2021. augusztus 27., péntek 12:51

A RubrYc Therapeutics bejelentette A2 körös, elsőbbségi részvénykibocsátással megvalósuló tőkebevonásának lezárását, valamint az iBio, Inc.-kel való együttműködési és licencmegállapodás megkötését (1. rész)
    San Carlos, Kalifornia állam, USA, 2021. augusztus 27., péntek (Business Wire/OTS) - A RubrYc Therapeutics, Inc. (a továbbiakban "RubrYc") és az iBio, Inc. (a továbbiakban "iBio") (NYSEA: IBIO) ma bejelentette a RubrYc A2 körös, elsőbbségi részvénykibocsátással megvalósuló tőkebevonásának lezárását, valamint a két cég közt a tőkebevonással kapcsolatosan létrejövő, epitópalapú antitestterápiák kutatására, fejlesztésére és kereskedelmi bevezetésére irányuló együttműködésre vonatkozó licenc- és együttműködési megállapodás megkötését.

    A tőkebevonási tranzakció keretében megvalósuló 7,5 millió USA dolláros befektetése révén az iBio fontos stratégiai befektetőként csatlakozik a RubrYc A2 körös, elsőbbségi részvénykibocsátás révén végrehajtott tőkebevonásában részt vevő, Third Point Ventures, Paladin Capital Group, Vital Venture Capital és Hayan Health Networks által alkotott befektetői szindikátushoz. A RubrYc ugyanakkor kizárólagos, az egész világra kiterjedő jogokat is biztosít az iBio számára a RubrYc szolid tumorok mikrokörnyezetében lévő regulátoros T-sejtek szelektív depléciójára szolgáló, CD25-öt célzó monoklonális antitest kifejlesztésére irányuló, RTX-003 nevet viselő legfontosabb programjának támogatására.

Az együttműködés lehetővé teszi a felek számára a RubrYc felfedezőmotorjának és az antitestek felfedezése terén birtokolt szakértelmének, valamint a kielégítetlen gyógyszerigénnyel rendelkező betegek számára újfajta terápiák létrehozását szolgáló, fenntartható FastPharming Manufacturing System® létrehozásában úttörő szerepet játszó iBio következő generációs biogyógyszerek fejlesztése terén rendelkezésre álló szaktudásának közös kiaknázását. A megállapodás értelmében a RubrYc az általa kifejlesztett technológiával mesterségesen előállított, közepes méretű molekulákat (Meso-scale Engineered Molecules) felhasználva azonosítja az epitópalapú gyógyszerjelölteket azzal a céllal, hogy az antitest-felfedezési tevékenységeket a két fél által együttesen meghatározott betegségek kezelését szolgáló, meghatározott epitópokra fókuszálja, az iBio pedig részt vesz a felfedezési tevékenységekben, és elsődleges feladata az együttműködés során közösen kiválasztott gyógyszerjelöltekkel kapcsolatos preklinikai, klinikai és kereskedelmi tevékenységek végzése lesz.

A megállapodás értelmében abban az esetben, ha az iBio a közös munka eredményeként azonosított gyógyszerjelöltek közül több gyógyszerjelölt kifejlesztésében és kereskedelmi bevezetésében is részt vesz, a RubrYc a felfedezési és fejlesztési tevékenységek tekintetében mérföldkőként meghatározott célok elérése esetén több mint 84 millió USA dollárt kaphat. A RubrYc ugyanakkor az együttműködés keretében kifejlesztett termékek globális nettó értékesítése után jogdíjra (royalty) is jogosult.

"Nagy izgalommal várjuk az iBio-val való együttműködést" - jelentette ki a RubrYc társalapítója és vezérigazgatója, Isaac Bright, MD, majd hozzátette: "Az iBio olyan elkötelezett partner, amelynek stratégiai átalakulási céljai egybeesnek cégünk azon küldetésével, hogy a hagyományos módokon felfedezett korábbi molekulák teljesítményét messze felülmúló, epitópalapú terápiák hatékony felfedezését és fejlesztését valósítsuk meg. Az iBio ugyanakkor tökéletes partner legfontosabb programunk, a szolid tumorok kezelésének több indikációjában is az általunk felfedezett, a regulátoros T-sejtek depléciója terén rendkívül ígéretesnek bizonyuló anti-CD25 monoklonális antitest fejlesztését célzó RTX-003 előrevitele szempontjából is."

"Várakozásaink szerint a RubrYc epitópokat célzó antitestek felfedezését szolgáló technológiája kiemelkedően hatékony fejlesztési tevékenységet tesz majd lehetővé a nagy kihívást jelentő célmolekulák ellen bevethető gyógyszerjelöltek esetében, és számos lehetőséget fog biztosítani a megfelelően meghatározott onkológiai célok ellen használható, epitópokat célzó antitestek felfedezése és fejlesztése terén" - nyilatkozta az iBio vezérigazgatója, Tom Issett, aki csatlakozni fog a RubrYc igazgatóságának tagjaihoz. "Az RTX-003 olyan kiemelkedő program, amelyet örömmel fogadunk be a terápiás szerek fejlesztését célzó programjaink közé, és alig várjuk, hogy felfedezési és fejlesztési tevékenységünk bővítése keretében elvégezzük az új vizsgálati készítmény forgalomba hozatalával kapcsolatos feladatokat." (folyt.)



2021. augusztus 27., péntek 12:51

A RubrYc Therapeutics bejelentette A2 körös, elsőbbségi részvénykibocsátással megvalósuló tőkebevonásának lezárását, valamint az iBio, Inc.-kel való együttműködési és licencmegállapodás megkötését (2. rész)
    San Carlos, Kalifornia állam, USA, 2021. augusztus 27., péntek (Business Wire/OTS) -

    
Amit a RubrYc Therapeutics, Inc.-ről tudni kell…

A RubrYc Therapeutics, Inc. saját fejlesztésű gépi tanulási és bioinformatikai megoldásokat hasznosító biotechnológiai vállalat, melynek célja epitópszelektív mono- és bispecifikus antitestek felfedezése. A molekuláris könyvtárszintézis, a nagy teljesítményű, párhuzamos szűrés és informatika terén a közelmúltban elért jelentős eredményekből inspirációt merítő RubrYc új utat tör a terápiás antitestek informatikai alapú felfedezésében. A RubrYc Therapeutics, Inc. felfedezőmotor-technológiáját alkalmazza validált, nagy kihívást jelentő célmolekulák ellen bevethető, egyedi kötési jellemzőkkel rendelkező antitestek gyors és nagy számban való azonosítására. A RubrYc a HealthTell, Inc.-ből vált ki 2018-ban azzal a céllal, hogy előrelépést érjen el a bioterápiás szerek azonosításában és együttműködjön olyan vezető szerepet játszó gyógyszergyárakkal, amelyek osztoznak azon küldetésünkben, hogy bővítsük a terápiás lehetőségeket és javítsuk a kielégítetlen gyógyszerigénnyel rendelkező betegek betegségkimenetét. A RubrYc székhelye San Carlos városában, Kalifornia államban (USA) található. További információkért látogasson el honlapunkra: www.rubryc.com!

Amit az iBio, Inc.-ről tudni kell…

Az iBio a fenntartható, növényi alapú biológiai készítmények gyártása terén vezetőnek számító, globális vállalat, amelynek vertikális gazdálkodási, automatizált, talaj nélküli (vízkultúrás) termesztési és újfajta glikozilációs technológiákat ötvöző, FastPharming System® elnevezésű rendszere lehetővé teszi magas minőségi színvonalat képviselő monoklonális antitestek, vakcinák, biotinták és egyéb fehérjék gyors kifejlesztését. Az iBio fejlesztési tevékenysége során olyan gyógyszerjelölteket fejleszt ki, amelyek közt karcinómák, valamint fibrózisok és fertőző betegségek kezelésére alkalmas biológiai gyógyszerek is szerepelnek. A FastPharming rendszer szerződéses használatával és a gyártási szolgáltatásokkal kapcsolatos tevékenységeket, valamint a fejlett rekombináns proteinek tervezése során alkalmazott, mesterségesen előállított glikánok fejlesztését biztosító, Glycaneering Development Services™ nevet viselő szolgáltatáscsomaggal kapcsolatos tevékenységeket a cég leányvállalata, az iBio CDMO LLC végzi. További információkért látogasson el honlapunkra: www.ibioinc.com!

Tekintse meg az eredeti sajtóközleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210825005165/en/

Kapcsolat:
Isaac Bright, MD
RubrYc Therapeutics, Inc.
Co-Founder & CEO
650.832.6473
info@rubryc.com

Forrás: RubrYc Therapeutics, Inc.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.