2021. szeptember 9., csütörtök 12:49

A higiéniai berendezések áramlásszabályozási megoldásainak amerikai egyesült államokbeli szolgáltatója, a Unibloc Pump felvásárolja az egyesült királyságbeli székhellyel rendelkező Flotronic Pumps-ot (1. rész)
    Kennesaw, Giorgia állam, USA, 2021. szeptember 9., csütörtök (Business Wire/OTS) - A higiéniai berendezések áramlásszabályozási megoldásainak amerikai egyesült államokbeli szolgáltatója, a Unibloc Pump felvásárolja az egyesült királyságbeli székhellyel rendelkező Flotronic Pumps-ot, amely úttörő szerepet játszott a membránszivattyúk kifejlesztésében

    A térfogatkiszorításos membránszivattyúkat, szűrőket, szelepeket, buborékcsapdákat és a higiéniai berendezések áramlásszabályozási alkalmazásait támogató egyéb megoldásokat gyártó, 37 éve az ágazat egyik vezetőjének számító Unibloc Pump szeptember 8-án bejelentette, hogy felvásárolta az egyesült királyságbeli székhellyel rendelkező Flotronic Pumps-ot, amely speciális, pneumatikus, dupla membránszivattyúkat (air operated double diaphragm [AODD] pumps) és azokhoz tartozó kiegészítőket gyárt. Az 1990-ben alapított Flotronic Pumps világszerte ismert az ún. 'One Nut' (egycsavaros) AODD szivattyú feltalálójaként. A Flotronic Pumps áttörést jelentő, egyetlen csapszeggel összefogott szivattyúja jelentős mértékben csökkenti a szivattyúzási folyamatok állásidejét azáltal, hogy egyszerűsíti a szivattyú össze- és szétszerelését, továbbá megtakarítást biztosít a karbantartási költségek terén is, és ugyanakkor kategóriájában a legjobb pneumatikus teljesítményt nyújtja. A Flotronic Pumps több mint 1000, az élelmiszer- és italgyártás, a fogyasztásicikk- és kozmetikumgyártó ágazat és a gyógyszeripar ikonikus márkáinak gyártó létesítményeit működtető globális vállalatot szolgál ki, valamint egyéb, kulcsfontosságú gyártási alkalmazásokhoz kínál megoldásokat.

Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20210908005041/en/

A megállapodás feltételeit nem hozták nyilvánosságra. A Flotronic Pumps az amerikai egyesült államokbeli székhellyel rendelkező Unibloc Pumpl kizárólagos tulajdona lesz, de továbbra is eredeti neve alatt, azaz Flotronic Pumps Ltd. néven végzi tevékenységét. A Flotronic Pumps vezetőségéhez vezérigazgatóként csatlakozik a Unibloc Pump vezérigazgatója, Chris Stevens. Stevens, akinek feladata kereskedelmi tevékenység irányítása lesz, kiterjedt tapasztalatokkal rendelkezik a vállalatok közti marketing, az értékesítésicsatorna-kezelés, az értékesítés és az üzletvezetés terén.

"Ez a felvásárlás tökéletesen illik a Unibloc Pump terveihez" - mondta Stevens. "A Unibloc Pump és a Flotronic Pumps készen állnak a növekedés felgyorsítására olyan termékek és megoldások biztosítása révén, melyek az innováció, a biztonság, valamint az állásidő elkerülését és a hatékonyság növelését biztosító egyszerűség iránti szenvedélyes elkötelezettségünk jegyében születtek" - tette hozzá Stevens.

A tulajdonos, Stuart Whitehouse vezetésével és az értékesítési igazgató, Leighton Jones mélyreható szakértelmére támaszkodva a Flotronic Pumps jelentős növekedést ért el mind Európában, mind Észak-Amerikában. "A Unibloc Pump családba való belépésünk kapcsán a legnagyobb öröm számunkra az, hogy a két cég a vállalati értékek tekintetében rendkívül hasonló elveket vall: mindkét vállalat értéknek tekinti az egyszerűségre törekvést a tervezés során, a minőségi termékeket, a töretlen ügyfélközpontúságot, a mélyreható szakértelmet és az innováció iránti lelkesedést" - nyilatkozta Jones. "Ezek az értékek biztos alapul szolgálnak ahhoz, hogy mind a Unibloc Pump, mind a Flotronic Pumps sikeresen fejlődhessen és kölcsönös kötelékek létrehozása révén bővítsék üzleti tevékenységüket" - jelentette ki Jones.

"E felvásárlás kapcsán fontos megemIíteni, hogy a két vállalat piaci pozíciói kiegészítik egymást" - jegyezte meg Whitehouse. "Az egyesülés lehetővé teszi a Unibloc Pump számára egyesült királyságbeli és európai üzleti tevékenysége erősítését, és ugyanakkor remek lehetőséget kínál a Flotronic Pumps számára arra, hogy megvesse a lábát az észak-amerikai piacon. Ennek eredményeként az egyesült szervezetek nagyobb piaci lefedettséget érhetnek el, és nagyobb értéket fognak tudni biztosítani az ügyfelek számára" - tette hozzá Whitehouse.

A Unibloc Pump szeretné kiteljesíteni terveit, melyek egyrészt egy globális, kitűnő operatív teljesítményt nyújtó higiéniai áramlásszabályozási platform kiépítésére, másrészt olyan végfelhasználói piaci termékek előállítására vonatkoznak, amelyek mindenben megfelelnek a célpiacokon, azaz az élelmiszer- és italgyártási, hús- és baromfifeldolgozási, illetve gyógyszergyártási ágazatban érvényesülő szigorú szabályzási követelményeknek. A Flotronic Pumps Unibloc Pump általi felvásárlásának eredményeként rendelkezésre fognak állni azok az erőforrások, melyekre támaszkodva mindkét cég továbbra is folyamatosan bővítheti és erősítheti globális üzleti tevékenységét.

A felvásárlás lehetővé teszi a Flotronic Pumps számára, hogy észak-amerikai tevékenysége során kihasználja a Unibloc Pump Kennesaw-ban, Giorgia államban működő létesítménye által kínált operatív, gyártási, értékesítési és elosztási erőforrásokat, a Unibloc Pump számára pedig szintén elérhetővé válnak a Flotronic Pumps egyesült királyságbeli és európai operatív, gyártási, értékesítési és elosztási erőforrásai, melyekre támaszkodva kibővítheti a Unibloc Németországban, Beckum városában működő leányvállalata, a Unibloc-R&H GmbH európai tevékenységeit. (folyt.)



2021. szeptember 9., csütörtök 12:49

A higiéniai berendezések áramlásszabályozási megoldásainak amerikai egyesült államokbeli szolgáltatója, a Unibloc Pump felvásárolja az egyesült királyságbeli székhellyel rendelkező Flotronic Pumps-ot (2. rész)
    Kennesaw, Giorgia állam, USA, 2021. szeptember 9., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    
A Unibloc Pump egy chicagói székhelyű magántőke-befektető cég, a May River Capital portfóliójába tartozik. A May River Capital elkötelezett a magas minőségi színvonalú termékeket előállító, a középpiac alsó szegmensébe tartozó ipari vállalkozások növekedésének támogatása iránt. Az üzleti vállalkozások fejlesztése terén alkalmazott, a hosszú távú együttműködésre és támogatásra összpontosító, egyedi megközelítésének köszönhetően a May River Capital nagy számú sikeres projektet tud maga mögött. A May River Capital vezetősége kiterjedt tapasztalatokkal rendelkezik az ígéretes vállalatok támogatása terén, mely tevékenységének eredményeként e vállalatok sikeres középméretű ipari vállalkozásokká válnak.

AMIT A UNIBLOC PUMPRÓL TUDNI KELL…

A Unibloc Pump 1984 óta látja el az élelmiszer- és italgyártó, gyógyszergyártó, pék- és édességipari, hús- és baromfifeldolgozó vállalatokat, sörfőzdéket és szállító cégeket olyan precíziós higiéniai szivattyúkkal, szűrőkkel, szelepekkel, buborékcsapdákkal és egyéb kiegészítő termékekkel, melyek alkalmazásával még a legnagyobb kihívást jelentő higiéniai feladatok megoldása is egyszerűvé válik. A Unibloc Pump kiemelkedő minőségi színvonalat képviselő, hatékony és könnyen tisztítható szivattyúi segítik ügyfeleit az állásidők és az üzemi költségek csökkentésében és a munkavégzési határidők betartásában. További információkért kérjük, látogasson el honlapunkra: www.uniblocpump.com.

AMIT A FLOTRONIC PUMPS-RÓL TUDNI KELL…

Az 1990-ben alapított Flotronic Pumps, melynek székhelye az Egyesül Királyságban, West Sussex megyében található, speciális AODD szivattyúkat és azokhoz tartozó kiegészítőket gyárt. A Flotronic termékeinek teljesítménye messze meghaladja a hagyományos AODD szivattyúk teljesítményét annak a különleges, egy csapszeget alkalmazó kialakításnak köszönhetően, mely lehetővé teszi a kategóriájukban a legjobb teljesítményt nyújtó szivattyúk gyártósorból való eltávolítás nélküli, gyors és hatékony össze- és szétszerelését és így a folyamatok állásidejének jelentős mértékű csökkentését. További információkért kérjük, látogasson el honlapunkra: www.flotronicpumps.com.

AMIT A MAY RIVER CAPITALRÓL TUDNI KELL…

A May River Capital chicagói székhelyű magántőke-befektető cég, amely elsősorban a középpiac alsó szegmensébe tartozó, a növekedés szakaszában lévő ipari vállalatokat támogat. A May River Capital befektetési célpontjai a finommechanikai berendezésgyártással, termék- és berendezéstervezéssel foglalkozó, illetve speciális ipari szolgáltatásokat és hozzáadott értéket képviselő ipari elosztási szolgáltatásokat nyújtó, magas minőségi színvonalú termékeket előállító, gyorsan fejlődő cégek. További információkért kérjük, látogasson el honlapunkra: www.mayrivercapital.com.

Tekintse meg az eredeti sajtóközleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210908005041/en/

Kapcsolat:
Michelle Damico, Michelle Damico Communications, michelle@MichelleDamico.com, +1.312.423.6627

Forrás: Unibloc Pump

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.