapodás alapján létrehozásra kerülő, csúcstechnológiát képviselő terminál 2024-ben kezdi meg működését, és kezdeti kapacitása 1,8 millió TEU szabványkonténer lesz - A Khalifa kikötő a világ négy legnagyobb hajózási vállalata közül három számára is regionális központként szolgál - A régió logisztikai és ipari tevékenységeket támogató vezető vállalata, az AD Ports Group (AD Ports Csoport) és a világ egyik vezető hajózási és logisztikai cége, a franciaországi székhelyű CMA CGM Group (CMA CGM Csoport) bejelentették, hogy 35 évre szóló koncessziós megállapodást kötöttek.

        Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20210909005619/en/

A megállapodás értelmében az új terminál a GCC (Gulf Cooperation Council [Öböl-menti Együttműködési Tanács]) régió első félautomata konténerkikötőjében, a Khalifa kikötőben épül fel és egy vegyesvállalat fogja kezelni. A vegyesvállalat 70%-os tulajdonosa a CMA CGM leányvállalata, a CMA Terminals, a fennmaradó 30%-os tulajdonrész birtokosa pedig az AD Ports Csoport lesz. A partnerek várhatóan megközelítőleg 570 millió EAE dirhamot (154 millió USA dollár) fektetnek be a projektbe.

A csúcstechnológiájú terminál hozzájárul a Khalifa kikötő növekedéséhez

Az építési munkálatok 2021-ben kezdődnek meg, és a tervek szerint az új terminál 2024-ben kerül átadásra. Az 1. fázisban rendelkezésre álló rakodópart 800 méter hosszúságú lesz, és becsült éves kapacitása eléri az 1,8 millió TEU szabványkonténert. Az AD Ports Csoport felel a támogató kikötői építmények és infrastruktúra fejlesztéséért, ideértve egy összesen 1200 méteres rakodópartfalat, egy 3800 méteres hullámtörőt, egy teljesen kiépített vasúti platformot, valamint egy 700000 négyzetméteres termináludvart.

A terminál új regionális központ lesz a CMA CGM számára, és lehetővé teszi, hogy a Csoport saját szolgáltatási palettájával szolgálja ki az Abu Dzabi és Dél-Ázsia, Nyugat-Ázsia, Kelet-Afrika, Európa, a Földközi-tenger vidéke, továbbá a Közel-Kelet és az indiai szubkontinens közötti áruforgalmat.

Ezzel a jelentős befektetéssel a CMA CGM Csoport számottevő előrelépést könyvelhet el vezető terminálműködtetői pozíciójának erősítését célzó globális terjeszkedési stratégiája megvalósítása terén. A Csoport jelenleg 49 kikötői terminált üzemeltet 27 országban leányvállalatai, a CMA Terminals és a Terminal Link közreműködésével.

A Khalifa kikötő a világ négy legnagyobb hajózási vállalata közül háromnak is központjául szolgál.

A CMA CGM Csoport, amely Abu Dzabi vezető kereskedelmi, logisztikai és ipari tevékenységeket támogató vállalatának partnere lesz, a világ négy legnagyobb hajózási vállalata közt a harmadik helyen áll. Ez a megállapodás is alátámasztja azt, hogy a Khalifa kikötő egyike lett a világ azon néhány kikötőjének, amelyek központi kikötőként szolgálnak a világ három legnagyobb hajózási társasága számára, és ugyanakkor kulcsfontosságú szerepet töltenek be a globális tengeri kereskedelemben, összekapcsolva a keleti és nyugati piacokat.

A CMA CGM az EAE gazdaságának elkötelezett partnere

Az Egyesült Arab Emírségek (EAE) és Abu Dzabi földrajzi szempontból középponti elhelyezkedése a nemzetközi kereskedelmi útvonalak metszéspontjában lehetővé teszi a CMA CGM Csoport számára stratégiai fejlesztési terveinek megvalósítását, perzsa-öbölbeli pozíciójának erősítését és az ügyfelei igényeinek mindenben megfelelő, legjobb szolgáltatások biztosítását.

A CMA CGM Csoport, amely már 15 éve jelen van az EAE-ben, körülbelül 450 alkalmazottat foglalkoztat 10 irodában annak érdekében, hogy a legjobb tengeri szállítási és logisztikai szolgáltatási megoldásokat nyújthassa ügyfeleinek. A Csoport 13 heti hajójárata 9 kikötővel köti össze az EAE-t.

Falah Mohammed Al Ahbabi őnagyméltósága, az AD Ports Csoport elnöke a következőket nyilatkozta: "Az egyik kulcsfontosságú tényező, amely nagy mértékben hozzájárult Abu Dzabi és az EAE növekedéséhez, az a stabil gazdasági környezet, amely mostanra már megérett a külföldi befektetések fogadására. A versenyképes szabadkereskedelmi övezetnek és a külföldi üzleti vállalkozásoknak az országban való megtelepedését megkönnyítő üzleti elkötelezési kezdeményezéseknek köszönhetően az EAE az egyik legfontosabb befektetési célpontjává vált a világ számos olyan vezető gazdasági szereplőjének, amelyek tevékenységüket ki szeretnék terjeszteni a Közel-Keletre.

"Ez a mérföldkőnek számító megállapodás a CMA CGM Csoporttal kiváló példája a külföldi vállalkozások országunkban végzett tevékenysége támogatásának, és jelentős mértékben fel fogja gyorsítani a kereskedelem és az ipar fejlődését mind az EAE-ben, mind azon kívül."

"Amellett, hogy növeli a kikötőnkön keresztül megvalósuló kereskedelmi forgalmat és hozzájárul az EAE gazdasági fejlődéséhez, várakozásaink szerint a létesítmény kapacitása és a további jelentős kikötőkkel újonnan létrejövő kereskedelmi kapcsolatok hozzá fognak járulni a helyi vállalkozásokba és ipari övezeteinkbe való befektetésekhez, felgyorsítják a kulcsfontosságú szektorok, ideértve a gyártóipar és a logisztika fejlődését, és növelik a munkaerő iránti keresletet."
(folyt.)



2021. szeptember 10., péntek 10:57

Az AD Ports Group és a CMA CGM Group bejelentették, hogy megállapodást kötöttek 570 millió EAE dirham befektetéséről egy, a Khalifa kikötőben létrehozandó új terminál megépítésébe (2. rész)
    Abu Dzabi, Egyesült Arab Emírségek, 2021. szeptember 10., péntek (Business Wire/OTS) -

    
"Ez a megállapodás segíteni fog bennünket annak a hosszú távú célunknak az elérésében, hogy kapacitásunk növelésével és a régióbeli, illetve azon kívüli növekedésünk felgyorsításával bekerüljünk a 10 legjobb kikötőüzemeltető, ipari és logisztikai szolgáltató cég közé. Előrejelzéseink szerint összességében az elkövetkező öt évben a CMA Terminals vegyesvállalat motorja lesz a KIZAD (Khalifa Ipari Övezet Abu Dzabi) további növekedésének, és ugyanakkor jelentős mértékben hozzájárul a nemzeti GDP növeléséhez."

Mohamed Juma Al Shamisi kapitány, az AD Ports Csoport csoportelnöke a következőket mondta: "A Khalifa kikötőben felépülő új terminál, amelyet a CMA Terminals-zel közösen létrehozott vegyesvállalat fog kezelni, új fejezetet nyit szervezetünk arra irányuló erőfeszítéseiben, hogy a globális kereskedelem egyik kulcsfontosságú támogatója legyünk, és hozzájárul ahhoz, hogy Abu Dzabi megerősítse a tengeri kereskedelem regionális és nemzetközi központjaként betöltött pozícióját.

"Egy újabb globális vezető szerepet betöltő hajózási társaság megjelenésével a Khalifa kikötő most már három cégnek szolgál központjául a világ négy legnagyobb hajózási vállalata közül. Ennek az új társaságnak a megjelenése lehetőséget biztosít új európai, afrikai, kelet-ázsiai és dél-ázsiai piacok felé irányuló kereskedelmi útvonalak megnyitására. Várakozásaink szerint a hajózási terminál, amely közvetlen kapcsolatban fog állni a Khalifa kikötő hamarosan létrejövő vasúti termináljával és támaszkodni fog annak szolgáltatásaira, felgyorsítja az EAE-be irányuló és onnan kiinduló kereskedelmi árumozgást, és egyben arra ösztönzi a CMA CGM Csoport ügyfeleit, hogy vállalkozásba fogjanak Abu Dzabiban."

Rodolphe Saadé, a CMA CGM Csoport elnök-vezérigazgatója kiemelte: "Ez az ambiciózus projekt, amelyet ma elindítunk Abu Dzabiban, fontos mérföldkő a CMA CGM régióbeli fejlesztési stratégiája szempontjából.

Ez a csúcstechnológiájú terminál hozzájárul a Khalifa kikötő vezető globális központként való pozíciójának megerősítéséhez és az Abu Dzabiba irányuló és onnan kiinduló kereskedelmi árumozgás felgyorsítása révén a régió gazdasági fejlődéséhez.

Ugyanakkor lehetővé teszi vállalatcsoportunk számára, hogy kibővítse e véleményünk szerint jelentős növekedési potenciállal rendelkező régióban hajózási és logisztikai hálózatát."

A megállapodásról készült videó megtekintése céljából kérjük, látogasson el a következő internetes címre: https://youtu.be/hvW0sgIOonY.

Amit az AD Ports Csoportról tudni kell…

További információkért kérjük, látogasson el honlapunkra: adports.ae.
Twitter @AbuDhabiPorts
LinkedIn: linkedin.com/company/abudhabiports
Instagram: instagram.com/AbuDhabiPorts
Facebook: facebook.com/AbuDhabiPorts

Amit a CMA CGM-ről tudni kell...

Kövesse a CMA CGM Csoportot a következő közösségi csatornákon:
https://twitter.com/cmacgm
https://www.linkedin.com/company/cma-cgm
https://www.facebook.com/cmacgm
http://instagram.com/cmacgm/
https://www.youtube.com/channel/UCAMAVVaqikbzeE3znzw6lVQ

*Forrás: AETOSWire

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210909005619/en/

Kapcsolat:

AD Ports Group
Sana Maadad
sana.maadad@adports.ae
+971506250890

CMA CGM
Médiakapcsolatok
media@cma-cgm.com

Forrás: AD Ports Group

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.