2021. augusztus 26., csütörtök 09:00

Sisi - Királyné feketén-fehéren
    Budapest, 2021. augusztus 26., csütörtök (OTS) - Óriási siker a Magyar Nemzeti Múzeum és a szegedi Móra Ferenc Múzeum közös Sisi-kiállítása. A tegnapi napon, 2021. augusztus 24-én köszöntötték a kiállítás 20 ezredik látogatóját: Fortron Ildikót, aki Kecskemétről érkezett kislányával, Eszterrel a Móra Ferenc Múzeumba.

    A tárlatot június 26-án nyitották meg és szűk két hónap alatt elérte a tárlat a 20 ezres látogatószámot. A szerencsés látogatót egy ajándékcsomaggal köszöntötte Fogas Ottó múzeumigazgató. A csomag Sisi fényképalbumot, legyezőt, képeslapot, falra akasztható képet, Rudolf- és Ferenc József-albumot rejtett, valamint Erzsébet királyné kedvenc virágát, egy csokor selyemibolyát.

A tárlat Sisi életét mutatja be eredeti, a legendás királynéhoz kapcsolódó tárgyak segítségével. A kiállítás legmegrendítőbb darabja az a ruhaderék, melyet halálakor viselt a legendás királyné. Emellett különböző használati tárgyakat, ruhamásolatokat is bemutatnak Sisiről készült festményekkel, szobrokkal együtt. A tárlat kollekciójának gerince a Magyar Nemzeti Múzeumból érkezett Szegedre.

További információ:
https://mnm.hu/hu/muzeum/hirek/oriasi-siker-sisi-kiralyne-feketen-feheren-cimu-kiallitas-szegeden
https://mnm.hu/hu/kiallitasok/vandorkiallitas/sisi-kiralyne-feketen-feheren
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.