2021. szeptember 1., szerda 11:07

A Standard Industries bejelentette, hogy Bob Patel lesz a W. R. Grace vezérigazgatója (1. rész)
    New York, 2021. szeptember 1., szerda (Business Wire/OTS) - A kinevezés 2022 januárjában lép hatályba - Az új vezető több mint 30 évnyi tapasztalattal rendelkezik az iparvállalatok átalakítása terén - A magánkézben lévő, globális iparvállalat, a Standard Industries Holdings (a továbbiakban "Standard") a W. R. Grace (a továbbiakban "Grace") Standard általi felvásárlásával kapcsolatosan ma bejelentette, hogy a Grace vezérigazgatója Bhavesh V. (Bob) Patel lesz. A kinevezés 2022 januárjában lép hatályba.

    "Nagy örömünkre szolgál, hogy a W. R. Grace vezérigazgatójaként Bobot a Standard család tagjai közt üdvözölhetjük" - nyilatkozták David Winter és David Millstone, a Standard Industries társ-vezérigazgatói. "Bob több évtizede az iparág jövője szempontjából meghatározó szerepet játszó vezető, aki számos jelentős, fenntartható növekedést eredményező, sikeres vállalatátalakítási projektet tud maga mögött. Biztos vagyok abban, hogy Bob a megfelelő személy a Grace kivételes csapatának irányítására és a Standard befektetésének továbbfejlesztésére a fejlett anyagok ágazatában. Bob kulcsfontosságú szerepet fog játszani annak biztosításában, hogy a Grace a fejlődés következő szakaszába lépjen, miután zökkenőmentesen lezajlottak az ügyletzárást követő átalakítások és megkezdődik a cég ambiciózus növekedési stratégiájának megvalósítása."

Patel a LyondellBasell-től érkezik a Standardhoz, ahol 2015 óta vezérigazgatóként tevékenykedett, mely időszakban a vállalat rendkívüli növekedést ért el. 2010 és 2014 között Patel jelentős, a vállalat költségstruktúrájának optimalizálását és földrajzi tevékenységi területének kiterjesztését célzó átalakítási projekteket irányított mind az USA-ban, mind Európában. A LyondellBasellnél végzett munkája során Patel egy sor stratégiai befektetés megvalósításával (ideértve az A. Schulman felvásárlását és világszínvonalú gyártólétesítmények kiépítését) jelentős bevételnövekedést ért el, és nagy mértékben kibővítette a vállalat fenntarthatósági kezdeményezéseit. Patel vezetői tevékenysége idején a LyondellBasell négy egymást követő évben is felkerült a Fortune magazin által a világ legcsodáltabb vállalatairól ("World's Most Admired Companies") összeállított listára. Mielőtt 2010-ben belépett a LyondellBasellhez, Patel 20 évig a Chevron Phillips Chemical Co.-nál dolgozott, ahol különféle pozíciókat töltött be a gyártás területén, és több üzletágat irányított az USA-ban és Ázsiában.

"Megtiszteltetés számomra, hogy csatlakozhatom a Standard Industries-hoz, és hogy engem bíztak meg a W. R. Grace továbbfejlesztésével" - nyilatkozta Patel. "A Grace ikonikus vállalat, amely rendkívül erős alapokkal és kivételesen tehetséges alkalmazottakkal rendelkezik. Nagy várakozással tekintek a Grace vezetőségével való közös munka elé, melynek céIja az, hogy új magasságokba juttassuk el a vállalatot."

A vezérigazgató székben Patel Hudson La Force-t követi, aki 2018 óta irányítja vezérigazgatóként a Grace-t. La Force vezetői tevékenysége idején a Grace jelentős befektetéseket hajtott végre katalizátor és anyagelőállító üzletágai magasabb szintű növekedésének elősegítése érdekében. La Force az év végéig tölti be a vezérigazgatói pozíciót, majd 2022 januárjában csatlakozik a Standard tanácsadó bizottságához.

"Hudson példaértékű munkát végző vezető, aki kulcsfontosságú szerepet játszott abban a folyamatban, melynek eredményeként a Grace mára az egyik vezető globális vegyipari vállalattá vált. Nagyra értékeljük, hogy az év végéig vállalta a vezérigazgatói feladatok végzését, és izgatottan várjuk, hogy a Standard tanácsadó bizottságának tagjaként üdvözölhessük őt" - jelentették ki Winter és Millstone. (folyt.)



2021. szeptember 1., szerda 11:08

A Standard Industries bejelentette, hogy Bob Patel lesz a W. R. Grace vezérigazgatója (2. rész)
    New York, 2021. szeptember 1., szerda (Business Wire/OTS) -

    Amit a Standard Industries-ról tudni kell…
A Standard Industries magánkézben lévő, globális iparvállalat, amely 80 országban több mint 15000 munkavállalót foglalkoztat. A Standard ökoszisztémájába számos holdingvállalat, technológia és befektetés tartozik (ideértve a fejlődés korai és későbbi szakaszában lévő részvénytársaságokat és magánvállalatokat is), valamint világszínvonalú építőanyag-ipari eszközök és következő generációs szolártechnológiai megoldások. 140 évre visszanyúló működése során a Standard mélyreható ipari szakértelmére és újító elképzeléseire támaszkodva a cég üzleti vállalkozásai (melyek közt ma megtalálható a GAF, az BMI, a Siplast, a GAF Energy, a Schiedel és az SGI, továbbá kapcsolt vállalatok, mint például egy több milliárd dolláros befektetési platform, a 40 North, valamint a 40 North Ventures és a Winter Properties) az átlagosnál jóval nagyobb értéket voltak képesek teremteni.

Tekintse meg az eredeti sajtóközleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210831005554/en/

Kapcsolat:
Médiakapcsolatok:

Patrick Ryan
Edelman
610-306-7536
Patrick.Ryan@edelman.com

Josh Hochberg
Edelman
Josh.Hochberg@edelman.com

Beth Kseniak
Standard Industries
917-509-7031
beth.kseniak@standardindustries.com

Forrás: Standard Industries

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.